Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moj drugar Bigi :)

ugljen i pastel na toniranom papiru

Bigi_drugar.jpg

ma da:zeek:
i ja u prvom trenutku pomislih da je fotkaz:)

majstorski, nema šta
kompliment hiperealisti od nadrealiste

hvala Agata, to mi je najbolji drugar, imam još jednog, rotvajlera,
njega ću isto nekom prilikom da uradim :)

p.s.

sviđa mi se koncept nadrealizma, to mu nešto dođe kao abstraktni realizam
ili bar ja to tako vidim, možda nekad i pokušam nešto slično u tom fazonu

pozdrav nadrealistkinjo z:poz:

hvala Agata, to mi je najbolji drugar, imam još jednog, rotvajlera,
njega ću isto nekom prilikom da uradim :)

p.s.

sviđa mi se koncept nadrealizma, to mu nešto dođe kao abstraktni realizam
ili bar ja to tako vidim, možda nekad i pokušam nešto slično u tom fazonu

pozdrav nadrealistkinjo z:poz:
Ja sam svojevremeno imala kokerku i dobermana, ali njihove crteže imam kao stripovske, više stilizovane
godinama već imam mačke, mada i njih radim iz glave
ptice i bube su mi vrlo inspirativne takođe
imamo jednu zajedničku ljubav - vukove
mazila sam najlepše biće na svetu posle crnog pantera - ogromnog polarnog vuka

Ja sam svojevremeno imala kokerku i dobermana, ali njihove crteže imam kao stripovske, više stilizovane
godinama već imam mačke, mada i njih radim iz glave
ptice i bube su mi vrlo inspirativne takođe
imamo jednu zajedničku ljubav - vukove
mazila sam najlepše biće na svetu posle crnog pantera - ogromnog polarnog vuka

ehhh vukovi, ta moćna šumska stvorenja, ima nešto magično i neodoljivo u njima

zadnji put kad sam bio u Bg negde aprila meseca prošle god. odem do zoo vrta,
i naravno prvo gde ću, ja do kaveza sa vukovima
nisam duugoo bio i sećam se mog ushićenja svaki put kad ih gledam,
ali ovog puta nije bilo tako

kad am bio klinac, to mi je bilo interesantno da gledam zarobljene životinje,
sad mi se sve smučilo kad sam video u kakvim uslovima žive, naročito vukovi
pa ono je jbt. 2-3 kvadrata životnog prostora, oni onako bezvoljno leže sa mutnim pogledom bez života,
jedan konstanto šeta, okreće se jadničak u onom skučenom prostoru gde jedva može da se okrene

i tada sam rekao tamo više nikad, ono je jad i beda, nehumano i okrutno okruženje za životinje,
trebalo bi da se pod hitno zatvori to mesto i životinje smeste negde, u nekoj drugoj državi koja ima bolje uslove ...jadno je i tužno u Bg zoo vrtu,
koji je nazvan - Vrt dobre nade...

joj patetike :confused:

ehhh vukovi, ta moćna šumska stvorenja, ima nešto magično i neodoljivo u njima

zadnji put kad sam bio u Bg negde aprila meseca prošle god. odem do zoo vrta,
i naravno prvo gde ću, ja do kaveza sa vukovima
nisam duugoo bio i sećam se mog ushićenja svaki put kad ih gledam,
ali ovog puta nije bilo tako

kad am bio klinac, to mi je bilo interesantno da gledam zarobljene životinje,
sad mi se sve smučilo kad sam video u kakvim uslovima žive, naročito vukovi
pa ono je jbt. 2-3 kvadrata životnog prostora, oni onako bezvoljno leže sa mutnim pogledom bez života,
jedan konstanto šeta, okreće se jadničak u onom skučenom prostoru gde jedva može da se okrene

i tada sam rekao tamo više nikad, ono je jad i beda, nehumano i okrutno okruženje za životinje,
trebalo bi da se pod hitno zatvori to mesto i životinje smeste negde, u nekoj drugoj državi koja ima bolje uslove ...jadno je i tužno u Bg zoo vrtu,
koji je nazvan - Vrt dobre nade...

joj patetike :confused:
Moja draga koleginica koja je godinama volontirala u njemu nazvala ga je ZLOVRT bez nade

...e zbog načina na koji si mi se zahvalio na aplauz koji sam uputio ovom radu , moraću da iznesem svoje viđenje , koje bih voleo da nije ni nalik na ičije , a taman posla na autorovo....no ako bude sličilo na nečije , to nije dokaz da sam resavi na najgori mogući način , već samo da je svet mali iz perspektive tvorčeve graditeljske sobe....

....imam utisak , jer me ova slika neodoljivo , verovatno podsvesno , podseća na sve ono što su ponudili kao viđenje filmovi Odiseja u svemiru i Zvezdani ratovi.....naime , ovo je prestona soba koja ima uvid u kosmičku beskonačnost , a i pregled , vizuelan nad galaksijama i njihovim planetarnim sistemima....vizuelan galaktički uvid prikazan je na bočnim zidovima prestone sobe , koji su žuti , pa govore da je stvarno soba centar svih kosmičkih zbivanja i stvaranja , a samim tim i prestona.....pod i plafon su crni , što kazuje da kosmos ima i takvih energetskih prostranstava , pa i sam život u njemu nije večan i izvestan - već je u borbi stvaranja i nestajanja....a da je reč o borbi stvaranja i nestajanja , ukazuje i sam presto koji je crven...kao da govori , sve nestaje u eploziji vatre i sve se rađa iz takvih eksplozija....na presto stoluje figura neznanog lika koja predstavlja tamnu tvoračku energiju , koja će da vlada nekakvim duhovnim ( belim ) vrednostima...a da će vladavina biti crno-bela, kazuje i sama slika kosmosa na zidovima prestone sobe....na jednom zidu kosmos je svetliji od kosmosa na drugom zidu....

....ako se stvar prenese na mikro svet , onda ovo može biti opšti prikaz ljudske unutrašnje stvarnosti !

Bravo majstore !

...e zbog načina na koji si mi se zahvalio na aplauz koji sam uputio ovom radu , moraću da iznesem svoje viđenje , koje bih voleo da nije ni nalik na ičije , a taman posla na autorovo....no ako bude sličilo na nečije , to nije dokaz da sam resavi na najgori mogući način , već samo da je svet mali iz perspektive tvorčeve graditeljske sobe....

....imam utisak , jer me ova slika neodoljivo , verovatno podsvesno , podseća na sve ono što su ponudili kao viđenje filmovi Odiseja u svemiru i Zvezdani ratovi.....naime , ovo je prestona soba koja ima uvid u kosmičku beskonačnost , a i pregled , vizuelan nad galaksijama i njihovim planetarnim sistemima....vizuelan galaktički uvid prikazan je na bočnim zidovima prestone sobe , koji su žuti , pa govore da je stvarno soba centar svih kosmičkih zbivanja i stvaranja , a samim tim i prestona.....pod i plafon su crni , što kazuje da kosmos ima i takvih energetskih prostranstava , pa i sam život u njemu nije večan i izvestan - već je u borbi stvaranja i nestajanja....a da je reč o borbi stvaranja i nestajanja , ukazuje i sam presto koji je crven...kao da govori , sve nestaje u eploziji vatre i sve se rađa iz takvih eksplozija....na presto stoluje figura neznanog lika koja predstavlja tamnu tvoračku energiju , koja će da vlada nekakvim duhovnim ( belim ) vrednostima...a da će vladavina biti crno-bela, kazuje i sama slika kosmosa na zidovima prestone sobe....na jednom zidu kosmos je svetliji od kosmosa na drugom zidu....

....ako se stvar prenese na mikro svet , onda ovo može biti opšti prikaz ljudske unutrašnje stvarnosti !

Bravo majstore !

Razlikujemo se u izboru reci ali sustina je da sam upravo imao to na umu kada sam radio ovu sliku. Odlicno si primetio uticaj stripa i filma na moje radove. Ogroman je

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back