Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
IMG_20210125_001033.jpg

U izradi 😁

Ovde mozda i nije toliki problem u obojenosti koliki u kontrastu i zasicenju boja (mislim da i Poli bas o tome govori).
Da li koristis crnu boju za mesanje tamnijih nijansi?
Crna kada se zamesa umanjuje zasicenje boje, isto kao i bela. Medjutim, bela je neophodna a crna nije.
Svetliji tonovi mogu da se postignu i zutom (ako moze da se izbegne bela) a tamniji mesavinom narandzaste i plave (ili crvene i zelene).

Ovde mozda i nije toliki problem u obojenosti koliki u kontrastu i zasicenju boja (mislim da i Poli bas o tome govori).
Da li koristis crnu boju za mesanje tamnijih nijansi?
Crna kada se zamesa umanjuje zasicenje boje, isto kao i bela. Medjutim, bela je neophodna a crna nije.
Svetliji tonovi mogu da se postignu i zutom (ako moze da se izbegne bela) a tamniji mesavinom narandzaste i plave (ili crvene i zelene).
Ovde jesam koristio crnu, i to akrilnu kao podslikavanje. I naravno uvidio grešku ali kasno. Mada svaka fotografija slike ne daje njen pravi utisak kada se vidi uživo. Da li je do mog telefona sa kojim fotografišem, osvjetljenja, ili je to inače tako ne znam. Zahvaljujem na komentarima. Znače.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back