Jel se ljuljaju te kućice kad duva jak vetar?![]()
ma letimo kao na cilimu okolo naokolo

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jel se ljuljaju te kućice kad duva jak vetar?![]()
ma letimo kao na cilimu okolo naokolo![]()
Kod mene u komšiluku ima 2 prelepe montažne kuće,ali ne mogu da ih pronadjem na netu,a glupo mi je da fotografišem i postavim ovde ( jer ko sam ja da slikam tudju imovinu i postavljam na net-jel tako ? ) a stvarno bih volela da vam pokaže kako to dobro izgleda-mada,već i znate.
A ona fotka MK koju je mario80 postavio,pa meni liči na pravougaono prostoriju za odlaganje paleta
Verovatno ima razloga zašto se takve kuće tamo grade,tog oblika i tog stila.
Ima mnogo lepših montažnih kuća u tom stilu.
Ali dobro,o ukusima ne vredi raspravljati.
A jel se to malo rasklima vremenom, mislim ipak je to lepljeno - šrafljena drvena konstrukcija? Sad te ozbiljno pitam, dal ona ima istu krutost i posle 50 godina? Mislim na sprat?
ako budem docekao 90 recicu ti
razmrda se kao i krov na zidanoj kuci, a sto se tice sprata, nemam ga, nisam hteo na sprat kucu...
a i ako se razmrda, sto je tesko, lakse je sanirati nego kada zidana ispuca, sto se desava..
To je dobro, misliš samo na sebe a deci šta ostane u nasledstvo, nek krpare, lepe, buše i popravljaju![]()
Kultura življenja nalaže da se životni prostor sređuje i uređuje povremeno, šta kukaš posle 50-60 godina što si renovirao, ovde je u pitanju nešto mnogo ozbiljnije a to je konstrukcija kuće koja je upitna a znamo da Srbija nema ama baš nikakvu kulturu i tradiciju obrade drveta. Naime većina drveta i proizvoda od istog ne doživi period od 2 godine koliko treba da stoji u sušari nego se odmah ugrađuje. Tako imamo hektare parketa koji se rasušio, greda koje su popucale i promenile svoje osobine itd da sad ne nabrajam. Ko zna, razumeće o čemu pričam a tiče se građevine uopšte. Zato ne volim da vidim drvo uopšte kod nas u građevini.
prvo ne kukam, neko pricam i iznosim neke bitne cinjenice,
drugo i ti zidovi nisu u nekom blagostanju, nego su i oni ispucali, ali u zgradi ne mozes da rusis noseci zid, da ga zamenis.
isto tako i sa zidanom kucom,
treca stvar, za period od 50 godina, energetski ces ustedeti toliko da ce ti se isplatiti da je zamenis u potpunosti i da postavis novu koja ce biti jos ispaltivija, a da ne pricam koliko je lakse pomeriti kabal ili koliko manje zagadis okolini ne lozeci ugalj i drva...prednosti ima mnogo
sto se tice obrade drveta, imamo mi ogromno iskustvo, samo smo pred naletom industrializacije poklekli mnogo, a takodje nas ubi i ekonomska situacija, a i volimo da uvalimo, tako da je to osnov problema..
poslao sam link o Bozi Petrovicu, covek je lepo objasnio kako je to nekada bilo...
I za onaj kalgon kažu da čuva veš mašinu samo je problem što za tih 5-10 godina potrošiš kalgona u vrednosti 1-2 nove veš mašine. a grejač košta 250 dinara nov:
I za onaj kalgon kažu da čuva veš mašinu samo je problem što za tih 5-10 godina potrošiš kalgona u vrednosti 1-2 nove veš mašine. a grejač košta 250 dinara novOva tvoja priča mi liči na to, pa šta i ako se raspadne za 50 godina, uštedeo si za to vreme 50.000 evra za novu? Nije nego, šio mi ga đura
![]()
dobro izgrađena kuća sa dobrim temeljima je kao nova i posle 50 godina, eventualno kada se renovira, pojača se struja. Ne kažem da nisu dobre te montažne kuće ali su precenjene ne znam sa kojim razlogom. Ovo podneblje je za zidanu gradnju od pamtiveka, ne treba se vraćati unazad nego ići napred.
temelj ti nista ne garantuje, ako si na klizistu ili te klepi zemljotres ode ti polako...ne vidim kako su to precenjene MK, daleko isplativije I ekonomicnije u svakom pogledu, daleko sigurnije I bezbednije za stanovanje I daleko udobnije ...e, sad ako ti mislis da je cela planeta toliko glupa, pa ide u nazad sto se tice suve gradnje, ti onda tako misli I dalje...
Pogledajte prilog 332118
zidana kuca, nekih 33-34 godine, nisam siguran za godinu tacne gradnje..nije bila u poplavi I ne prokisnjava, odrzavana periodicno, na mesecnom nivou..procenite sami...
obratite paznju na dimljak, lozi se danas...
Zato se uzima uzorak tla i šalje na analizu, nema potrebe na ovakav način da pričamo, šta bi bilo ako napravim kuću bez temelja. Vidi se da guraš vodu na svoju vodenicu.
Ne kažem da su montažne kuće loše ali su precenjene. Može za 20.000 evra 100m2 ključ u ruke i ni evro preko toga. Materijal je džabe, ruke su džabe u srbiji i kraj priče.
Ali ne, pokušavaju da se prodaju muda za bubrege.
- - - - - - - - - -
Šta je ovo? Neko sam izgradio bez ikakvog znanja i dozidao kasnije? Šta je poenta tvog priloga? Jesi ti lud?
Evo montažna kućica posle 30 godina:
![]()
sa ovim se slažem. totalno je suludo da neko propagira priču o prednostima montažne kuće za cenu jednaku ili veću od cene zidane kuće. a bar danas je lako uraditi okviran predračun cene zidane kuće...niko nije naivan da mu prodaju mooda za bubregeZato se uzima uzorak tla i šalje na analizu, nema potrebe na ovakav način da pričamo, šta bi bilo ako napravim kuću bez temelja. Vidi se da guraš vodu na svoju vodenicu.
Ne kažem da su montažne kuće loše ali su precenjene. Može za 20.000 evra 100m2 ključ u ruke i ni evro preko toga. Materijal je džabe, ruke su džabe u srbiji i kraj priče.
Ali ne, pokušavaju da se prodaju muda za bubrege.
- - - - - - - - - -
]
Pa evo i ja sam ti dao primer montažnog objekta sličnih godina, spustio sam se na tvoj nivo muljanja.
sa ovim se slažem. totalno je suludo da neko propagira priču o prednostima montažne kuće za cenu jednaku ili veću od cene zidane kuće. a bar danas je lako uraditi okviran predračun cene zidane kuće...niko nije naivan da mu prodaju mooda za bubrege
ja sam zidao termo-blok na 20, stiropor 5 cm, puna cigla na 12 i izašlo na kraju na oko 300 evra po kvadratu s tim da mi je cenu mnogo uvećalo sklonište od 30 kvadrata koje je rađeno po propisimaa zasto muljanja?
ok, sasvim je razumno da m2 zidane kuce na blok 19 cm I fasadu stiropor 5cm I na krov dve vode bude 300 eur/m2 I slazem se sa time...to je ta cena I tacno je da se brzo zida I da za dva meseca bude gotova, ali je I tacno da ne moze za to vreme da se osusi...
sasvim je I razumno da ako uzmes presek zidova nekih proizvodjaca MK, da cena ne odgovara kvalitetu, ali isto tako sam siguran da ono sto sam nabrojao ranije, vezano za moju kucu, kada bi poceo da zidas da bi cena bila visa od 300 eur/m2..takodje sam apsolutno siguran da je MK termicki nadmocnija od zidane kuce, navedene u tvom primeru I da godisnje ustedis dosta novca na ime toga, a I u samom startu je daleko jeftinija od zidane kuce...
eto, moja kuća koja ima prizemlje i sprat po 100kvadrata korisne površine 12,2x11,4 osnova i podrum 80 kvadrata sa sve placom koji je koštao 20.000 evra, papirologija i komunalije 10.000, je na kraju je izašla na oko 100.000. napiši koliko bi me koštala takva montažna...dobro, ajde navedite prednosti zidane kuce u odnosu na montaznu...I napravite vise tacan racun za zidanu kucu...