Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ulje je u pitanju,a ispod ne znam konkretno sta je,crva uglavnom nema jer je tanko drvo,kad se osusi neki cu lak pa sta bog da... :)

drugi put, ako sad nisi, ipak stavi neku preparaturu ispod
makar gesso
lak pretpostavljam moze bilo koji zavrsni za ulje, ako ti opce treba
lak u principu stiti od problema iz okoline i ponekad sluzi da se ujednace sjajne i mat partije recimo
al pravo propadanje uvijek dolazi iznutra
tipa ako podloga nije dobro preparirana pa boje krenu da je unistavaju postupno
ili ako su same boje problematicne pa im se promijeni ton ili ispucaju
od svega toga lak ne moze spasiti

grane.jpg

Баш сте лепе радове поставили, занимљиво је како нам свима избија карактер у потезу. :)
једна нова од мене, у питању је икона Светог Ђорђа, техника је акрил на медијапану, мало промене ради.

Sjajno, super urađeno, ali pozadina katastrofalna.;) Vidi: uradi elipsu, šatiraj, i to je to.:)

Evo primjera, iskopao, davno sam objašnjavao kako se crta elipsa: naći polovinu slike, objekta, ukucati dve iglice u gornjem kraju, pa u donjem.
Vezati labav konac, zategnuti olovku i lagano povlačiti, vidi čuda, gotova elipsa:)

Grub prikaz gore opisanog jednostavnog slikanja elipse...:) Baš sam grubo ućerao parče ugljena od lipe...;)
Nadam se da smo nešto naučili, ovaj način se primjenjuje u arhitekturi, građevinarstvu i pejzažno prostornoj arhitekturi...;)

Poslednja izmena:
Sofka, pozdrav, hvala ti puno !

koristio sam neki srebrni grafit za Mesec, a neke delove sam premazao
belim ugljenom, u stvari to je više kao kreda u olovci, mada na na olovci piše - tinted charcoal

inače baš malopre sam se vratio iz grada i kupim fiksativ da poprskam
ovaj rad pošto je ugljen pa da ne otpadne ili se rastrlja i ujedno kupim baš suvi pastel što pominješ
on je mekši, lakše se rastrljava i prianja na papir

EDIT:
i za oblake sam koristio tu belu kredu

Poslednja izmena:
uzmi zašto da ne, ne verujem da je loše a i ima pristupačnu cenu tako da se nećeš pokajati
ako ne budeš zadovoljna

ova moja olovka je iz seta - Derwent
light, medium, dark i ovaj white tinted charcoal ugljen u drvenoj olovci, zaista je kvalitetno,
mada kao što sam ti rekao, probao bih sa pastelom u kombinaciji sa ugljenom
da vidim kakav će šmek da ima

obratiću sledeći put baš pažnju da li ovde ima ovo što tražiš, ali čini mi se da nisam video u par radnji gde sam išao
mislim da sam video uljani pastel u tom fazonu ali ne i suvi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back