MORSKI PRASICI

jel bi mogao neko iz bg-a da skokne i da uslika kaveze za morske prasice i cincile i da okaci owde slike i ako moze cene da mi kaze? :) jer sam iz cacka pa ne bih da dolazim bez veze ako je skupo mnogo hteo bih da vidim nesto

Zovu se TRIXIE, imas da ih kupis u skoro svakom pet shopu...
Ima raznih ukusa, sa sargarepom, jagodom... Sluze kao dopuna ishrani, vole ih prasici, i jako su dobre. Daju se od 1 do 2 dnevno, da ih grickaju.
Javi mi da li se svidja tvojim prasicima!
Pozdrav :) :bye:

Ne mogu da obezbedim svojoj Cupici veci zivotni prostor pa ako neko zeli da je udomi neka mi se javi na pp.Ima 4 godine,zenka,ako neko vec ima zenkicu pa mu treba jos jedna za drustvo neka se javi.Novi Sad je u pitanju

Vodi ga hitno kod veterinara,meni je veterinar rekao da ako imaju proliv dva do tri dana to je vec opasno po njih.
Moja je imala neku crevnu infekciju imala je proliv davala sam joj caj ali nije pomagalo,prilmala je injekcije dva dana i ozdravila je,sada normalno jede tj.non stop :)

Uginuo je....
Juce ujutru je dobio proliv, dala sam mu Enrocin, 0.2 ml, insulinskim spricem.
Danas sam ga vodila kod veterinara, dao je 2 injekcije, i rekao da ga hranim hranom za bebe "Juvitom" na svaki sat, preko sprica, sto sam i radila..ali ipak nije pomoglo.

eee i meni je zao,jadnicak.Kada sam vodila Cupicu kod veterinara rekao mi je isto da joj ne dajem voce,povrce par dana,vec samo seno i granule i to sam zaboravila da ti kazem procitala sam na nekom sajtu da je za bolesno prase dobar izmet zdravog praseta,ima i kako se to priprema,jeste ruzna pomisao ali ako deluje....Nije los privatni veterinar na naselju,ali naravno nisu jeftini,mada su mojoj Cupici pomogli,bitno da je ozdravila :)

U Ns ja sam moje prasice vodila kod Bilje & Olje a dr.Vlada se konsultovao i sa vet iz BG i Hrvatske,na moj predlog jer je dugo trajalo lecenje sugarca koje je mama prenela na decu itd.

U BG vet.ord.Spina dr.Slobodan-Mufi (i sam je vlasnik morskog praseta) razume se u glodare.
On je meni davao savete bas za probavu ovog leta i napomenuo sto manje zelenog da im dajem.
I stvarno,Kokti sam dala pola krastavca odmah dobila meku stolicu,uzas. Samo su na suvom senu i granulama (Cavia Crispy i Complete) i Vit C u prahu za decu stavljam u vodu (2-3 kesice na 1 pojilicu).

Kupujem i espumisan (kapi za bebe kad imaju grceve) i probiokid imuno u kesici ako joj se poremeti crevna flora-tj meka stolice.

Jedno prase mi je ok, a drugo problematicno za probavu.
Obe iz istog legla,zajedno zive oduvek i isto jedu...

Kucence, i ja sam ga vodila kod Vlade... Inace, hvala na savetima....:)

Krofnice......:(

Stvarno mi je zao :sad2:
I meni je prase uginulo pocetkom godine,a macka su morali da eutanaziraju posle 10 dana terapije -otkazali mu bubrezi.

Nekad ne znas sta je bolnije: kad nosis zivotinju kod vet. danima i na kraju ugine ili da se muci 1-2 dana kod kuce uz terapiju pa opet ugine

Back