Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aha, to što ne vidiš je smisao.![]()
Ako je neko lupio, evo ko je lupio...Da je neko slucajno lupio godine ropstva?
Ako je neko lupio, evo ko je lupio...
2. Mojsijeva knjiga, glava 12:
"40. А бавише се синови Израиљеви у Мисиру четири стотине и тридесет година."
Ne znam. Samo imam svoje mišljenje:Znas li ti odgovor na ovu misteriju?
Da je neko slucajno lupio godine ropstva?
Ne znam. Samo imam svoje mišljenje:
Stari Zavet je prepun nelogičnosti i kontradiktornosti.
Naravno i ne samo to. Taj koji je lupio je bio neki jevrejski čoban, koji je pošto je preuzeo vlast u svom selu, počeo da diktira delove Starog zaveta, kako bi sebi dao kraljevski legitimitet, retroaktivno. Pri tome, imajući u vidu da je iapk bio čoban, nije bio sposoban ništa sam da smisli, nego je prepričavao delove priča koje su mu pričali putnici iz Egipta i Asirije, dok je sedeo pored puta, čuvajući koze.
Ovu temu sam otvarao pre više godina na starom pdf Religija.
U pitanju je nelogičnost vezana za godine.
Pri ulasku u Egipat bilo je 70 Izrailjaca čija su imena data u 1. Mojsijevoj knjizi 46. glava i ponovljena u 2. Mojsijevoj glavi 6. glava, gde je navedeno i njihovo potomstvo i dati su podaci ko je koliko živeo.
Među onima koji su došli u Egipat bio je i Kat, Levijev sin, koji je živeo 133 godina.
Katov sin Amram, Mojsijev otac je živeo 137 godina.
Ako uzmeo ekstremni slučaj, neka je Kat rođen onog dana kada su došli u Egipat.
Neka je Amram rođen onoga dana kada je Kat umro.
Neka je Mojsije rođen onog dana kada je umro Amram.
To čini da je Mojsije rođen 133+137=270 godine njihovog boravka u Egiptu.
U 2. Mojsijevoj knjizi, glavi 12 stoji da su Izrailjci u Egiptu proveli 430 godina.
To znači da je u momentu izlaska Mojsije trebao imati 160 godina. Nakon izlaska su lutali pustinjom 40 godina, što znači da je Mojsije morao imati 200 godina.
Ali, 5.Mojsijeva knjiga, glava 34 kaže:
7. И беше Мојсију сто и двадесет година кад умре, и не беху потамнеле очи његове нити га снага издала.
2. Mojsijeva knjiga, glava 6 (kao što sam već napisao). A evo i stihova:
"18. А синови Катови: Амрам и Исар и Хеврон и Озило; а Кат поживе сто и тридесет и три године.
19. А синови Мераријеви: Молија и Мусија. То су породице Левијеве по лозама својим.
20. А Амрам се ожени Јохаведом братучедом својом, и она му роди Арона и Мојсија. А поживе Амрам сто и тридесет и седам година."
Pa sada, to je tvoje misljenje.![]()
Naravno, to je samo moje mišljenje.
Samo ima jedna zanimljiva stvar u vezi ovog konkretnog mišljenja.
U ono što znamo o istoriji Kanaana, a kasnije Izraela i Judeje, odnosno Palestine, moje mišljenje može da se uklopi, a Stari zavet ne može.
Neko bi mogao da primeti da je Satana umešao prste u DNK analize, ostatke naselja, arheološke lokalitete, grnčariju, grobove i zapise Egipta, Asirije, Vavilona, Elama, Tira, Sidona, Biblosa, Ugarita, Persije i ostalih zemalja i gradova oko Palestine kako bi prevario čovečanstvo da pomisli da je Stari zavet samo ljudska tvorevina, koja u pojedinim delovima ne odslikava stvarnost.
Neko drugi bi mogao da primeti da je ipak verovatnije da je u pitanju bio čoban željan vlasti.
Neko bi mogao da primeti da je Satana umešao prste i svojim modifikacijama Starog Zaveta uspešno zavarao mnoge....
Slicno coveku,tako da su takva bica mogla i da se razmnozavaju sa covekom.Da nemaju istu DNK kako bi a covekom mogli imati potomke?To su inace po Bibliji demonska bica koja su dolazila sa neba.A tko hoda i pije i jede i miriše mirise to je biće slično čovjeku.
A takav je u bibliji Bogom nazvan.
Slicno coveku,tako da su takva bica mogla i da se razmnozavaju sa covekom.Da nemaju istu DNK kako bi a covekom mogli imati potomke?To su inace po Bibliji demonska bica koja su dolazila sa neba.
Sto se teme tice,to je jos jedna u nizu nelogicnosti na koje nailazimo u Mojsijevim knjigama.Najveca je ta svakako ko je uopste pisao te knjige.Jer nemoguce da Mojsije govori o sebi u trecem licu,i da na kraju opise sopstvenu smrt i sahranu.
........
Ali, 5.Mojsijeva knjiga, glava 34 kaže:
7. И беше Мојсију сто и двадесет година кад умре, и не беху потамнеле очи његове нити га снага издала.
Koliko ja znam, Mojsije je vaznesen![]()
A gde piše da je vaznesen?Kraj pete knjige Mojsijeve:
10 Али у Израелу се више није по -
ја вио пророк као што је био Мојсије, кога је
Господ познавао лицем у лице, 11 који је
чинио све знакове и чуда за која га је Господ
послао да их учини у египатској земљи над
фараоном, над свим његовим слугама и над
свом његовом земљом, 12 и који је моћном
руком чинио велика и застрашујућа дела ка -
ква је Мојсије чинио пред очима целог Изра -
ела.
To ne znači da je vaznesen....кога је Господ познавао лицем у лице....