MORSKI PRASICI

Uzivancija :)

kf2-1.jpg

Kokta

kv-1.jpg

kokta-3-1.jpg

Napad-grupno

fk-1.jpg

Napad-pojedinacno

k2-2-1.jpg

Domace seno

kf-1.jpg

hvala na komplimentima,u njihovo ime :)

Inace Kokta vec duze vreme ima meku stolicu,sve se lepi za sapice i nokte-uzas.
Nije joj pomoglo samo da bude na senu i granulama, pa je vet. preporucio Orvagil (tablete 250 mg)
Rastvorim 1 tabletu u 20ml vode,a doza je 10ml/1 kg praseta
dajem joj vec 2 dana,al moram iz vise puta dnevno nece da pije na spric
Verovatno su neke bakterije ili je poremecena crevna flora.

Ako je samo mekša stolica, valjalo bi možda probati Vetan (aktivna supstanca je tanin iz kore pitomog kestena), zeolit (glina u kapsulama, odlično resorptivno sredstvo) ili medicinski ugalj ali neka ipak neko iskusan da svoje mišljenje.

vet mi je pre rekao da se m.prasetu ne daje medicinski ugalj
ovaj vet ima iskustva a i sam ima m.prase za ljubimca godinama,zato sam njega i zvala
pouzdan je i jos neki moji poznanici vode glodare kod njega u BG

Zdravo narode! Ja imam 3 morskih prasica.Imam kratkodlakog Muzjaka i zenku, i njihovo mladunce. Zanima me da li neko ima dugodlako prase (zensko,starosti 2-7 meseci), i da li bi zeleo da se menja za kratkodlako bebce(trenutno nemam bebaca, ali bi trebalo da ih bude za 1 mesec) ili za vec odraslo prase (starosti 5-6 meseci)??? :D

hvala na komplimentima,u njihovo ime :)

Inace Kokta vec duze vreme ima meku stolicu,sve se lepi za sapice i nokte-uzas.
Nije joj pomoglo samo da bude na senu i granulama, pa je vet. preporucio Orvagil (tablete 250 mg)
Rastvorim 1 tabletu u 20ml vode,a doza je 10ml/1 kg praseta
dajem joj vec 2 dana,al moram iz vise puta dnevno nece da pije na spric
Verovatno su neke bakterije ili je poremecena crevna flora.

Sad 2 dana treba da primaju klometol po 0.5 mg na svakih 12h
za vikend nije bilo govanaca, a jedu solidno :think:

Sad 2 dana treba da primaju klometol po 0.5 mg na svakih 12h
za vikend nije bilo govanaca, a jedu solidno :think:

2 dana su dobijale klometol, pa prestali sa tim.
sad orvagil, espumisan (kapi za bebe) i probiotik. Situacija za jedno prase je ok, al drugo je kriticno.Poboljsalo se stanje,ali ne znam zasto se ne odrzava, tj uvek posle par dana izmet joj postaje meksi,nikako da se vrati u normalu.

Zdravo.
Volela bih da kupim jedno morsko prase.
znam neku radnjicu na dnu Balkanske ulice ali u njoj jedini primerak morskog praseta mi se ucinio vec prilicno veliki.

Gde mogu da potrazim jos koje prase?ako moze par radnji u Beogradu,hvala unapred.
Koliko su veliki mladi morski prasici?
I koliko oni to mnogo jedu, koliko vekni hleba i kg paradajza:lol: citam sad pa mi bas deluju ko zderonje

Da vas pitam,moja Cupica vec par dana ima slabiji apetit,ne pisti kada otvaram frizider a uvek je pre pistala,ponekad zapisti i popne se na noge i ceka hranu,ali sta god da joj dam nerado uzme ili malo gricne i ostavi,ima stolicu ali manju i kolicinski i manji su ti klikeri.Iz jednog oka joj ide sluz,ispirala sam kamilicom,povuce se pa opet se pojavi,davala sam joj baktrim pa se mislim da nije to prouzrokovalo gubitak apetita.Da li da je vodim kod veterinara?

Jeste za veterinara, tvrda stolica, gubitak apetita i očna infekcija su dovoljni za alarminje. I nemoj joj oko ispirati kamilicom, može da napravi više štete nego koristi, uzmi bolje 3% bornu kselinu iz humane apoteke i kapni joj 2-3 puta dnevno po kapljicu u oko.

A kakva je stolica i urin? Jesi li pipala stomak da proveris jel je negde boli?
Zubi? Mozda su joj preveliki?

I meni je jedno prase bas smrsalo drasticno, imam isti problem. Ne smem da joj dajem voce,povrce zbog stolice meke, a drugo prase mi je ok

Jeste za veterinara, tvrda stolica, gubitak apetita i očna infekcija su dovoljni za alarminje. I nemoj joj oko ispirati kamilicom, može da napravi više štete nego koristi, uzmi bolje 3% bornu kselinu iz humane apoteke i kapni joj 2-3 puta dnevno po kapljicu u oko.

Hvala,vodila sam je kod veterinara,dobila je terapiju dva dana sam je vodila na injekcije,neku crevnu infekciju je imala.Sada je dobro,ali slabije jede,mozda zbog ovih vrucina,primecujem da joj vise prija vodenasta hrana i seno.Sargarepu je obozavala a sada je nerado jede,zato lubenicu i paradajz tamani.Jos uvek ima iscedak iz ociju pa cu joj kupiti to sredstvo da joj mazem,hvala:)

A kakva je stolica i urin? Jesi li pipala stomak da proveris jel je negde boli?
Zubi? Mozda su joj preveliki?

I meni je jedno prase bas smrsalo drasticno, imam isti problem. Ne smem da joj dajem voce,povrce zbog stolice meke, a drugo prase mi je ok

Sve je ok, cak se malo oraspolozio,ali me brine to sto je mrsav... Cekacu da vidim da li ce povratiti tezinu, ako ne, onda stvarno nemam ideje.... Sta da radim ako su zubici preveliki? Ne deluju mi...

Back