insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
Daj te cinjenice koje to potvrdjuju.
Pa ja sam o tome učio prošle godine iz istorije.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Daj te cinjenice koje to potvrdjuju.
Šta te tačno buni? Da li je bilo ropstvo u pitanju ili da li se uopšte dogodilo?Daj te cinjenice koje to potvrdjuju.
U pravu si pred dokazima-objasnjenjima koja su ti data tebi ne stima,pa ne stima ti jer imas problem da prihvatis biblijsku geneologiju,jer zelis svoj sitem razmiljanja da uguras u nju ali to tesko ide.Bilija je bozansko-ljudska knjiga,a sve sto je ljudsko nije savrseno,a Biblija ponajmanje ima za cilj da pokaze kako je savrsena knjiga i jos manje opisuje savrsene ljude i savrsene dogadjaje i upravo u tome i jeste njena velicina,sto nam daje pravu slike a ne ruzicastu.Tebi ona ima pravo da se ne svidja i tu niko ne moze da ti pomogneLep članak koji ide u prilog tvrdnji da u Bibliji postoje brojne kontradiktornosti.
Što će reći, kako god da obrneš i okreneš nešto tu ne štima....
Naravno da mi se ne sviđaju delovi koji govore kako je Bog naređivao ljudima da ubijaju decu, jer ne verujem da se tako nešto moglo desiti.U pravu si pred dokazima-objasnjenjima koja su ti data tebi ne stima,pa ne stima ti jer imas problem da prihvatis biblijsku geneologiju,jer zelis svoj sitem razmiljanja da uguras u nju ali to tesko ide.Bilija je bozansko-ljudska knjiga,a sve sto je ljudsko nije savrseno,a Biblija ponajmanje ima za cilj da pokaze kako je savrsena knjiga i jos manje opisuje savrsene ljude i savrsene dogadjaje i upravo u tome i jeste njena velicina,sto nam daje pravu slike a ne ruzicastu.Tebi ona ima pravo da se ne svidja i tu niko ne moze da ti pomogne
lako je...Ali, 5.Mojsijeva knjiga, glava 34 kaže:
7. И беше Мојсију сто и двадесет година кад умре, и не беху потамнеле очи његове нити га снага издала.
Ti baš nisi pročitala šta je ovde napisano?lako je...
lepo pise da je umro sa 120 godina
Naravno da mi se ne sviđaju delovi koji govore kako je Bog naređivao ljudima da ubijaju decu, jer ne verujem da se tako nešto moglo desiti.
Što se tiče biblijske geneologije, ja nemam problem sa njom, jer je sasvim očigledno da nije kompletna. Problem sa njom imaju ljudi koji na osnovu nje pokušavaju da dokažu nešto, kao na primer starost Zemlje.
Što se pitanja iz naslova teme tiče, u pitanju je jedna od sasvim očiglednih kontradiktornosti. Ono, i ti sada kažeš da Biblija nije savršena, što je u redu.
Imamo knjigu koja je, kako kažeš (a ja se slažem) božansko-ljudska. Ono što je božansko jeste savršeno, a ono što je ljudsko je daleko od savršenstva. Ali, postoji problem u tome kako prepoznati šta je to božansko, a šta ljudsko. I čini mi se da crkve uglavnom usvajaju obrede i običaje koji su više zasnivani na onome što je ljudsko, a manje na onome što je božansko.
Nikakvo proučavanje mi ne bi pomoglo da na te citate gledam drugačije nego što već gledam na njih - nikada neću moći da poverujem da je Bog naredio ubijanje bilo koga, a kamoli dece.Da,samo ispustas jednu presudnu cinjenicu a to je da su pisci bili nadahnuti od Boga,dakle gresko koje postoje u pisanju-opisu dogadjaja u nijednim skucaju ne menjaju radiklano smisao Biblije i da Bog JESTE naredio da se SVI pobiju,imas gde pise sve sto mokri uza zid i zivotinje njihove ne samo ljude,a da bi ti bilo jasno zbog cega,moraces malo vise da se bavis proucavanjem Bibije