MORSKI PRASICI

Treba vremena ipak. Oni su dosta plašljivi. nemoj ništa na silu, ali možeš što više da mu daješ da jede iz ruke, npr. Ili da mu daješ da gricka slamu koju ti držiš, pa da se natežete odnosno igrate - ti vučeš ono vuče i sl. Ne znam.

pa i milence nije ljubitelj mazenja, ali zato se javlja cim mi cuje glas. posto se ja uglavnom prva budim, i "svadjam" sa Monom, tipa ne skaci na mene, ne lizi me, pusti me da se obucem i sl. Milence se tada obavezno javlja skvicanjem. Pa i kad je u kavezu samo ga pozovem umilno "Mileeeeee" i eto njega. A dodje svaki put da snimi da li ima nesto za klopu, ako nema, samo produzi dalje.

Mom Miletu nije dobro, a ja ne mogu da mu pomognem, nisam kod kuce. Crkla nam je TA pec kod kuce, pa sam sa detetom kod mame, vec 2-3 dana. Sad mi je javio muz da se jako cudno ponasa, da je miran, tih i da se sklupcao u lopticu. To jako ne lici na njega i plasim se da ne ugine. Sta da radim?

Odnesi ga negde gde je toplo! Oni su osetljive životinjice i vrlo lako mogu da se prehlade i pošto im je metabolizam brz, vrlo brzo i uginu. A ne vole hladnoću. Ja mislim da mu je bolje da je i u skučenom prostoru nego da mu je jako hladno. E sad ne mora da znači da je bolestan, možda mu je samo jako hladno, a ako je u kavezu ne može ni da se kreće i da se ugreje. Nemoj da ga držiš na hladnoći, please!

Tako mi je zao, jos vise zato sto nista nisam mogla da uradim. A spasila bih ga da sam bila tamo. Ebem ti zivot i TA pec i zimu i sve! Pa ne mogu da verujem, a bio nam je majstor i kao popravio, otkacio se neki kabl. I taman sto je pocela da greje, kad je puklo nesto u njoj i pojavio se dim iz nje. I sad tek danas popodne treba da stigne majstor. Posmrzavase mi se sve zivotinje

Vodila sam je,zapala joj je hrana pa se zaglavila i to je stvaralo probleme.Dali su mi neku mast da joj mazem i ako se ne povuce rana za par dana da je opet odvedem da joj detaljno vade sta se zaglavilo.Nadam se da nece doci do toga

Moje prasence sam kupi pre 10 meseci i od kad sam ga kupio retko, bas retko sam ga video da pije vodu. Cak se desi da uopste i ne pipa pojlicu.U prodavnici je imao pojilicu i rekli su mi da zna da je koristi. Medjutim, zadnjih nedelju dana stalno ga vidim kako pije i skoro uvek isprazni pojilicu.E sad nisam siguran da nije nesto do njega ili je mozda tek sad shvatio kako se koristi pojilica ... :eek:

Mada on i grize onaj metalni deo pa mozda trazi samo nesto da grize. Imas li neku ideju sta se desava ovde ??? :think:

Hvala na pomoci ... :)

pozzz svima,zanimiljiv sajt i drago mi jes to postoji,ima korisnih saveta,ja imam dva morska praseta vec 6 meseci,muzjaka i zenku,da kucnem u drvo jako lepo napreduju i zdravi su hvala bogu,jako ih volim i umiljati su jako,mada zenka malo strasljiva,imala sam male pre dva meseca i super su dva komada,sada je opet trudna,malo je nervozna ali ok je,jedva cekam opet da imam male,samo sto ih ja odvojim pre nego sto se oprasi,i nema nikakvih problema,tako negde kada otopli u maju ja im lepo napravim u dvoristu ogradjen prostor za nih na travi i budu po ceo dan naravno uvece ih unosim unutra,ma milina,a primetila sam da jako vole kada im ocistim kavez tacno vidis kako uzivaju,ja im nesecem nokte jer nema potrebe za tim nisu im veliki nego u normali,cesljam ih i pustam preko zime da lutaju sobama,vidim da su zadovoljni,veseli su,toliko za sada.

pozzz svima,zanimiljiv sajt i drago mi jes to postoji,ima korisnih saveta,ja imam dva morska praseta vec 6 meseci,muzjaka i zenku,da kucnem u drvo jako lepo napreduju i zdravi su hvala bogu,jako ih volim i umiljati su jako,mada zenka malo strasljiva,imala sam male pre dva meseca i super su dva komada,sada je opet trudna,malo je nervozna ali ok je,jedva cekam opet da imam male,samo sto ih ja odvojim pre nego sto se oprasi,i nema nikakvih problema,tako negde kada otopli u maju ja im lepo napravim u dvoristu ogradjen prostor za nih na travi i budu po ceo dan naravno uvece ih unosim unutra,ma milina,a primetila sam da jako vole kada im ocistim kavez tacno vidis kako uzivaju,ja im nesecem nokte jer nema potrebe za tim nisu im veliki nego u normali,cesljam ih i pustam preko zime da lutaju sobama,vidim da su zadovoljni,veseli su,toliko za sada.

Zivotinjke ti maksimalno uzivaju:ok:

Gledaj da ga ne kupaš.

Ako se baš jako zaprljalo, onda ga operi vodom, i ako baš moraš nekim šamponom za životinje. I onda dobro osuši. Oni su jako osetljivi i možeš da mu poremetiš ph vrednost kože, i posle kupanja lakomogu da dobiju gljivice. I da nazebu.

Dakle ako je baš baš neophodno.

Normalno je da se prasići linjaju :) Jedino ako na nekim m estima ima izrazito manje dlake na nego na ostalim.
A za pripitomljavanje, moraš postepeno. Daj mu hranu da ti jede iz ruke, nemoj da praviš nagle pokrete, pričaj smireno.. To ide polako :)

jel neko moze da mi kaze da li sigurno smem da okupam morsko prase jer se bojim da mu se nesto ne desi :neutral: i kako da ga okupam samo vodom ili?

Pa ne bi baš bilo pametno...naročito ne sada kada je hladno....ja sam moje kupala jedino kada je imalo gljivice pa sam morala nekim šamponom za te gljivice...i par puta kad uprlja nožice u blatu samo ga stavim u lavor sa malo vode i on trčkara unutra i tako očisti nožice...ali čak i to ne bih preporučila sad, jer je hladno, a oni su jako, jako osetljivi...

Moje prase kija već neko vreme...ranije kada se prehladi uglavnom sam mu davala dosta onih slatkiša sa vitaminom c i brzo prodje...ali sada nem atih slatkiša da se kupe :( Jel ima neko ideju kako da mu malo pojačam imunitet?

Imaš C vitamin ˝Ivančić i sinovi˝, za decu. To je prašak. Razblaži ga u vodi i daj joj špricem sa strane usta nekoliko kapi. Mislim da oni mogu da popiju dnevno 300ml, ali možda sam i lupila cifru. Raspitaj se još negde za dnevne količine za njih. I daj joj voće - jabuku., moja Cica je jela i pomorandžu pomalo

Ozdravili smo :)
Ovo moje jede mandarine, nekad se ubije od njih, a nekad nece da ih pomirise...
Ma razmazeno prase :lol:
edit: Davala sam mu te slatkise sa vitaminom C i kao je ozdravio. Medjutim sada me je zvao brat i rekao mi da opet ima kijavicu i da ispisuta neke cudne zvuke...kao kuce kad se strese...Rekla sam mu da kupi taj vitamin C i da mu da jabuku i kivi ...valjda ce biti ok :(
edit2:E sad sam se bas uplasila...kupili su vitamin C ,,Ivancic i sinovi" i dace mu...daju mu i dosta voca sa vitaminom C, ali kazu da celog dana pisti...ono tako pisti jedino kada nema sena koga sada ima u izobilju!!!! I tako je nekoliko dana pistalo jedno beba-prase pre nego sto umrlo nakon samo 2 meseca :(

Poslednja izmena:
Tako mi je zao, jos vise zato sto nista nisam mogla da uradim. A spasila bih ga da sam bila tamo. Ebem ti zivot i TA pec i zimu i sve! Pa ne mogu da verujem, a bio nam je majstor i kao popravio, otkacio se neki kabl. I taman sto je pocela da greje, kad je puklo nesto u njoj i pojavio se dim iz nje. I sad tek danas popodne treba da stigne majstor. Posmrzavase mi se sve zivotinje
Nisi mogla nista da uradis? AAAAAAAAAAAA!!!!!! Nisi mogla da ga povedes sa sobom u toplo? Nisi mogla da dodjes i da mu stavis u kavez neko cebence da obloziz kavez sa kartonom ili stirporom, da ga ususkas. Pustila si ga da se smrzne? STRASNO! STRASNO! STRASNO!
edir: ja sam zgranuta, uzasnuta, isporvocirana i ne mogu da verujem kakvi ljudi postoje! UH!

Back