Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I tako ja mog "Teslu" śedem pred ogledalo pa sa pregleda betoniraj, pa brusi, jope, pa jope,
ima još puno toga da se izbrusi...:)
Ali ovoga "Teslu" sigurno neće svojatati, kažu da je čistokrvni Srbin... :D

Dužan sam da pojasnim, nije ovo lik Tesle, ovo je vlastiti lik "mali Tesla" nije rođen u Smiljanu ali nije ni daleko .:)

Nesto u poslednje vreme najvise volim da crtam tusem i mastilom(iako sam mrzeo da crtam sa njima).
Studija Rafaelovog crteza Mikelandjelovog Davida.
Maestralno koriscene linije da se pokaze forma.
Odusevljava me kako je ovde koristio linije na tako jednostavan a opet komplikovan nacin.
Radjeno mastilom i cetkicom.

Kakvo iznenadjenj ! Mnogo mi se svidja ! a čime si ga lepio ?
ja sam videla sličan ra,po tom principu,ali je lepljen sa papirom i lepkom za tapete,posle folija .
Zahvalan...!
Neću ti sve materijale (trikove) odati.:)
Više vrsta mreže, kao i ova prikazana (Glasfaser) staklene tkane niti (konci) cement, kreč. lepak Ceresit, naravno u više slojeva itd...
Kad se izbrusi, pa uradi okrugli stolić, sve završi, onda farbanje u tri sloja da bi se dobila tamno brozana patina...
Mlogo komplikovano, i još puno rabote...

Idejna skica (disproporcije dozvoljene) za predhodnu skulpturu, ima ih još iz drugih perspektiva.

- - - - - - - - - -

Idejna skica (disproporcije dozvoljene) za predhodnu skulpturu, ima ih još iz drugih perspektiva.

slika 02.jpg

slika 04.jpg

Poslednja izmena:
e, drugari pitacu ovdje umjesto da otvaram posebnu neku temu
jel ima neko da:
zna Illustrator ili Corel, bolje Illustrator, znaci - vektori...solidan crtac
raspolozen da ponekad odradi neku tezgicu sa mnom kad je obim posla veci..
to je povremeno, za sada, ali ko zna...

imate u linku kraj mog nika otprilike te neke komercijalne stvarcice
pa vidite dal vam se to uklapa u nacin rada i imate li volje za tako nesto
uglavnom su za klince neki projektici, slikovnice i aplikacije...

fala :)

Ovom pejzažu malo fali pa da bude zaista odličan. Svetlo i boju si pogodio, nebo je dobro, jedino doteraj malo teksturu kamena i vode, tj. talasa. Na tvojoj slici su malo previše "lepršavi i vazdušasti". To ćeš veoma lako rešiti naglašavanjem ivica. Pošto je digitalna forma, neće biti teško za prepraviti. Pozdrav!

Hvala Dekao :D .
To sam hteo da mi svetionik bude fokus,mada sam preterao sa omeksavanjem kontura.
Video sam da nesto nije uredu ali nisam video sta.

Pozdrav :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back