Ovo moje takodje dobija svakog dana sveze povrce, i 3-4 puta nedeljno sveze voce...dobijalo je ranije i neki vitamin C u obliku poslastice i to je obozavalo...
Ja sam resila da sacekam do nedelje, da mu daju vitamin C...posto izgleda da to nije toliko strasno, nema iscedak iz nosa, ni ociju, ne kaslje....samo kija i cvili...pa ako do nedelje ne bude bolje u ponedeljak cu zvati Popovica, pa da vidimo...mozda na baktrim da predjemo...
Inace, ovo moje ima dve godine...
Prosle godine u martu sam dobila jedno bebce, koje je nazalosti uginulo posle par meseci...
Bebce se bilo mnogo vezalo za moje prase, non-stop ga pratilo, nabije se uz njega da spava, cvili cim se odvoje na 3 min...a ovo moje je nekako bilo ravnodusno...ko da ga malac smara i ne da mu mira da lepo lenstari

Mada ga je branilo ne daj boze...ako slucajno hocemo da uzmemo malca u ruke obavezno dobijemo ugriz od velikog...i mazili su se medjusobno....u sustini je veliko prase dobro prihvatilo malo(samo ga je jednom pocupao), ali nije pokazivalo prevelika osecanja kao malo(npr. ako uzmem malo u narucje i odem u krevet da ga mazim veliko ce da legne u svoju jazbinu i da spava...a ako se desi obrnuto malo trci u krug i cvili kao sumanuto sve dok ga ne popnemo gore da mu veliko bude u vidokrugu...
I kad je malo prase umrlo, veliko nije pokazivalo niakva osecanja...samo se u sobu opet vratio mir...nekako kao da mu je pao kamen sa srca sto ga vise niko ,,ne smara'' (ne smem ni da zamislim kako bi malo odreagovalo da se velikom nesto desilo)
Sad je meni opet nesto zao sto je ovo veliko samo...ono ima dve godine i ne znam kako bi se uklopilo sa jos jednim prasetom...narocito sto je nekako naviklo na mir...na jednom foumu sam videla da neko poklanja prase od 2 godine starosi...pa sam u dilemi da ga uzmem...ali ipak su oni matori i jedno i drugo, pa ne znam kako bi se uklopili....sta vi mislite?