MONTAZNE KUCE-iskustva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedva i ono jedno nesta kilavo ide....mozda beton i asfalt uticu, treba se vratiti tradiciji i selu.:think:

Slazem se,posle ovih katastrofalnih poplava treba graditi sto vise ovakvih montaznih kuca kao na slici pre svega zbog brzine gradnje.

home-slide-02.jpg

Kazu da ce poplave i dr katastrofe cesce da se ponavljaju sa klimatskim promenama, (ko u to veruje, naravno). Dali je to sansa za montazne kuce? One su jeftinije, brze se grade, i ako ih ne daj boze dokaci poplava, lakse se obnove. Slicno kao u Americi sa tornadom.

Kazu da ce poplave i dr katastrofe cesce da se ponavljaju sa klimatskim promenama, (ko u to veruje, naravno). Dali je to sansa za montazne kuce? One su jeftinije, brze se grade, i ako ih ne daj boze dokaci poplava, lakse se obnove. Slicno kao u Americi sa tornadom.

Tesko...kod nas se takve stvari tesko primaju, a razlog je jednostavan...finansije..za MK moras da imas pare na gomili, ako mislis da je radis, a zidane mozes na godisnje rate da radis I to je razlog sto kod nas ne idu MK, nego ljudi namicu zidane, a obicno jos I pocnu neke grandomanske projekte sa idejama u koje ukljucuju 3 kolena koja ce ziveti u njoj, a cesto se desi da onaj koji je zapoceo kucu I ne dozivi da je zavrsi...

Tesko...kod nas se takve stvari tesko primaju, a razlog je jednostavan...finansije..za MK moras da imas pare na gomili, ako mislis da je radis, a zidane mozes na godisnje rate da radis I to je razlog sto kod nas ne idu MK, nego ljudi namicu zidane, a obicno jos I pocnu neke grandomanske projekte sa idejama u koje ukljucuju 3 kolena koja ce ziveti u njoj, a cesto se desi da onaj koji je zapoceo kucu I ne dozivi da je zavrsi...

ne mora da bude tako. Moze da se organizuje tako da drzava daje kredit (mozda su to ti jeftini stanovi) sa nekom otplatom na vise godina. Mozda se promeni i razmisljanje gradjana, profesor Miodrag Zec je rekao u nekoj TV emisiji da kod nas vrlo retko se desava da neko zivi u kuci koju je izgradio njegov deda (mislio je na istom mestu). A to narod moze da shvati pa da odabere prekticinje resenje

ne mora da bude tako. Moze da se organizuje tako da drzava daje kredit (mozda su to ti jeftini stanovi) sa nekom otplatom na vise godina. Mozda se promeni i razmisljanje gradjana, profesor Miodrag Zec je rekao u nekoj TV emisiji da kod nas vrlo retko se desava da neko zivi u kuci koju je izgradio njegov deda (mislio je na istom mestu). A to narod moze da shvati pa da odabere prekticinje resenje

ma sve se to ja slazem, i sa Zecom se slazem...ali, ako drzava to zeli, onda mora da uradi po sledecem principu, da osim kredita za kuce obezbedi i zemljiste i infrastrukturu i da to bude planski sa 2-3 tipa kuca, kako bi takvo naselje licilo na nesto, pa da ti proda komplet zemljiste, naravno na rate, kao i kucu...ali to kod nas ne moze, slaba drzava, narod jos slabiji...a gradjevinci jaki, prvi oni to ne bi dozvolili...vece pare se uzimaju na izgradnji spavaonica...

Montažne kuće, ytong, telešop, babini zubi, vivax bela tehnika...

Te poplave su šansa da ljudi konačno počnu da planiraju gde će da grade, da poštuju urbanistički plan, arhitektu i savete koje dobija.

po tebi ceo Obrenovac, Valjevo i ostali gradovi nisu gradjeni u skladu sa urbanistickim planom? ako je tako stvarno, neka su i potopljeni...svi su potopljeni bez izuzetka, a mnoge kuce su pravljene u skladu sa planom, arhitektom i savetom...

... defitivno posten i korektan .. za cene ne znam ..

:)) ako ne znas cenu, niste ni radili, ako niste radili, mozda ste pricali, a prica sve trpi...

dobra reklama...

Klasična reklama. Danas viđam sve više i više ljudi koji pišu bezvezarije po internetu. To su oni dobro plaćeni poslovi od kuće, potrebno vam je samo znanje korišćenja kompjutera i odma mlatiš lovu. Na ovim prostorima prednjače slovenci u internet lobiranju :)

Poslednja izmena od moderatora:
Cuo sam za marles ali nazalost novca za tako nesto nemam,ima li ko iskustva sa fimom Maker iz Ivanjice, njihove mi se dopadaju kuce,nije reklama nikakva,jednostavno najvise gotovih objekata sam video kod njih na sajtu,i najozbiljniji razgovor sam sa njima imao,ako neko ko se razume moze da pogleda na sajtu tehnicki opis gde pise sta sve uradjuju i kaze mi misljenje,jer sam zaista laik za te stvari ,hvala na pomoci unapred
http://www.marles.com/sl/sistem-mega-n10,

evo ti savet za debljinu zidova, ja sam nesto slicno uradio...

Znam nekoliko ljudi koji su pre 10 godina pricali da ljudi grese sto misle da montazne kuce ni za sta ne valjaju. To je onako klasicno srpski - poput Golfa 2!

Gledao sam cene Ivanjicke firme koja radi montazne kuce, i cene deluju zaista fino. Ja sam generalno razmisljao malo o tome koliko bi trebalo da se zida kuca, ali sam poceo i montazne da gledam. Ne planiram to u nekom skorijem periodu, ali u buducnosti...

18 000 - 25 000e za izgradnju kuce od 100 - 150kvadrata, mislim da nije puno.

Ono sto mene vise privlaci kod zidanih kuca to je njihova istrajnost (bez obzira sto je i kod montaznih kuca to dugi niz godina), i cini mi se da kod zidanih kuca ima malo vise prostora za manevrisanje (materijala, oblika - detalja generalno)...

Mislim da treba uzeti u obzir razne faktore - velicina placa (samim tim i prilagodjeni oblik kuce), placanje 1000 dozvola i papira koji su potrebni za pravljenje bilo kakvog objekta itd itd. Puno ljudi zbog takvih stvari izabere stan koji kosta oko 700e m/2 (u Nisu)...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back