Морал: огромна глупост човечије врсте?

• Začetnik teme Začetnik teme YHYK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Шта фали животињама? Далеко су боље од људске врсте!! Не може се поредити.
Највеће зло на Планети је дошло од човека...животиње су сасвим на своме месту: убијају, једу и пију само онолико колико им је потребно да преживе. Људи убијају а не једу? Људска сорта поби пола Планете...неки воде рат из задовољства??! Да ли си икада видео животињу да Силује? Икада животиња да Краде? Икада животиња да Лаже?
Кад би човек био исти као животиња, био би то рај на Земљи!
Zivotinje siluju,kradu...Morske vidre siluju mladuncad foke do smrti(imas i ostale primere http://www.iflscience.com/plants-and-animals/animals-can-be-giant-jerks ).Ne bi zeleo da zivim u svetu bez morala pedofilija je isto nemoralna,zamisli svet gde je to uredu kao i silovanje,mislim da nebi bio moguc napredak ljudskog drustva

....pedofilija je isto nemoralna,zamisli svet gde je to uredu ...
чуш: неморална а педерима дозвољено венчање!?...праве параде по улицама на јавним местима, а вамо неморално??...мора да долазиш из неког другог света. Оставићу те да се прво привикнеш...

...ko je moćniji taj nameće norme, kao na primer gej lobi što je skinuo homoseksualizam sa liste bolesti itd,
nekome se sviđa a nekome ne, tako ti je to, život...

Дакле: Закон Јачега! Једини закон у Универзуму.
Све остало су: правде, љубав, истине, морал!

чуш: неморална а педерима дозвољено венчање!?...праве параде по улицама на јавним местима, а вамо неморално??...мора да долазиш из неког другог света. Оставићу те да се прво привикнеш...
Auuuuu covece pa sta ti izvaljujes,napisao sam PEDOFILIJA ako nisi dobro procitao.Sta hoces reci da je pedofilija moralna zato sto je dozvoljeno homoseksualcima da se uzimaju?
Opet cu misliti da si trol posto je redak takav nivo gluposti,draze mi je u to prvo da verujem

Jeste culi za "Vendijevski jezik" ? :lol:
Licno smatram da je genijalno otkrice ove nadahnute umetnice jos jedno u nizu dokaza kolko smo mi Srbi veliki narod.Posle Tesle vala je morala biti i jedna zena univerzalni genije kako doticna za sebi i smatra kolko sam primetio..:hahaha:

Samo ne znam da li ovi moralisti imaju kakvu primedbu,posto je cesca upotreba pogrdnih naziva i ruznih reci,sto moze uticati na narodni bonton ako se ovo legalizuje na univerzitetima kao dopunski predmet,mozda stvaranje novog brenda.. :per: :hahaha:

Za moral kao moral smatram da je potreba pojedinca koja proizilazi iz njegove nemoci u odnosu sa spoljnim svetom,kao i nepoverenja prema drugim ljudima,pa se on uspostavlja kao sistem vrednosti pojedinca gde on takodje od drugog ocekuje postovanje svoje illuzije radi sopstvene sigurnosti.
Uglavnom moze postati problem i okovati ljude u mentalni zatvor proporcijalno nepovoljnim i neprihvatljivim uslovima datom pojedincu.

Poslednja izmena:
АЈДЕ???
Човек не зна шта је добро а шта зло за њега, те је потребна научна дисиплина да му то каже?? :rotf::hahaha:
Nije stvar u tome da li zna, već kako zna. I nije poenta da li zna za sebe, već da li može da to definiše kao objektivnu kategoriju.

* * *
Inače moral proizilazi iz ljudske prirode, jer mu je takva struktura psihe.
Moral se ukorenjuje na nivou podsvesti i pripada tzv super-egu.
Nagoni žele da se ostvare neposredno, super-ego to zabranjuje (stvara psihičku neprijatnost), a EGO kao osnovni organ adaptacije ima cilj da to razreši na prihvatljiv način. Međutim, nije uvek uspešno u tome.
Previše strog super ego - neuroza
Previše slab super ego - psihopatija
Ni jedno ni drugo nije nešto što želimo, već nam je nametnuto podsvesnim sadržajima.

Od deteta se nesvesno prihvataju norme društva i tako stvara super-ego (u prevodu - vaspitanje koje je prešlo u podsvest).

Коме треба морал?
Моралне норме се мењају. Некада је била мини сукња забрањена, забрањено ношење високе штикле, забрањено носити дуге косе...
Данас је забрањено водити секс на јавном месту? Водити секс или ти ЈЕ6АТИ се на Српском. Чак је и Српска реч ЈЕ6АТИ забрањена!??

Секс (ја ћу овде за потребе поштовања правила форума користити дозвољену реч) је апсолутна потреба за опстанак људске врсте. За репродукцију неопходно, али забрањено водити секс на јавним местима? Највеће задовољство, психо-физичко, које једна јединка може да има - МОРАЛНО забрањено?

Сад упоредите ове две норме: Плакати, јаукати на јавном месту је у реду, али сексуално уздисати је забрањено?
4.Дакле: оно што саблажњава, оно што је ружно кроз изражавање емоција је морално дозвољено, а оно што је лепо, што само може свакога позитивно да инспирише кроз изражавање емоција је морално забрањено?

Шта наука о моралу каже на ово? Какво је научно објашњење постојање морала уопште?

bez morala propada drustvo..
1.nekada,a sada se moralne norme razvijaju i formira se neka normala...
2.zato sto ne treba svako da gkeda dok se ti ebes na ulici posebno deca,znaci mora postojati neka granica u svemu...
3.zavisi sta ti smatras pod sexualnim uzdisanjem,kad vidis ribu u prolazu i kazes ah ipomislis sta bi joj sve radio..to je ok ali ako vrzistis i zvizdis to je nekulturno jer cinis da se riba oseca neprijatno...
4.cek sta je to po tebi zabranjeno sto moze svakog da inspirise?voditi sex ili nesto vise od toga..u svakom slucaju objasnjeno ti je
postoji razlika u tome kako odredjena ponasanja uticu na ljude,i po tome se i formiraju i moralne norme...
nadam se da ne trolujes jer mi stvarno tako deluje:)

Back