Sojo
sliko-stihoklepac
- Poruka
- 2.128
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

e to znamхвала :3 али је некако лепше уживо![]()
Digitalno slikanje.koja je ovo tehnika?
Bravo Tol ! Dobra zapažanja, ima još početniških grešaka, kao: ako posmatramo ploču (plohu) srola) koja se posmatra (kao i motiv) iz neke ortogonalne projekcije.Deki..ljubi te tvoja drugarica...ne vidim na mojem crt monitoru najbolje...(pogledaću sutra na poslu)..no druga kašičica na tacni je "zaboravljena"...ruža ima još tamnijih nijansi u senkama....ne vidim da li sve to na polici ili stolu..ispod stola nema "dubine" koja mora da se reši barem senkom?
neka me neko ispravi ako grešim..
draperija..ČAŠA...i posuda sa slatkim su mi favoriti![]()
ma, BRAVO!! divno radiš![]()

Super, samo kao kod mnogih greške na stožastim figurama, u ovom slučaju vaza, gornji rub, kao i donji "baza" poluelipsa loše urađeno...Početnički rad![]()
![]()

Bravo Tol ! Dobra zapažanja, ima još početniških grešaka, kao: ako posmatramo ploču (plohu) srola) koja se posmatra (kao i motiv) iz neke ortogonalne projekcije.
Ugao koji čine (prednja i bočna) ivica stola je približno nešto više od 45 stepeni.
Iz te perspektive, morala bi da se se vidi druga noga stola (desno od postojeće) koja je zaboravljena ili nestala
Ovako sve visi na stolu sa jednom nogom, kao magični torzo.
Ona krpa, pozadina na zidu što sa čipkom viri ispod stola, totalno nepotrebna i bez senke kako je Tol napomenuo...
A o greškama kod stožastih objekata, oni gornji delovi u obliku elipse, kaao i donji u poluelipsi o njima i senčenju neću komentarisati,
Takve greške čine i renomirani slikari...
Super, samo kao kod mnogih greške na stožastim figurama, u ovom slučaju vaza, gornji rub, kao i donji "baza" poluelipsa loše urađeno...
Evo, sjetih se, stari trik crtanja elipse sa kanapom (koncem) i dva eksera, što i daan-danas arhitekte koriste, kao i nekad stari Grci...![]()
pa onda bolje lonac da uzmem i za čas posla udarim poluelipse 
Pametno i lepo zboriškhm...citava fora je u kompoziciji
a ne u...jurenju nekih pojedinacnih...gresaka
to su nebuloze, realno, jer dotle prvo treba stici...
to se rijesi tako sto ne...napadnes platno odma
vec odredjenog broja skica...studija...
kad osjetis da je sve na svom mjestu;
lijepo promislis sve pa onda pichis
ako je kompozicija dobra i sve...lezi
ukupan dojam je neizostavno puuuuno bolji
dakle, sagledas i postavis cjelinu pa se onda bavis detaljem do mile volje
hvala na mišljenju i savetu !
od"slike" Kao što se vidi-nisam se puno trudila.I neki pesak mi se pojavio,ne znam od čega,da l je loša boja bila,nemam pojma.
Pametno i lepo zborišhvala na mišljenju i savetu !
ja sam ljubitelj akvarela i uživam gledajući dobre akvarele.Ali sam lenja i mrzi me da crtam i slikam,i brza sam i nemam pojama.Treba da se vežba,ja to znam.Po nekada nemam vremena ili sam premorena ili nisam skoncentrisana od stresa i 100 čudesa i kako ću da slikam ....
Da,ja odmah napadam na papirnestrpljiva sam,ja bih sve i od jednom i da bude što bolje
![]()
Ček da ubacim drugo ludilood"slike" Kao što se vidi-nisam se puno trudila.I neki pesak mi se pojavio,ne znam od čega,da l je loša boja bila,nemam pojma.
![]()
Nije pesak vec se neki pigmenti ne slazu i onda se razbiju na taj nacin.Pametno i lepo zborišhvala na mišljenju i savetu !
ja sam ljubitelj akvarela i uživam gledajući dobre akvarele.Ali sam lenja i mrzi me da crtam i slikam,i brza sam i nemam pojama.Treba da se vežba,ja to znam.Po nekada nemam vremena ili sam premorena ili nisam skoncentrisana od stresa i 100 čudesa i kako ću da slikam ....
Da,ja odmah napadam na papirnestrpljiva sam,ja bih sve i od jednom i da bude što bolje
![]()
Ček da ubacim drugo ludilood"slike" Kao što se vidi-nisam se puno trudila.I neki pesak mi se pojavio,ne znam od čega,da l je loša boja bila,nemam pojma.
![]()
Airbrushkoja je ovo tehnika?

Meni SrednjiI prvi.Ali Asterix i Obelix su stvarno strava.
Mrzi me da kacim,ali evo jedna skica do mene.
Juce citao neku knjigu o crtanju kao stari majstori.Naidjem na deo gde pise kako napraviti pero.
Nahvali ga covek kao zivlje je crtez uradjen njime i sl.
Setim se ja da imam guscijih pera,ali neda se naci nikako.
Nadjem ja Fazanova i gledam poceli neki crvi da ih jedu.Nadjem 3 ispravna i prionem na posao.
Inace nisam bas ljubitelj metalnih pera jer su im sve linije iste i nekako hladne,pa sam koristio cetkicu kao nalipero.
Probam ga i odusevio se kako je ugodno njime raditi.U pocetku je malo tesko jer zahteva stvarno senzitivna pritisak(lako iscuri ako se jace pritisne).
Odsad samo za tus koristim cetkicu i pero.
U principu mozete ga napraviti od bilo kojeg,ali mora da je od velike ptice.Najbolje je guscije ali ja sam radio sa fazanovim i super je.
Ovo je moja skica.(malko je mutna,nije mi bas neki digitalni)
http://www.dodaj.rs/?3Y/fJ/3q3ytKHK/skica-perom.jpg
Ima i na netu kako se pravi.
http://www.wikihow.com/Make-a-Quill-Pen-out-of-a-Feather