Mora li ispovest?

Не коси се. Иконе нису идоли.
трећа:

Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.

Дакле није ми толико битно јер како је сам апостол Павле говорио месијанска обећања и абрахамска су изнад закона , закон је направљен да би се она остварила.

трећа:

Не гради себи лика резана нити какве слике од онога што је горе на небу, или доље на земљи, или у води испод земље.

Дакле није ми толико битно јер како је сам апостол Павле говорио месијанска обећања и абрахамска су изнад закона , закон је направљен да би се она остварила.
Зато што у СЗ Бог није Себе приказао људима у било каквом описивом облику док је у НЗ потпуно другачије јер Се Бог показао у тијелу као Богочовјек.

Мораш да нађеш начин да то исправиш на неком другом кад ти се пружи прилика , сетићеш се тога и нећеш поновити увек ће човеку бити жао али ће себи опростити јер је у тренутку био слаб и донео је погрешну одлуку.
То је тако људски и опростиво.
Готово се осим оних смртних се може исправити и вратити себе у раван и имати однос према томе као и према другом човеку коме се то десило али се покајао и исправио.

Према нашој есхатологији оној монашкој струји демон је тај који не дозвољава опрост да би удаљио човека од Бога.

Према некој нашој рационслнијој струји типа 95% су људске слабости које стварају болести а само 5 % запоседање демона.
Додуше ово је говорио наш јеромонах који је психијатар по струци.

Према оној тврдој монашкој стално смо окружени демонима и стално правимо изборе између једног и другог.

Ја сам негде између. Наиме као и вируси и бактерије су савезници човеку док имунитет не падне онда постају непријатељи.

Самом спознајом добра и зла ти демони нас упућују на савест и избор да га погледамо са лоше стране и да га погледамо са добре и на крају сами правимо избор.

Исти случај као са вирусима и бактеријама када тело оболи или ослаби они добијају доминацију и ово постаје опасно психички за човека.

Елем мораш наћи начин да опростиш себи и ради на томе јер ако то не урадиш нећеш. моћи искрено опростити ни другоме.

Знам да можеш
!💪❤️
Hvala na lepim i ohrabrujucim recima, ali ja to ne mogu, precenio si me. :heart:

Drugima i mogu slicno da oprostim, ali sebi, nikako. Takva sam. :)

Ali ipak, hvala.:ok:

Back