da ali kako da znam da li je ovo eu standard ,jel ste pogledali mozda gde pise tehnicki opis,hvalasto se tice tehnickog opisa, gledaj samo EU standard, ostalo ne bih ni uzimao u obzir,
sto se tice cene ne bih komentarisao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da ali kako da znam da li je ovo eu standard ,jel ste pogledali mozda gde pise tehnicki opis,hvalasto se tice tehnickog opisa, gledaj samo EU standard, ostalo ne bih ni uzimao u obzir,
sto se tice cene ne bih komentarisao...
da ali kako da znam da li je ovo eu standard ,jel ste pogledali mozda gde pise tehnicki opis,hvala
+ ako nemas svoj plac racunaj kupovinu istog, placanje poreza, prenosa i ostalih dazbina...
I upravo zbog svega toga, ljude se opredele za stan. Cini mi se da je samo kod nas stan skuplji od kuce...
Za tu lovu možeš da sazidaš zamak od cigle i betona, sve sa najačom izolacijom, ključ u ruke... jel ti to pričaš o montažnim kućicama?![]()
Ne znam kakva je to svemirska tehnologija ali ne vredi te pare, budimo realni, kod nas niko ne razmišlja o proizvodnji nego samo o zaradi. Nadjem jednog papka u par meseci i prodam jednu kuću ja zadovoljan. to mora daleko jeftinije da bude, to govori zdrav razum, koliko ja znam, zidana gradnja je 600 m2 ključ u ruke a ima i za mnogo manje.
da bi nesto komentarisao, morao bi dobro da procitas i malo da se udubis u temu,
da se udubim? Misliš da idealizujem nešto i potpuno obnevidim?
Evo jedan sjajan primer modularne kuće, koliko para imaš, toliko dograđuješ![]()
http://smallhousebliss.com/2014/06/05/alventosa-morell-arquitectes-casa-gg/
![]()
Evo ova ima javno dostupne planove za gradnju:
Malo ozbiljniji projekat, ima osmišljenu solarnu struju i toplu vodu, unutra je fantastično!
http://smallhousebliss.com/2013/11/06/solar-decathlon-2013-harvest-home/
![]()
Prizemna kuća na ravnom terenu, varijantno sa dodatkom podruma za nagnuti teren. Pravougaona osnova, jednostavan četvorovodni krov, sa mogućnošću reorganizacije prostora i iskorišćenja tavanskog prostora.
Projektovana su dva trema – ulazni i glavni trem, pozicionirana na dijagonalno suprotnim stranama objekta. Konceptualno rešenje dozvoljava rotaciju i preslikavanje u ogledalu, u skladu sa okolnostima i uslovima lokacije, kao preduslov za tipizaciju projekta.
Namera autora je da objekat ima elemente minimalističkog dizajna u sprezi sa tradicionalnim principima gradnje šumadijskog stila koji se ogleda u: belim zidovima, krovnom pokrivaču od crepa, zidnim oblogama od drveta za zidove u produžetku tremova i krovnom nadzidu, drvenim aplikacijama u nivou međuspratne i podne konstrukcije, drvenoj krovnoj konstrukciji na delu tremova, temeljnoj sokli sa oblogom od kamena, drvenoj stolariji itd.
![]()
Iz mog ranijeg posta:
PRIZEMNE KUĆE
Siva faza bez temelja
200 eura po m2
KLJUČ U RUKE bez temelja
300 eura po m2
KLJUČ U RUKE sa temeljom
350 eura po m2
KLJUČ U RUKE sa temeljom i parnim grejanjem
400 eura po m2
Ovo su realne cene (manje vise), ako vam traze vecu cenu podignite obrve i razmislite malo.
pominjes cene samo, a preseci zidova za taj novac, ako mozes i to da kazes...
Zidana kuća:
Za "kućicu" od 55m2 korisnog prostora što je cca 70m2 bruto građevinske površine- a to su uglavnom prizemne kuće tipa 8,5x8,5m : ozidano - pokriveno 180-200€/m2, u "sivo" do 280€/m2 a u "belo" do 380€/m2 cena je materijal (standardni kvalitet) + ruke, obračun po m2 bruto građevinske površine Kod ozbiljnih izvođača obično je uslov struja i voda za potrebe gradilišta na teret investitora i naravno građevinska dozvola.
Ovo su cene za klasičnu zidanu kuću sa AB temeljom, podnom pločom , zidovi od giter bloka sa jednom međuspratnom pločom (LMT),krov od čamove građe, crep 1.kl ,kompletna limarija,malterisano iznutra, gletovano i bojeno poludisperzijom, sa PVC stolarijom, podovi parket bukov lakiran, keramika, sanitarije i sobna vrata domaće proizvodnje, elektro instalacije u standardnoj izvedbi,kao i vik instalacije od pvc-a(PE vodovodne cevi) instalacije grejanja na čvrsto gorivo, radijatori panelni,cevovod bakarni - zatvoren sistem. Fasada demit - stiropor 5cm sa akrilnom završnom obradom (rajbovana fasada) obično u cenu ide obrada terasa keramikom i ograda kao i trotoar oko kuće. Rok za izgradnju 45-60 dana u zavisnosti od vremenskih uslova naravno.
napomena : navedene cene se odnose na m2 bruto građevinske površine
Vec sam pomenuo negde ranije, treba pazlivo gledati sta rade majstori, da ugrade materijal koji je dogovoren. Ako si ti u Svajcarskoj, a oni su sami.....