Cecilija ajd pitaj muza sta ce da kaze za Yamahu Drag Star 650 2004 godiste jer je dobijam u zamenu za mog B-Kinga kog prodajem jer je zestok a u stvari imam jos jedan pa koji pre prodam.Nisam imao nikad copera a ovaj je kao nov jer je presao 5900 km i nadogradjen sa svim mogucim dodacima tipa bisage,niklovani nosaci, ukrasni delovi,zadnji naslon i td.
Jedan mi rece da nista ne valja ta Yamaha i da samo hoce Suzuki a zasad sam i ja veran Suzukiju ali ajd da probam jos nesto.
Pitah ga i dobih odgovor okruglo pa na ćoše
Ima četiri motora u toj klasi: Yamaha dragstar 650, Kawaski vulcan 750, Honda shadow 750 i Suzuki Marauder 800.
Po kubikaži je Yamaha najslabiji, a što se tiče kvaliteta izrade svi su tu negde isti.
Njegova preporuka je da pogledaš sva četiri motora "uživo" (npr. da pogledaš preko oglasa i odeš da ih vidš)
i da bar sedneš na svaki model, a ukoliko ti vlasnici dozvole i da ih malo provozaš.
Jer odabir motora je u suštini stvar subjektivnog osećaja, počev od vizuelnog doživljaja pa do recimo ponašanja motora u vožnji.
Sasvim je drugačiji npr. način upravljanja kruzerom ( jer čoper je bitno izmenjen motor u odnosu na standardni fabrički model,
tako što se prepravljaju ram i viljuške i celokupna geometrija je pomerena) u odnosu na sportske motore.
A dragstar 650 je ustvari naslednik Viraga 535 ili 750, već kako ga ko doživljava, da li kao pojačanu verziju 535-ice ili oslabljeni 750.
Moj muž je imao oba pomenuta Viraga i kaže da je 750 bio daleko bolji od dragstara 650.
E da i na kraju konca između ona gore pomenuta četiri motora iz ove klase, on bi se odlučio za Kawasaki Vulcan... Zato što je po izgledu i performansama po njemu najbliži harley-u.
NAdam se da sam ti bila bar od neke pomoći i da te nisam načisto zbunila