uuuu,ma nemoj...pametnice
a za to sto sam ja napisala,obrati se veterinaru koji me je naplasio tako kada sam imala m. prasice i prodavcu od koga sam ih kupila
nisam ja to sama smislila pa kao rekla
a kako na osnovu slova mozes da znas kojim to tonom ja pisem,izvini?
Izvini Tsuymish, mozda sam malo preostro reagovao.
Mislim da je tvoj ton ipak bio malo zapovedacki, napadan
i to neka ti bude poslednji put da si okupala m. prase.
oni se NE kupaju
Ja sam bas trazio malo po google-u i veruj mi da jos nisam nasao tvrdnju da se m. prase nesme kupati. Sve ukazuje da smeju, ali nemoraju. Ja recimo moje prvo morsko prase ,kad sam bio klinac, nisam nikada kupao. Nemogu tacno da se setim koliko je zivelo (davno je bilo) ali je bilo jako dugo samnom, sigurno 6-7 godina, mozda i 8. Uvek je bilo srecno i volelo da se mazi, neverovatno pitomo.
Veterinar koji te je savetovao ocigledno nije imao mnogo znanja o zamorcima(sto uopste nije cudno), a prodavac od koga si kupila verovatno je rekao da nema potrebe kupati ih. On verovatno ima uzgajivacnicu, mnogo zamoraca, i poklanjati paznje svakom pojedinacno, na taj nacin je gotovo nemoguce, zato je njemu to pitanje verovatno bilo cudno. Ali kad osoba ima jedno prase kao ljubimca i zeli da mu posveti paznju na taj nacin je sasvim prihvatljivo.
Tvrdnje da se moze prehladiti i uginuti su tacne, kao i za svako drugo bice. Neces sigurno pokvasiti i pustiti zivotinju tako mokru negde gde je hladno i duva vetar, moras ga prvo dobro osusiti. A da je vruc letnji dan 30c, mislim da bi bez problema mokro prasence moglo biti pusteno na sunce da se osusi.
Najbolje da se nesvadjamo, siguran sam da to niko ne zeli.