MORSKI PRASICI

Ovako..ja imam dva psa,tri macke,dva papagaja,ribice,i ova 4 prasenceta,zato i moraju da odu jer ne mogu svi da ostanu stvarno ih je previse jos su muzjaci..samo cu jedno prasence da zadrzim,zenkicu..(normalno mama ostaje pored tog malog praseta..)a da imam i kobilu..dobro nije ona licno moja,od gazde je,ali kao da jeste vec god dana se brinem o njoj,znaci sve,timarim,pojim,hranim,setam,kupam,jasem sve..radim sa njom vodim da je deca jasu..zaradjujem kintu..a gazda je jedino hrani i kao njegova je..al ona mene smatra gazdom i uvek zanjisti kad dodjem..:lol:

Mace nece da ih diraju,kao ni psi,dina moja kerusa ona jedino svo vreme lezi pored kaveza i svo vreme gleda u njih i drhti al ne znam zasto to radi ja sam ih izvodila i prinosila joj al nista znacajno,samo krene da drhti :lol: a kobila da iz kluba,al kad sam ja dosla jos nije bio oformljen,a i ja kada bih imala pare da hranim,pazim,uopsteno gazda bi mi je vreovatno poklonio,tako da i jeste kao da je moja..

Mace nece da ih diraju,kao ni psi,dina moja kerusa ona jedino svo vreme lezi pored kaveza i svo vreme gleda u njih i drhti al ne znam zasto to radi ja sam ih izvodila i prinosila joj al nista znacajno,samo krene da drhti :lol: a kobila da iz kluba,al kad sam ja dosla jos nije bio oformljen,a i ja kada bih imala pare da hranim,pazim,uopsteno gazda bi mi je vreovatno poklonio,tako da i jeste kao da je moja..

To je baš super! Verovatno ih ni ne puštaš kada su mace u blizini? (mislim prasiće)
A u kom si klubu?

Pustam ih..mace ih obicno kuliraju...Tapi(macor) cesto hoce da udje u kavez..jedva ceka da otvorim i izbacim prasice da on moze da legne u piljevinu..a klub na hipodromu..zove se singidunum..skoro je oformljen..ja sam dosla jos nije ni postojao klub..

Uff... juce mi jedna prasica okotila 6 komada. Neverovatno. Ovo apsolutno nikad nisam imao. Bas sam iznenadjen.
Pitam se da li ima povoljan uticaj zivot u grupi ili je jednostavno zenka tako plodna. Inace dok je grupica bila mala kotila je po 2. Mozda je samo slucajnost, ko zna.
Uff ima jedno malo crno kao ugalj :mrgreen: prelepo je. To cu sigurno zadrzati

Koliko sam ja videla, u pet shopovima nemas klasicne kaveze za morske prasice, vec mozes kupiti akvarijum, od njega napraviti terarijum i ukrasiti ga po zelji :D
Cene su prilicno visoke, manji akvarijum je oko 1000 din...
Inace, ne znam nikog ko privatno pravi kaveze...

Da vas pitam da li znate ko izradjuje kaveze za morske prasice i kako se cene krecu,Novi Sad je u pitanju?

Mojim prasicima sam ja pravila kaveze,tj smestaj.
U petshopovima su sve neki dimenzija 50x50x50cm a cene preko 2.500 din

Bolje ti kupi zicu i daske i sama napravi.Platis samo materijal,a mozes da im napravis i prostor od nekoliko metara.

Moji imaju zimski prostor (kad su u mojoj sobi),i ove godine sam im napravila od stranica -polica starog ormana i unutra ubacila samo zicani deo nekog kaveza-bez plasticnog dna.
Za taj zicani deo sam kacila pojilice,posude sa hranom i drzace za seno.

Cim otopli premestam ih u podrum,gde su mi i cincile,tamo im je super T i imaju bas velik prostor. I tamo je sve home made,od nekih resetaka a ispod su palete i itisoni,da ne budu direktno na podu.

Zicu u NS mozes nabaviti u Farmexu,oni prodaju i opremu za cincile
A evo ti i link devojke koja pravi kaveze za zivotinje,pa pitaj koliko bi kostalo da se napravi onako kako si ti zamislila http://www.freewebs.com/ugljico/kavezi.htm

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    19,9 KB · Pregleda: 26
  • smestaj.jpg
    smestaj.jpg
    63 KB · Pregleda: 25
  • 2.jpg
    2.jpg
    20,5 KB · Pregleda: 23
  • Kokta a1.jpg
    Kokta a1.jpg
    17,8 KB · Pregleda: 22
Ljudi, ja odlucila da kupim morsko prase! :D
Ali sam cula da kod nas po pet shopovima prasici nisu bas zdravi. Obicno imaju vaske ili neke gljivice. Znate li gde su prasici sigurno zdravi? I da li mogu da imam samo jedno prase ili treba da ih kupujem u paru?

Ljudi, ja odlucila da kupim morsko prase! :D
Ali sam cula da kod nas po pet shopovima prasici nisu bas zdravi. Obicno imaju vaske ili neke gljivice. Znate li gde su prasici sigurno zdravi? I da li mogu da imam samo jedno prase ili treba da ih kupujem u paru?

Zdravlje morskog praseta je uočljivo ako je životinjka živahna i ima dobar apetit, zatim dlaka joj je sjajna, zubi i nokti mu nisu predugački, oči mu nisu suzne i krmeljave, ima suv nos, nema otoka ili vidljive povrede...
Uzmi u paru...

imaginaton* slazem se u potpunosti. Morsko prase moze da se razboli bilo ono u pet shop-u, kod nekog uzgajivaca, u prirodi ili kod tebe. Na tebi je da kad kupujes prasence pogledas da li je zdravo.

Bilo bi dobro uzeti bar dva posto su oni drustvene zivotinjice. Ako nezelis da imas malisane mozes uzeti dva istog pola.

Jedno pitanjce.
Drugar se jedno vreme snabdevao prasicima i pacovima iz lokalnog Pet-Shop-a.
sada je tamo jako opalo snabdevanje (pred zatvaranjem je). Pitanje....dali medju vama ima odgajivacha koji bi mogli da isporuche mesechno 6-8 odraslih primeraka?

Takve komentare zadrži za sebe.

A što se tiče prasića, ja ne vidim zašto bi nekome trebalo 6-8 odraslih primeraka pacova ili prasića mesečno. Osim ako nisu obrok nekom gmizavcu. Jer oni se hrane tako.
Ali dobro, naučićeš i to.
Kao i da budeš malo bolje vaspitana.

Back