MONTAZNE KUCE-iskustva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
interesantno,
odakle ti to?

Iz malog mozga...poreklo ili sa trenutaka pažnje na predavanjima na Šumarskom ili iz neke literature.
Kod nas nema uragana, termita, požara površine Belgije itd. Samo vlaga ( a i toga sve manje ).

- - - - - - - - - -

Montažne kuće štede dosta energije čak i do 50% u pravu ste, visokoenergetske su i njihov period izgradnje je jako kratak. Mogu se graditi i na veoma trusnom području. Sve u svemu, odličan su izbor.

Samo je problem što su vrlo slične cene kao klasična gradnja. Po meni, ostaju kao dobar izbor nekome kome se jako žuri...treba mu kuća za mesec dana itd

Iz malog mozga...poreklo ili sa trenutaka pažnje na predavanjima na Šumarskom ili iz neke literature.
Kod nas nema uragana, termita, požara površine Belgije itd. Samo vlaga ( a i toga sve manje ).

Pitaj profesora, da li je mislio na vlagu iz vazduha ili ako prokisne krov ili ako pukne vodovodna cev? I da li je uzeo kao model ivanjicke kuce iz 70-tih kada su koriscena iverica za izgradnju?

Samo je problem što su vrlo slične cene kao klasična gradnja. Po meni, ostaju kao dobar izbor nekome kome se jako žuri...treba mu kuća za mesec dana itd

na ovo bih dodao, da si svake godine u plusu, posle grejne sezone, izracunaj kolika kolicina energije je potrebna za zagrevanje klasicne kuce od 100m2 I iste takve tkz montazne(I zidana je montazna, jer montiras blok po blok, a ovde citave panele od 1.2 x 2.6m, da ne pominjem koliko cekas da se osusi I koliko brze zavrsis, koliko brze ne gledas majstore...),a sto se tice cene gradnje, sumljam da neko zidanu kucu, kljuc u ruke moze da ima za 280 eur, a da kupi material I ima majstore...

tu je bila ranije kuca tako da nije bilo dazbina, inace kuca 45m kvadratnih sa temeljom, kljuc u ruke, 17000 eura

To ti dodje 380 evra po kvadratu mozda malo previse.Ovo su cena koje sam ja nasao, isto bez dazbina posto je kucica izgradjena u selu.

PRIZEMNE KUĆE

Siva faza bez temelja
200 eura po m2
KLJUČ U RUKE bez temelja
300 eura po m2
KLJUČ U RUKE sa temeljom
350 eura po m2
KLJUČ U RUKE sa temeljom i parnim grejanjem
400 eura po m2

Veliki pozdrav!
Moja porodica planira da se skuci pa me zanimaju montazne kuce.
Konkretno na sta bih trebao da obratim paznju pri izboru firme koju cu angazovati za gradnju, interesuje me kakvi paneli odnosno zidovi treba da budu? Da li postoje neke oznake tih zidova, ili svi rade po istom principu?

Sta se sve korisi u izgradnji montaznih kucicaimas ovde . Vlaga je stvarno najveci neprijatelj, moras da se pobrines da ti ugrade dobru izolaciju. Najbolje je da budes tu kada majstori rade, posto.....

Poslednja izmena:
To ti dodje 380 evra po kvadratu mozda malo previse.Ovo su cena koje sam ja nasao, isto bez dazbina posto je kucica izgradjena u selu.

PRIZEMNE KUĆE

Siva faza bez temelja
200 eura po m2
KLJUČ U RUKE bez temelja
300 eura po m2
KLJUČ U RUKE sa temeljom
350 eura po m2
400 eura po m2

Sta se sve korisi u izgradnji montaznih kucicaimas ovde . Vlaga je stvarno najveci neprijatelj, moras da se pobrines da ti ugrade dobru izolaciju. Najbolje je da budes tu kada majstori rade, posto.....

Ove cene su super u odnosu cenu kvadrata stana.

PRIZEMNE KUĆE

Siva faza bez temelja
200 eura po m2
KLJUČ U RUKE bez temelja
300 eura po m2
KLJUČ U RUKE sa temeljom
350 eura po m2
400 eura po m2

Stalno se pominje vlaga, a o cemu pricate? Odakle vlaga, iz vazduha? Pukla cev vodovoda? stvarno mi je nejasno...

gornje cene su prejake, moze bar 100 eur nize po kvadratu, a da svi budu zadovoljni I majstor I investitor...

struja, ako moras do dve bandere 3000 eur, voda oko 1000 eur, dozvola, zavisno od zone, grada, opstine...

Montažne kuće su jeftinije od zidanih i brže se prave. Mana je što su kraćeg veka trajanja, nego zidane. Dao bih prednost zidanoj kući, kuću treba da koristi više generacija, a ne samo jedna. SREĆNO.
Da bi poređenje bilo pravilno treba uporediti sve troškove za jednake kuće (montažnu i zidanu) u trenutku useljenja.
Priznajem da ne znam sadašnje cene. Nekada su montažne kuće bile stvarno skuplje samo je gradnja bila brža. U svim su se reklamama pozivali na brzinu - iako nije bila takva kako su je reklamirali!

Ove cene su super u odnosu cenu kvadrata stana.
Ne mogu se neposredno porediti cene kuća i stanova. U ovom slučaju ima smisla poređenje montažne i zidane kuće.

Da bi poređenje bilo pravilno treba uporediti sve troškove za jednake kuće (montažnu i zidanu) u trenutku useljenja.
Priznajem da ne znam sadašnje cene. Nekada su montažne kuće bile stvarno skuplje samo je gradnja bila brža. U svim su se reklamama pozivali na brzinu - iako nije bila takva kako su je reklamirali!

Ne mogu se neposredno porediti cene kuća i stanova. U ovom slučaju ima smisla poređenje montažne i zidane kuće.

nema tu neke mudrolije,

montazna je uvek bolja i u kvalitetu i u ceni...ko nije probao nikada to nece ni saznati...

odlicno znam sta je zidana kuca, pravio i ziveo, a sad i pravio i zivim u montaznoj...nema poredjenja...

nema tu neke mudrolije,

montazna je uvek bolja i u kvalitetu i u ceni...ko nije probao nikada to nece ni saznati...

odlicno znam sta je zidana kuca, pravio i ziveo, a sad i pravio i zivim u montaznoj...nema poredjenja...

Ja sam se bas zagrejala za montaznu kucu , a vidim ti kazes zivis u istoj, pa daj malo podrobnije o tome, koje su mane a koje prednosti, opet je bolje kada cujes iz iskustva ljudi koji zive u njoj nego od nekih koji samo nagadjaju.:)

svasta...pa svaka kuca se pravi na temeljima, takodje se uradi i hidroizolacia pre postavke panela, takodje se uradi i hidroizolacija mokrih cvorova..a na kraju svega dolazi fasada stiropor, lepak i plastificirana boja..

savremeni materijali su cudo..voda vise smeta bloku...

Da, nravno u pravu si. Hteo sam samo da kazem da treba paziti da izvodjac stavi sve sto je u obavezi da stavi. Nekad hoce da zakinu,i to bas na hidroizolaciji... Ne svi naravno

Ja sam se bas zagrejala za montaznu kucu , a vidim ti kazes zivis u istoj, pa daj malo podrobnije o tome, koje su mane a koje prednosti, opet je bolje kada cujes iz iskustva ljudi koji zive u njoj nego od nekih koji samo nagadjaju.:)

Nalence,
vrati se unazad imas gotovo sva moja iskustva, vezano i za izgradnju i sam zivot u MK, ako sam bas nesto preskocio, pitaj...

Da, nravno u pravu si. Hteo sam samo da kazem da treba paziti da izvodjac stavi sve sto je u obavezi da stavi. Nekad hoce da zakinu,i to bas na hidroizolaciji... Ne svi naravno

da znam za to, tako da sam to radio zajedno sa njima, a neke stvari i sam, kojima nisam bio zadovoljan, oni odu a ja odradim sam...ustvari vecinu stvari sam vodio sam i samostalno dogovarao poslove sa majstorima, tako sam ustedeo preko 100 eur po m2

Evo jedan zanimljiv primer, ne radi se o montaznoj kuci, ali je primer znacaja dobre izolacije za ustedu energije.

Kuća je izgrađena 2011. godine pri čemu su ispoštovani svi projetkovani detalji, kao i urbanističko tehnički uslovi. Nakon završene gradnje, kuća je prošla tehnički prijem i u Katastru uknjižena je 1/1 na vlasnika.
Po svojim termoizolacionim karakteristikama ova kuća predstavlja niskoenergetski objekat.
Niskoenergetski objekti koriste do 50% manje energije za svoje zagrevanje i hladjenje.
Kuća je u rangu niskoenergetskih objekata jer utroši manje od 50kWh po m2 za grejanje i hladjenje na godišnjem nivou.
Toplotna izolacija ove kuće postignuta je korišćenjem YTONG materijala koji imaju bolje toplotne karakteristike u odnosu na klasične materijale za gradnju, kao što su opeka ili blok. I pored odličnih termoizolacionih osobina YTONG materijala kojima je kuća građena, ovaj kompletan objekat je dodatno obložen stiroporom debljine 10cm. ....>>

poplave-krupanj-foto-twitter-1400334467-498603_con.jpg

Ova fotografija pokazuje da zidana kuca nista ne garantuje, tako da mitovi o zidanim kucama padaju u vodu...

Poslednja izmena:

Slazem se,jedno je sigurno dve montazne kuce mogu da se naprave koliko kosta stan u Beogradu od 60m2.:think:

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 329983

Ova fotografija pokazuje da zidana kuca nista ne garantuje, tako da mitovi o zidanim kucama padaju u vodu...

Nije ovde samo slucaj zidana kuca, bitan je teren na kom se kuca gradi.

Slazem se,jedno je sigurno dve montazne kuce mogu da se naprave koliko kosta stan u Beogradu od 60m2.:think:

- - - - - - - - - -

Nije ovde samo slucaj zidana kuca, bitan je teren na kom se kuca gradi.

Mozda se nismo razumeli, kroz neke komentare, montazne kuce su bile predmet podsmeha, vazile su za nesto sto nije postojano, dok su zidane kuce bile superiorne i nesto sto se gotovo ne moze srusiti..slika na zalost, pokazuje suprotno..jos bih rekao da MK bolje podnose zemljotrese i daleko su isplativije u energetskom smislu..

Mozda se nismo razumeli, kroz neke komentare, montazne kuce su bile predmet podsmeha, vazile su za nesto sto nije postojano, dok su zidane kuce bile superiorne i nesto sto se gotovo ne moze srusiti..slika na zalost, pokazuje suprotno..jos bih rekao da MK bolje podnose zemljotrese i daleko su isplativije u energetskom smislu..

Stereotip,kako su nasi stari ziveli u kucama premazanim blatom pa su bili zdravi i ziveli veoma dugo a imali su dece svako skolu da otvori.:lol:

Stereotip,kako su nasi stari ziveli u kucama premazanim blatom pa su bili zdravi i ziveli veoma dugo a imali su dece svako skolu da otvori.:lol:

Pa, stari su pre svega to radili planski, dugo su trazili gde ce kucu postaviti, koristili su prirodne materijale i gle cuda vecina je bila od drveta, koja je dugo bila spemana za izgradnju jedne kuce, zato sto se tacno znalo kada se drvo sece i kako se susi, a ispuna je bila mesavina ilovace i slame, a sam temelj od kamena, samo lepo slozen..a ziveli su dugo zato sto su sami proizvodili hranu, sami su gajili stoku, nisu je kupovali zatrovanu na pijaci, a za decu, pa nisu imali struju!:hahaha:

Pa, stari su pre svega to radili planski, dugo su trazili gde ce kucu postaviti, koristili su prirodne materijale i gle cuda vecina je bila od drveta, koja je dugo bila spemana za izgradnju jedne kuce, zato sto se tacno znalo kada se drvo sece i kako se susi, a ispuna je bila mesavina ilovace i slame, a sam temelj od kamena, samo lepo slozen..a ziveli su dugo zato sto su sami proizvodili hranu, sami su gajili stoku, nisu je kupovali zatrovanu na pijaci, a za decu, pa nisu imali struju!:hahaha:

Bolje sto nisu imali struju sta radi ovaj internet danas...:rotf: potencija pala samo jedno ili dva deteta.:hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back