MONTAZNE KUCE-iskustva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Montazne kuce su danas veoma konkuentne zidanim kućama, pogotovo u zapadnoj hemisferi. Kod nas i ne baš toliko. Pogotovo ne bas u Sjenici, ili Vrscu, ali u vecini mesta sasvim konkurentni zidanim kucama. Mislim da bosanci prave bolje kuce nego nasi Ivanjicani, pojavljuju se i manje firme, poput hrastmont, ali sve u svemu jos uvek imamo siromasnu i needukovanu naciju pa se montazne kuce jednostavno ne primaju.
Ipak, najvaznije je da imate fer firmu ui postene majstore, naravno dovoljno sturčne i obučene, tj. iskusne.

Po tom pitanju bolje birati manju firmu, na primer, www.hrastmont.rs. Mnogo je vaznije imati postene i stručne majstore nego firme iza kojih se ne zna ni ko je vlasnik.

Montažne kuće su jeftinije od zidanih i brže se prave. Mana je što su kraćeg veka trajanja, nego zidane. Dao bih prednost zidanoj kući, kuću treba da koristi više generacija, a ne samo jedna. SREĆNO.

Najvazni je da se ima (dobar) Plac!!!! Posle je sve lakse.
Nas mentaitet je takav da ljudi ne vole drvene montazne kuce, nego su zaljubljeni u zidane. U mom kraju gde su ljudi masovno otisli u inostranstvo (jug Srbije) ima vise praznih zidanih kuca od onih u kome neko zivi. Oni dodju preko leta kuci i naprave kucu gde niko ne zivi!!!
Slazem se da su bosanci bolji, a bogami i dosta jeftiniji!

Montazne kuce su danas veoma konkuentne zidanim kućama, pogotovo u zapadnoj hemisferi. Kod nas i ne baš toliko. Pogotovo ne bas u Sjenici, ili Vrscu, ali u vecini mesta sasvim konkurentni zidanim kucama. Mislim da bosanci prave bolje kuce nego nasi Ivanjicani, pojavljuju se i manje firme, poput hrastmont, ali sve u svemu jos uvek imamo siromasnu i needukovanu naciju pa se montazne kuce jednostavno ne primaju.
Ipak, najvaznije je da imate fer firmu ui postene majstore, naravno dovoljno sturčne i obučene, tj. iskusne.

Po tom pitanju bolje birati manju firmu, na primer, www.hrastmont.rs. Mnogo je vaznije imati postene i stručne majstore nego firme iza kojih se ne zna ni ko je vlasnik.
bogami znas znanje i marketing bas si se onako naivno izreklamiro,dobices formular da uplatis novac za reklamu,al polako da se nakupi,ide svakodnevno,nemoj da se hvatas za glavu kad das jednu kucu za reklamiranje

Svidja mi se sta radi HrastMont ali da li ima neka firma koja radi vajate i po kojoj ceni,voleo bih da imam jedan pored reke ili negde u planini.

.. kad bih ja imao reputacionu moc preko 5000, znao bih da u Srbiji postoji nekoliko firmi koje se bave prodajom i montažom montažnih kuća... mnoge rade sabacki, a oni koji su malo iskusniji znaju kakav je posao sabacki .. ali bih se onda informisao malo vise, jer sma ekspert kao, pa shvatio, da su mnoge od njih pukle, propale jer su varale gradjane, kao sa stanovima, i još gore, jer njih plaćaju kešom..
pa onda, kada bih imao tu reputaciju, znao bih da pravi majstori, i oni koji su pošteni, postuju rokove i ne falsiraju ni u radi ni u materijalu, ali da ne mogu da plate skupe reklame kao ovi što su se nakrali para a uradili loš posao, ili ga nisu uradili, ili ga nisu završili... tako ti je to u Srbiji.. ali zato ja nemam reputaiconu moć preko 5000, pa to znam, a ovi koji imaju big big reputacionu moć oni to ne moraju da znaju .. oni primete lep afirmativan tekst za nekoga koji je i vse od onoga kako je nahvaljen i kao roboti lepe etikete .. treba toliki borj puta nesto napisati, a znanje ne dolazi od piskaranja .. Srbija uzivo :)

Reputacija kod nas u Srbiji nije merilo znanja,pismenosti i prosvecenosti,medjutim ocigledno je da gradjani nemaju potrebne informacije koje im zivot znace.
Svedoci smo svakodnevno koliku cenu placamo kupujuci macku u dzaku.:rtfm:

da se razumemo .. kad bih imao novce ne bih pravio montažnu kuću već zidanu.. ne sumnjam u kvalitet i dugtrajnost niti povoljnije cene, niti čak i u faktor poštovanja rokova i kvaliteta materijala ...jednostavno, u ovom trenutku imam više poverenja u zidane kuće .. ali, oni koji su drugačiji od mene, koji žele da brže, lakše, jefitnije dodju do kuće, ili jednostavno iz svog nekog sedamdesetog razloga, imaju pravo da čuju i neko iskustvo, mozda proisteklo iz realnog zivota a ne iz bajki i foruma, jer ako se ne varam, tema MONTAZNE KUCE iskustva, ili ne umem da citam ...

ili ko nije razumeo .. montazne kuce se u 99% slucajeva placaju kesom, avans poprilican .. i ako vas firma zavrne mozete da mu ga date po kanabisu,ili marihuani ili da trazite placenog uterivaca dugova .. tamo gde je dozvoljeno ili gde smete .. i naravno, ko placa kesom danas i ne voli previse da se hvali da ga je neko zavrnuo za kes ... i opet, naravno, iz tog razloga treba afirmisati sve one koji rade posteno jer nekome je to ipak zivotno pitanje ..

kakva je stolarija kod tih montaznih kuca?

ljudi, morate da shvatite da se montazne kuce u odnosu na standardne, zidane, razlikuju u:

- materijalu koji se koristi za zidove,
- metodi gradnje, suva gradnja, po zavrsetku sklapanja zidova i krovne konstrukcije mozes odmah da radis dalje, ne cekas susenje,

sto znaci, stolarija moze da bude koja ti hoces da bude, drvo, pvc ili alu, sa roletnama ili zaluzinama i komarnicima,

ili za koju kombinaciju imas para, isto kao i kod klasicne kuce

Dali proizvodjac nudi komplet kucu (stolariju, pod, plocice u toaletu i kuhinji, elementi...) ili to (ko hoce) moze sam posle da juri?

sve je stvar izbora,

mozes sve full, kljuc u ruke, da budes gospodin gazda, onda budi spreman da platis,

ili mozes da biras, uzmes jedan deo, a ostalo ti radis,

sve je stvar tvog izbora, kao i svaka druga kuca ili stan..

Veliki pozdrav!
Moja porodica planira da se skuci pa me zanimaju montazne kuce.
Konkretno na sta bih trebao da obratim paznju pri izboru firme koju cu angazovati za gradnju, interesuje me kakvi paneli odnosno zidovi treba da budu? Da li postoje neke oznake tih zidova, ili svi rade po istom principu?

Veliki pozdrav!
Konkretno na sta bih trebao da obratim paznju pri izboru firme koju cu angazovati za gradnju, interesuje me kakvi paneli odnosno zidovi treba da budu? Da li postoje neke oznake tih zidova, ili svi rade po istom principu?

Pozdrav I tebi I srecno vam bilo sa kucenjem,

moj ti je predlog da procitas sve od pocetka, tu imas odgovore na sva tvoja pitanja I dileme,

pozdrav,

Veliki pozdrav!

procitaj pazljivo celu temu i znaces koga da pozoves... kad bih bio u tvojoj situaciji, pozvao bih nekoliko firmi koje imaju preporuku i pokusao da slozim kockice, jer nikada, ali nikada ne treba donositi ishitrene odluke bez obzira koliko kome verujete .. jednostavno, uporedite, vagajte i onda pametno donesite odluku.. cak bi bilo najbolje ako imate vremena da pogledate objekte koje su te firme gradile, mislim na montazne kuce. pa pitate stanare, jer danas je tesko doneti pametnu odluku bez 100 provera ..

napravili jednu, obavezno ukoliko mozes pogledaj neke koje je uradio/la(firma). Kao sto kaze nas narod, triput meri jednom seci. Mnogo faktrora utice na to. I znaj da ko god ti se ponudi zavisi i od podizvodjaca (za keramiku, za struju, za vodu, za krecenje). Mi smo zadovoljni (tacnije prezadovoljni).

Veliki pozdrav!

A od mene savet da krov bude što širi a eventualno i neka drenaža da se odradi.
U našem podneblju, jedini neprijatelj montažnih kuća jeste vlaga

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back