Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a evo i od mene :)

mamaa_i_konj_e23.jpg

konji su zaista plemenite i moćne životinje
kao klinac sam išao kod brata moje ujne na selo, i satima provodio
posmatrajući i diveći se toj životinji, davao mu kocke šećera sa dlana

bio je to miran, teretni konj...ogromna životinja, kao planina, bar mi se tada tako činilo jer sam bio mali :D

u principu, nisam je završio, treba da doradim pozadinu i još neke elemente,
ali to ću nekom prilikom kad me ne bude mrzelo :)

ne treba pozadina..samo malo napravi"dimenziju"..odradi malo senke u istom stilu (razmazivanja)zbog osećaja osvetljenosti i slobodno pojačaj mekom olovkom(B2.B4) levu ivicu glave ždrebeta i levi
do vrata da odvojiš-potenciraš prvi plan

Dobro je ! Obratiti pažnju na nozdrve, izobličene i prevelike...
Čak i usplahireni konji nemaju tolike nozdrve, anatomija je moć zapažanja u slikarstvu.

PS: Za što se radovi ne signiraju, potpisuju, to nije samo ovdje slučaj ...?

konji su zaista plemenite i moćne životinje
kao klinac sam išao kod brata moje ujne na selo, i satima provodio
posmatrajući i diveći se toj životinji, davao mu kocke šećera sa dlana

bio je to miran, teretni konj...ogromna životinja, kao planina, bar mi se tada tako činilo jer sam bio mali :D

Da, konji su zaista plemenite zivotinje. Ali nacrtati ih u pokretu, uhvatiti trenutak, to oduzima dah...onako bas u galopu sa svim onim zilama, rasirenim nozdrvama, grivom koja je podignuta...znas o cemu pricam. Opisujem ti ovu sliku koju sam vidjela, suvi pastel, tako mocno uradjen, sa tako malo linija, poteza a sve je jasno... :)

P.S. Imaju i jahace, 2 konja...a oni kao da su srasli sa konjima, vidis im samo kape i poneki obris tijela.

- - - - - - - - - -

Dobro je ! Obratiti pažnju na nozdrve, izobličene i prevelike...
Čak i usplahireni konji nemaju tolike nozdrve, anatomija je moć zapažanja u slikarstvu.

PS: Za što se radovi ne signiraju, potpisuju, to nije samo ovdje slučaj ...?

ja potpisujem radove...

Poslednja izmena:
Da, konji su zaista plemenite zivotinje. Ali nacrtati ih u pokretu, uhvatiti trenutak, to oduzima dah...onako bas u galopu sa svim onim zilama, rasirenim nozdrvama, grivom koja je podignuta...znas o cemu pricam. Opisujem ti ovu sliku koju sam vidjela, suvi pastel, tako mocno uradjen, sa tako malo linija, poteza a sve je jasno... :)

P.S. Imaju i jahace, 2 konja...a oni kao da su srasli sa konjima, vidis im samo kape i poneki obris tijela.

i ja se divim profesionalcima kako urade takve moćne i snažne životinje
to je brdo mišića, žila, vena, kostiju, prosto im gori vatra iz nozdrva kada su u galopu i divljaju stazom ili poljanom,
i sve to treba lepo dočarati olovkom, četkicom ili već čime rade...znam tačno o čemu pričaš

p.s.
ako naletim na neku sliku za koju mislim da je približno ono što želiš, poslaću ti je, no problem :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back