BLAJBI
Zaslužan član
- Poruka
- 103.496
Nije moguce govoriti o moralnosti revolucije.
Ni evolucije takodje.
Ni evolucije takodje.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa našli bi neki nov posao kad sahrane i poslednjeg čoveka nprhe. a od čega bi grobari živeli. plus ako i njih nema?)
pa upravo tako što su mazohistiovo za mazohiste,nesrećne, nezadovojne...pa kako to oni ne bi želeli lepši život.))
moguće je,samo što nije racionalnoNije moguce govoriti o moralnosti revolucije.
prebrzo čitaš to za grobare i mazohiste.pa našli bi neki nov posao kad sahrane i poslednjeg čoveka npr pa upravo tako što su mazohistiovo sa..
večnaja pamjatom..imam utisak da se sprdaš tkd ne bih komentariso hee..
a komentarisati?vidi:Izreku sam napisao. Treba je samo pročitati.
ove dve boldovane rečenice su kontradiktorne. u svetu gde postoji stvarno pravo jačeg opravdana je pobuna odnosno revolucija.pa ako to mora završiti smrću tlačitelja šta s tim?Moralna ispravnost - opravdanost - oružane revolucije
Ne, nije opravdana! Nikakva revolucija u kojoj se gube životi nije opravdana.
Istorija je pokazala da su nedavni ratovi učinili samo da sjaše Kurta a uzjaše Murta. Sve promene su išle isključivo na štetu "običnog" naroda.
Bilo kakav savršen sistem vladavine nije moguć.
1. zato što na celom svetu ne postoji pravda. Jedino stvarno pravo je pravo jačeg! Sve su drugo prazne priče.
2. nije moguće niti moralno da neko za sat ili dan zaradi više nego neko drugi radeći ceo život. Upravo se to dešava i ta se razlika svakim danom sve više povećava.
3. oni koji bi trebali da uvedu neka ograničenja u nejednakosti građana, upravo su najveći otimači. Naravno, neće ograničiti svoju moć otimanja.
o svemu je moguće racionalno odnosno logički govoriti. svet je kauzalan.mašta je kauzalna. sve sama logika.moguće je,samo što nije racionalno
kako misliš prebrzo čitam
jesi ti vernik btw?

Samo još treba obratiti pažnju na pojam konkurencije koja je osnov za kreativnost kod pojedinaca jer bez poticanje kreativnosti nema ni naznake za napredak društva koje će izroditi koliko toliko pravdeno društvo.
Mnogi kažu da kapitalizam iz 19.veka koji je poticao kreativnost ipka bio previše brutalan i samim time izazivao revolucije , i da je samo tehnološki napredak uspeo da unapredi društvo u smislu ravnopravnosti ljudi a ne kapitalizam sam po sebi.
Ja se sa time i slažem i ne slažem , jer ipak sam komuizam je samo reakcija na kapitalizam tj.deo njega koji je uveo slobodu i samim time kreativnost pojedinaca.
Zato komunisti koji traže socijalnu pravdu oružanim sukobom zapravo pucaju u svoje roditelje tj.odbacuju kao zlo ono od čega su i dobili svest o sebi i svojoj slobodi žrtvujući je zarad kolektiva koji ne može i niti sme da kumulira kapital u vidu neke zajednice i države.
Individualizam je osnova ljudsko društvo može napredovati ma koliko bilo grešaka i nesavršenosti , jer puki kolektiv koji radi na pukom ravnpravnoj podeli mesa i ubranih plodova je povratak u srednji vek i varvarstvo , o čemu nas uči istorija novjeg doba sa Hitlerom i Staljinom.
Grobari inače nisu ljudi a?pa našli bi neki nov posao kad sahrane i poslednjeg čoveka npr

Hajde, ne preteruj, uozbilji se ..umes ti to...![]()
jesuGrobari inače nisu ljudi a?
ne nego drugi grobariKo njih da sahrani? Sami sebe?
daEl si ti čuo kad za Russellov paradoks?
ma ne znam kojom brzinom čitaš. to ti je relativistički rečeno. čitaš brže nego što shvataš šta je napisanim hteo reći autor.kako misliš prebrzo čitam
btw... svet je beskonačno star. mi postojimo.jesi ti vernik btw?
pa nemoj da generalizuješ po svom nerazumevanju. zbog hiljadu žaba preskočićeš ono što treba pročitati.što jes jes,kad su predugački postovi preletim samo uglavnom,nemam strpljenja ni živaca da čitam ičija proseravačka palamudjenja
naš je nastanak, ma kakav bio, neminovnost. nebitno bio nastanak bilo stvaranje. ako ppretpostaviš evolucijiu za samo milijardu godina smo postali ovo što smo danas. a za samo stotinak hiljada od neke vrste životinje ljudima. ovo s organskim životom. da ne spominjem i druge moguće strukture koje bi se mogle nazvati bićima.pa ne znam dal ima pitam samo
znači jesi?
al ne u religijskom smislu kolko vidim tj tako deluje,ne veruješ u tog biblijskog/religijskog boga nego ''bog'' u što širem smislu,to i ima smisla
mada,ne vidim kojom tačno logikom si zaključio da neko više biće od nas mora postojati samo zato što ne postojimo oduvek i jer je svet ''beskonačno star'' il šta već
neminovnost je SVE što se dogadja,što se dogodilo i što će se dogoditi a ne samo naš nastanak
upotreba oružane sile je pravedna i opravdana ako nema boljeg izbora.
vidiš pametnjakoviću ne piše "ako ne znaš drugačije" već piše:Aha, dakle opravdano je sve kad ne znaš drugačije..
dakle samo onda, kada je to nužan/najbolji izbor/odgovor.upotreba oružane sile je pravedna i opravdana ako nema boljeg izbora.
pa mi postojimo. dakle biće je kao pojava neminovnost. matematička verovatnoća da ga nije bilo pre nas je ravna nuli.nzm na koja bića misliš i otkud znaš da su uopšte postojala
naprimer narodnooslobodilačka borba u ww2. mnogi su svesno pre otišli u sigurnu smrt no u robovski život.
Postao si mi čak i simpatičan. Obrazloži citirano, ako te ne smara.evolucija je uglavnom izmišljotina i nebuloza
pa ne sledi nužno
mrtav sam ozbiljan malena nzm o čemu pričaš
jesu
ne nego drugi grobari
da
vidiš pametnjakoviću ne piše "ako ne znaš drugačije" već piše:
dakle samo onda, kada je to nužan/najbolji izbor/odgovor.