Mojsijeve godine

• Začetnik teme Začetnik teme rdeki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da je neko slucajno lupio godine ropstva?

Naravno i ne samo to. Taj koji je lupio je bio neki jevrejski čoban, koji je pošto je preuzeo vlast u svom selu, počeo da diktira delove Starog zaveta, kako bi sebi dao kraljevski legitimitet, retroaktivno. Pri tome, imajući u vidu da je iapk bio čoban, nije bio sposoban ništa sam da smisli, nego je prepričavao delove priča koje su mu pričali putnici iz Egipta i Asirije, dok je sedeo pored puta, čuvajući koze.

Poslednja izmena:
Naravno i ne samo to. Taj koji je lupio je bio neki jevrejski čoban, koji je pošto je preuzeo vlast u svom selu, počeo da diktira delove Starog zaveta, kako bi sebi dao kraljevski legitimitet, retroaktivno. Pri tome, imajući u vidu da je iapk bio čoban, nije bio sposoban ništa sam da smisli, nego je prepričavao delove priča koje su mu pričali putnici iz Egipta i Asirije, dok je sedeo pored puta, čuvajući koze.

Pa sada, to je tvoje misljenje.:)

Ovu temu sam otvarao pre više godina na starom pdf Religija.
U pitanju je nelogičnost vezana za godine.

Pri ulasku u Egipat bilo je 70 Izrailjaca čija su imena data u 1. Mojsijevoj knjizi 46. glava i ponovljena u 2. Mojsijevoj glavi 6. glava, gde je navedeno i njihovo potomstvo i dati su podaci ko je koliko živeo.

Među onima koji su došli u Egipat bio je i Kat, Levijev sin, koji je živeo 133 godina.
Katov sin Amram, Mojsijev otac je živeo 137 godina.

Ako uzmeo ekstremni slučaj, neka je Kat rođen onog dana kada su došli u Egipat.
Neka je Amram rođen onoga dana kada je Kat umro.
Neka je Mojsije rođen onog dana kada je umro Amram.
To čini da je Mojsije rođen 133+137=270 godine njihovog boravka u Egiptu.

U 2. Mojsijevoj knjizi, glavi 12 stoji da su Izrailjci u Egiptu proveli 430 godina.
To znači da je u momentu izlaska Mojsije trebao imati 160 godina. Nakon izlaska su lutali pustinjom 40 godina, što znači da je Mojsije morao imati 200 godina.

Ali, 5.Mojsijeva knjiga, glava 34 kaže:

7. И беше Мојсију сто и двадесет година кад умре, и не беху потамнеле очи његове нити га снага издала.

Ti imaš kristalno neometannačin razmišljanja kad su te stvari u pitanju iz biblije, jer tebe ne vežu emocije za to,nisi programiran.
Hrišćani ne mogu imati takav nivo razuma jer su pod programom koji im stalno emocije
izbacuje da se mješaju s razmišljanjima na bilo koju temu koja pokazuje da tu nešto grdno
ne štima.
Emocije su tu prisutne u svakom trenu,tu će biti cinizma,podcjenjivanja prema nekome tko
zaključuje da je tu logika rekla laku noć odavno u bibliji.
Strah im diktira nivo razmišljanja,očigledne logičke stvari matematičkog tipa zbroji i oduzmi oni ne mogu to izvesti.
Naravno da je zbrajanje i oduzimanje tipa recimo novca to bi vrlo lako oduzeli i sabrali bez problema ali kad je biblija u pitanju i sveti ljudi tu im mozak ne radi dobro kao što i demonstriraju ovde što nije za čuditi.

2. Mojsijeva knjiga, glava 6 (kao što sam već napisao). A evo i stihova:

"18. А синови Катови: Амрам и Исар и Хеврон и Озило; а Кат поживе сто и тридесет и три године.

19. А синови Мераријеви: Молија и Мусија. То су породице Левијеве по лозама својим.

20. А Амрам се ожени Јохаведом братучедом својом, и она му роди Арона и Мојсија. А поживе Амрам сто и тридесет и седам година."

Gdje piše da je sin Katov Amram? kaže genije.

:hahaha:
Ja isto ne vidim gdje piše.
U pomoć neka mi netko pomogne da mi kaže gdje to piše??
:dash::dash:

Pa sada, to je tvoje misljenje.:)

Naravno, to je samo moje mišljenje.
Samo ima jedna zanimljiva stvar u vezi ovog konkretnog mišljenja.
U ono što znamo o istoriji Kanaana, a kasnije Izraela i Judeje, odnosno Palestine, moje mišljenje može da se uklopi, a Stari zavet ne može.
Neko bi mogao da primeti da je Satana umešao prste u DNK analize, ostatke naselja, arheološke lokalitete, grnčariju, grobove i zapise Egipta, Asirije, Vavilona, Elama, Tira, Sidona, Biblosa, Ugarita, Persije i ostalih zemalja i gradova oko Palestine kako bi prevario čovečanstvo da pomisli da je Stari zavet samo ljudska tvorevina, koja u pojedinim delovima ne odslikava stvarnost.
Neko drugi bi mogao da primeti da je ipak verovatnije da je u pitanju bio čoban željan vlasti.

Naravno, to je samo moje mišljenje.
Samo ima jedna zanimljiva stvar u vezi ovog konkretnog mišljenja.
U ono što znamo o istoriji Kanaana, a kasnije Izraela i Judeje, odnosno Palestine, moje mišljenje može da se uklopi, a Stari zavet ne može.
Neko bi mogao da primeti da je Satana umešao prste u DNK analize, ostatke naselja, arheološke lokalitete, grnčariju, grobove i zapise Egipta, Asirije, Vavilona, Elama, Tira, Sidona, Biblosa, Ugarita, Persije i ostalih zemalja i gradova oko Palestine kako bi prevario čovečanstvo da pomisli da je Stari zavet samo ljudska tvorevina, koja u pojedinim delovima ne odslikava stvarnost.
Neko drugi bi mogao da primeti da je ipak verovatnije da je u pitanju bio čoban željan vlasti.

Neko bi mogao da primeti da je Satana umešao prste i svojim modifikacijama Starog Zaveta uspešno zavarao mnoge....

Neko bi mogao da primeti da je Satana umešao prste i svojim modifikacijama Starog Zaveta uspešno zavarao mnoge....

Sve ti je to ista vojska .
Satana i njegov tata koji se Bogom proglasio.
Je si čitao Joba gdje je jasno da je satana samo produžena ruka tužitelj /kušač ljudi
koji donosi nevolje pravednima a zločeste pusta neka uživaju.
TKo je BOG????

Nema ga tamo uopće jer nikada nije ni viđen niti je itko s njime pričao.
Tako piše u ev po Ivanu.BOG je duh koji je posvuda.Kojeg nitko nemože ni vidjeti
već samo duhom spoznati.

A tko hoda i pije i jede i miriše mirise to je biće slično čovjeku.
A takav je u bibliji Bogom nazvan.

A tko hoda i pije i jede i miriše mirise to je biće slično čovjeku.
A takav je u bibliji Bogom nazvan.
Slicno coveku,tako da su takva bica mogla i da se razmnozavaju sa covekom.Da nemaju istu DNK kako bi a covekom mogli imati potomke?To su inace po Bibliji demonska bica koja su dolazila sa neba.
Sto se teme tice,to je jos jedna u nizu nelogicnosti na koje nailazimo u Mojsijevim knjigama.Najveca je ta svakako ko je uopste pisao te knjige.Jer nemoguce da Mojsije govori o sebi u trecem licu,i da na kraju opise sopstvenu smrt i sahranu.

Slicno coveku,tako da su takva bica mogla i da se razmnozavaju sa covekom.Da nemaju istu DNK kako bi a covekom mogli imati potomke?To su inace po Bibliji demonska bica koja su dolazila sa neba.
Sto se teme tice,to je jos jedna u nizu nelogicnosti na koje nailazimo u Mojsijevim knjigama.Najveca je ta svakako ko je uopste pisao te knjige.Jer nemoguce da Mojsije govori o sebi u trecem licu,i da na kraju opise sopstvenu smrt i sahranu.

U evanđelju po Filipu piše da je preljubom čovjek nastao(mješanje dvije različite vrste,koji ne nalikuju jedno drugome ).

To bi moglo biti homoerektus s zemlje i biča odozgor koja su sletjela u zemaljsku stvarnost.
Takvo nešto i sumer i egipat imaju zapisano i maye.

Interesantno da u bibliji ima dva postanka.

Poslednja izmena:
........

Ali, 5.Mojsijeva knjiga, glava 34 kaže:

7. И беше Мојсију сто и двадесет година кад умре, и не беху потамнеле очи његове нити га снага издала.

120 godina Mojsijevih,ali i 12 sinova Izraelovih,12 jevrejskih plemena,12 bozjih apostola,12 kapija Novog Jerusalima .
Cudna brojka.

Do sada sam dobio jedno objašnjenje koje bi se moglo nazvati logičnim, a to je da su u Bibliji izostavljana imena onih ljudi koji nisu zaslužili da se tu nađu, te da između Kata i Mojsija ima još kolena čiji broj na osnovu ovih podataka ne možemo znati, kao što ne znamo koliko su dotični živeli.

No, u Prvoj Mojsijevoj, glava 15 piše ovo:
"16. А они ће се у четвртом колену вратити овамо; јер гресима аморејским још није крај.".

1. koleno - Kat
2. koleno - Amram
3. koleno - Mojsije, kojem nije bilo dato da se vrati u obećanu zemlju
4. koleno - Mojsijevo potomstvo.

Biće da i ovo objašnjenje ne pije vodu.

Koliko ja znam, Mojsije je vaznesen :think:

Kraj pete knjige Mojsijeve:

10 Али у Израелу се више није по -
ја вио пророк као што је био Мојсије, кога је
Господ познавао лицем у лице, 11 који је
чинио све знакове и чуда за која га је Господ
послао да их учини у египатској земљи над