MOTOCIKLI

Za -Ledi odgovor,
Jest vala to je Honda cbr900 RR, samo sto ja nisam tako lep;).
dosad vozio samo Kawe (zzr600,zxr750) i ova mi je prva honda ali ide ko mecava.Svi kazu da nisam pogresio ali sam nekako emotivno vezan za Kawe.Bar smo bili na tapeti na svaki moto skup.*** kad mi tece zeleni benzin venama.
Zxr750 je bila laksa za krivine i obaranje al zato cbr kida asfalt, trecom dize na tocak sta kod kawe nisam ni pomislio.:)

nazalost polako i ona mora na spavanje ali jos razvlacim taj dan kada se rastajemo, a to za strah to ce da se slegne, moj ti je drugarski savet da nadjes nekog normalnog i da te provoza motorom ali polako da ti se svidja vozjnja da uzivas u vozjnji i videces da je motor najlepsa stvar na svetu . ako naidjes na nekog idiota koj hoce da se kur..ci on ce da ti jos vise utera strah u kosti i tek onda vise neces da volis motor, ( moja zena nije mogla da zamisli da ga pogleda a kamoli da se vozi na motor ali evo sada sme da se vozi samnom i vise joj nije tako strasno da se vozi , ponekad hoce i sama da se vozimo)

Za -Ledi odgovor,
Jest vala to je Honda cbr900 RR, samo sto ja nisam tako lep;).
dosad vozio samo Kawe (zzr600,zxr750) i ova mi je prva honda ali ide ko mecava.Svi kazu da nisam pogresio ali sam nekako emotivno vezan za Kawe.Bar smo bili na tapeti na svaki moto skup.*** kad mi tece zeleni benzin venama.
Zxr750 je bila laksa za krivine i obaranje al zato cbr kida asfalt, trecom dize na tocak sta kod kawe nisam ni pomislio.:)

kava ima tehnologilu od pre 20 godina a cbr-ka je kud i kamo mladja samim tim i tehnika u njoj je kud i kamo napredovala, jos se nisi ti opustio na njoj a kad se budes sprijateljio sa njom kavu neces vise ni u snu hteti da vidis :bye:

zasto sportaci ?

zato sportaci ... :super:

viš...možda i grešim, al ja misim da su ti što to rade motorima mamini i tatini sinovi...
...misim...njima nije žao motora, jebbe im se za motor...ako ga izlome će kupe drugi...a ne mogu da shvatim da neko ne žali da iskrši 2,3 motora samo da bi naučio stand up wheelie...il tako neku glupost...ne mož me niko ubedi da će uvežbaš taj zahvat, a da ni jednom ne padneš i izlomiš motor...
...misim dobro...sad će neki da mi kaže da su to profesionalci...kaskaderi...šta god značilo "stunts"...
...ali opet...kakvi ljudi požele da se bave time...oni koji ne znaju šta će sa sobom...a oni koji ne znaju šta će sa sobom jel, lako dolaze do para i ne umeju da ih cene...

Poslednja izmena:
nazalost polako i ona mora na spavanje ali jos razvlacim taj dan kada se rastajemo, a to za strah to ce da se slegne, moj ti je drugarski savet da nadjes nekog normalnog i da te provoza motorom ali polako da ti se svidja vozjnja da uzivas u vozjnji i videces da je motor najlepsa stvar na svetu . ako naidjes na nekog idiota koj hoce da se kur..ci on ce da ti jos vise utera strah u kosti i tek onda vise neces da volis motor, ( moja zena nije mogla da zamisli da ga pogleda a kamoli da se vozi na motor ali evo sada sme da se vozi samnom i vise joj nije tako strasno da se vozi , ponekad hoce i sama da se vozimo)

Problem je u tome sto me taj brat koji me je provozao pre neku noc vec vozio na Yamaha 125ccm i ziv sam se usrao. Isao je 6. brzinom kroz travu i neravnine. Od tad nema motora.

A na Hayabusu ne bih smeo da sednem ni za zivu glavu. Da idem 340? Pa vetar bi me odneo, a i ne znam da balansiram :D

viš...možda i grešim, al ja misim da su ti što to rade motorima mamini i tatini sinovi...
...misim...njima nije žao motora, jebbe im se za motor...ako ga izlome će kupe drugi...a ne mogu da shvatim da neko ne žali da iskrši 2,3 motora samo da bi naučio stand up wheelie...il tako neku glupost...ne mož me niko ubedi da će uvežbaš taj zahvat, a da ni jednom ne padneš i izlomiš motor...
...misim dobro...sad će neki da mi kaže da su to profesionalci...kaskaderi...šta god značilo "stunts"...
...ali opet...kakvi ljudi požele da se bave time...oni koji ne znaju šta će sa sobom...a oni koji ne znaju šta će sa sobom jel, lako dolaze do para i ne umeju da ih cene...

ovo je moj citat kad me pitali kako se stedi sa strane 91

drug mogu da ti kazem kako se stedi ali samo u poverenje i da ne kezes drugima,
prvo sakupi jedno 500€ ( da imas sta da jedes bar 3 meseca ) i stavi u ranac svoju najlepsu maicu i najlepse pantalone , najlepsi dzemper i jaknu, jedan radnicki overol ( kombinezon sto imaju mehanicari ) i nemoj da zaboravis peskir od frotira jer ja sam ga zaboravio pa kad se nocu kupas na 5-6 stepeni na dunav ( ali samo nocu jer ce preko dana da te vide ljudi pa ce ti pozovu muriju jer misle da hoces da izvrsis samoubistvo i istina nisi daleko od tog koraka) da bi se brze osusio, onda se pozdravis ( ne sa ljudima ) nego sa samim sobom, i preko grane bato, nadzi neke stare zgrade jer u njima imas pristup u podrum (malo je vlazno i smrdi na budz ali ce se naviknes ako neces da se smrznes na sneg i vetar ) i trazi posao ( kad te neko pita sta zns da radis nemoj da kazes da znas sve , jer te nece niko nego ti odma pitaj sta treba da se radi i onda kazi da to znas da radis. posle par meseci ako si vredan uzmes neki stan u kiriju da bi imao de da prijavis boravak itd... skupis jos pare pa polozis za c+e i onda trazis opsao kao vozac ,jer u kamion imas krevet, i tvoj stan sada ti izdajes ali nemas od toga nista samo da imas negde prijavljen boravak i tako se sredzujes, misli sada je kraj. nije , sada radis 4 godine bez godisnjeg odmora i bez bolovanja, i tek sada imas nesto , ali jos nije kraj, sada imas malo zaledzinu i ides na godisnji odmor samo 1 nedelju (da obidzes rodbinu i nadzes nesto da se ozenis ako si brz ce sklepas ko ja porodicu sa 31 god ), ostalo i dalje radis i onda dolazis gde sam ja , jer znas kako zigleda radna nedelja od 70-80 radnih sati ili po 36-40 sati nedeljno bez 5 minuta odmora . E VIDIS OVAKAV JE MOJ ZIVOT BIO DO SADA, a kuci kad sedis niko ti ne daje platu, eto sada znas tajnu uspeha samo to zadrzi za sebe jer ako smo svi uspesni onda je jos teze za ovakve ko sto smo mi. tvrdoglavi ali sa ciljem u zivotu pa kud puklo nek pukne.

vidis ovako stedi tatin i mamin sin. uradi i ti isto i budi tatin i mamin sin
a da mi se za motor jeb.. ? za sve u zivotu imas pravo da mi se jeb.. ali za motor nikako i za porodicu
ja jos nisam skrsio nijedan motor i umem dosta gluposti na pr. zadnjak, stojecki na zadnjak, stojecki na sic i ispravljen gore ,na prednji tocak da vozim (za sad oko15-20metara) ali i dalje vezbam.
ako hoces da te glupsti naucis za mesec dana onda moras da padas mali milion puta to je tacno , i posle samo usavrsavas, ako radis kao ja da vezbas vec 9 godina onda nemoras da padas jer naucis malo po malo da savladas takvu situaciju i ne dovodis ni sebe ni motor u nekontrolisanu situaciju koja moze da izmakne kontroli nego uvek imas motor pod kontrolom.
a kakvi ludi pozele da se bave time ? razni ,
ludaci na primer. to rade ali nikad nece da nauce
oni sto im je dosadno da samo voze normalno jer nemozes uvek da se vozis na stazi (i to dosadi )pa ides na neki veliki parking i tu se zezas i ucis polako , takav sam naprimer ja
oni sto to rade profesionalno ( idu na razne manifestacije i od toga se finansiraju i razna takmicenja ) fri stailig . i ko zna kakvi jos

Problem je u tome sto me taj brat koji me je provozao pre neku noc vec vozio na Yamaha 125ccm i ziv sam se usrao. Isao je 6. brzinom kroz travu i neravnine. Od tad nema motora.

A na Hayabusu ne bih smeo da sednem ni za zivu glavu. Da idem 340? Pa vetar bi me odneo, a i ne znam da balansiram :D

vidis o tome sam ti i pricao. ko kaze da kad bi te ja vozio da cu da vozin 340 sa tobom? mozda ce da te vozi neko kome se vise ne zivi a meni je moj zivot veoma drag i skupocen za te bezglave akcije , drugo je ako ti to hoces onda ima auto put na 2-3 km osetis sta je brzina i to je to onda opet nekom normalnom brzinom, a kod mene bi se vozio sa 30-40km/h dok sam ne kazes da hoces brze onda idemo na 50-60km/h i tako redom 80-100 pa na 150 , hoces vise onda na180 ,hoces jos vise onda na 220 , pa na 260 ,onda na 300 i 340 to su 1. , 2. , 3. , 4. , 5. i 6. brzina .
koliko ti hoces toliko brzo bi vozio

vidis o tome sam ti i pricao. ko kaze da kad bi te ja vozio da cu da vozin 340 sa tobom? mozda ce da te vozi neko kome se vise ne zivi a meni je moj zivot veoma drag i skupocen za te bezglave akcije , drugo je ako ti to hoces onda ima auto put na 2-3 km osetis sta je brzina i to je to onda opet nekom normalnom brzinom, a kod mene bi se vozio sa 30-40km/h dok sam ne kazes da hoces brze onda idemo na 50-60km/h i tako redom 80-100 pa na 150 , hoces vise onda na180 ,hoces jos vise onda na 220 , pa na 260 ,onda na 300 i 340 to su 1. , 2. , 3. , 4. , 5. i 6. brzina .
koliko ti hoces toliko brzo bi vozio

Eh, da su svi kao ti. Ja sam se vozio do sada sa drugom koji je uleteo u jednosmernu ulicu sa tri trake :dash: :dash: :dash:

Pa sa ovim bratom sa Yamahom. Posle je dolazio sa endurom Yamaha 600ccm ( ili 650ccm), jedan klip. Zverina. Nisam smeo da se vozim, a goreo sam od zelje. Ali ne vredi. Samo sam ga terao da upali i da dajem gas u mestu :) opaka masina. Tok Tok Tok Tok Tok. Posebno sada na njegovom Kavasakiju od 100ks. Jos kad mi prica da je vozio drugaricu 200+ i kad je sisla prebledela i nije mogla da prica, pa u centru grada ima jedan pravac 2.5km i tu ga vozio 240km/h? Neka hvala. A voleo bih s nekim da se provozam, al s nekim ko ima tvoj stav sto se tice toga, a ne moj brat.

Jer, pre par godina, Bog da mu dusu 'prosti, jedan momak mojih godina je poginuo. Probacu da opisem mesto.

Nizbrdo, 1.5km, dve trake, koje posle se sire na 4 trake. Gas, gas, gas. Na kraju je semafor i blago desno i opet pravac. Od semafora imas dve trake u jednom smeru i dve trake u drugom smeru. Izmedju je drvece sa obimom stabla oko 30-40cm. Nista vece.

- jedni kazu da je mogao da udje u tu krivinu blago desno, a iz gradske cistoce su prosli tuda i oprali ulicu gde pocinje ta krivina i kazu da mu je to presudilo. Mokar asfalt.

- drugi kazu da je izgubio kontrolu zbog brzine.

Moje misljenje, posto je isao 200+ da je isao prebrzo i da tu ima malo ispupcenje i da ga je bacilo malo i izgubio kontrolu i udario u drvo. Moja komsinica je bila dezurna te noci u bolnici. Kaze da mu je ruka odvaljena bila, noga se drzala na kozi, druga ruka smrskana. Debelo crevo mu je puklo i sav izmet mu se razlio po stomaku. Tri sata je bio ziv posle sudara, na kraju je preminuo R I P

Zasto pricam ovo? Kazu da je isao oko 200km/h. Moj brat je bio na pocetku te nizbrdice i video je kada je ovaj krenuo i cuo je kada je udario. E, skorije on meni prica kako je isao tuda 180km/h. Pa cekaj, gde je tu zdrav razum objasni ti meni? Momak skorije poginuo tu sa 200km/h, a ti ides 180km/h :dash:

Jos nikoga nisam upoznao s kim bih smeo da sednem na motor i kad mu kazem da uspori da ce sigurno usporiti. Cak sta vise, ove sto znam, namerno ce da ubrzaju. Otuda i strah od motora.

Poslednja izmena:
Kad sam na ovoj temi vec, pricao mi taj brat koji radi u servisu za motore da mu dosla skorije Yamaha R1 turbo. Koliko se secam imao oko 360ks. Skoro da nista nema fabricko. Sve neki delovi sa japanskim nazivima.

r1 ne trpi turbo jet joj slab motor ( tanki zidovi motora) i nema nikakav efekt da na to motorce stavi turbo zato sto je i onako lagan a jak , on i onako tu snagu sto ima nemoze da prenese na asfalt , motori sa turbo ili sa lahgasom ( ovako ga mi ovde zovemo ) sluzi samo za trke na cetvrtinu milje ( 402 metara) inace ovako za po grad to nije
turbo se ubacuje na teske motore ( uglavnom sa preko 250 kg) imaju jak blok motora i ne dolazi do pregrejavanja i do pucanjaglave , veca stabolnost , i jedan vilibar ( one stangle sto sprecavaju da se digne na zadnji tocak , i onda pravo na trke ali za po grad ? :think: stvar ukusa... pozdrav

r1 ne trpi turbo jet joj slab motor ( tanki zidovi motora) i nema nikakav efekt da na to motorce stavi turbo zato sto je i onako lagan a jak , on i onako tu snagu sto ima nemoze da prenese na asfalt , motori sa turbo ili sa lahgasom ( ovako ga mi ovde zovemo ) sluzi samo za trke na cetvrtinu milje ( 402 metara) inace ovako za po grad to nije
turbo se ubacuje na teske motore ( uglavnom sa preko 250 kg) imaju jak blok motora i ne dolazi do pregrejavanja i do pucanjaglave , veca stabolnost , i jedan vilibar ( one stangle sto sprecavaju da se digne na zadnji tocak , i onda pravo na trke ali za po grad ? :think: stvar ukusa... pozdrav

Nisam siguran sta ce mu da masina. Otkinulo mu se parce bloka ili bregaste, zaboravio sam sta, i odletelo u pumpu za ulje i nije bacao ulje i zaribao. Oko 7 000eura steta.

ovako ide sat na hajabusu i kod mene , pise svuda skoro i turbo ali to samo sviraju kur.. jer je ja imam i znam sta je turbo ( ja nemam turbo ali znam sta radi bez tog turba i znam sta moze sa turbo) pisu tamo i 390km/h i to je isto sviranje kur.. ona moze maksimalno da ida 365km/h i vise ne !!!
zasto ??? pitaju se sad neki ! nije u pitanju vise snaga jer ona sad ima snagu i na 300 da se digna na zadnji ticak ???? u pitanju je to sto na 365 pocinje da odlepljuje od zemlje ( pocinje da uzlece hteli ili ne jer na toj brzini ulazi toliko vezduha ispod nje da je on gura sa zemlje i tu joj niko nista ne moze osim da joj stavi difuzore ili spoilere kako neki to zovu ) samo ko hoce da vozi motor sa spoilerima :think:
da se i na 300 dize kad ima turbo :think: evo dokaz :rtfm:

Poslednja izmena:

Back