JA KOJI JESAM
Poznat
- Poruka
- 7.799
onaj prvi mi je moćniji
To i jeste ono što je dobro kod otiskivanja...uvijek možeš otisnuti drugačiji otisak od iste ploče (mada mnogi teže ediciji koja je što sličnija po kvalitetu).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
onaj prvi mi je moćniji
Još jedna moja nabrzinska, veoma opušteno. Otprilike 3 sata rada:
![]()
To i jeste ono što je dobro kod otiskivanja...uvijek možeš otisnuti drugačiji otisak od iste ploče (mada mnogi teže ediciji koja je što sličnija po kvalitetu).
pa sad
mogo si i iz npr tri prolaza radit ovo - znaci, tri ploce...
i da ne bude monotipija nego regularan otisak
al to trazi malcice planiranja
kasnije, kad vec imas vise ploca
mozes uvijek isprobat razne varijacije
ja sam recimo kombinovala duboku i visoku...
jaoj, sto mei grafika nedostaje bwe : (((
zloćko..pa i ti si umetnik???...ae stavi neki tvoj rad? M?
pa sad
mogo si i iz npr tri prolaza radit ovo - znaci, tri ploce...
i da ne bude monotipija nego regularan otisak
al to trazi malcice planiranja
kasnije, kad vec imas vise ploca
mozes uvijek isprobat razne varijacije
ja sam recimo kombinovala duboku i visoku...
: (((
jaoj, sto mi grafika nedostaje bwe : (((
Još jedna moja nabrzinska, veoma opušteno. Otprilike 3 sata rada:
![]()
Isti...sa zadnje strane...služi kao kutija u kojoj nosim sve što je neophodno za bakropis...
![]()
Isti...sa zadnje strane...služi kao kutija u kojoj nosim sve što je neophodno za bakropis...
![]()
Znam toal' hvala na dodatnom objašnjenju...mogao sam al' nisam, 'ovako' namjerno radim jer pri ovakvom radu imam elemenat iznenađenja (bar trenutno, dok mi se ovako radi
). Sa 'tri ploče' doduše, je dobar način da se eksperimentiše jer dobijaš tri različite baze za tri različite kombinacije a da pri tome zadržiš neke kvalitete koji ti se sviđaju. Tad je, kao što rekoh, moguća edicija. Trenutno me interesuje samo bakropis, od kojeg otisnem jednostavan crtež ili pak ovakve monotipije. Gotovo svaki bakropis (grebanje na ploči) radim napolju, u Cafe-ima. Cafe-i su mi spoljašnji 'grafički' ateljei ...a to ima svoje razloge. Dok crtam volim da sam među ljudima, a treba mi i reflekcija neba na bakru da odmaram oči dok radim...Za 'tri ploče' potrebna je i kiselina i 'akvatint box' što zahtijeva drugačiji pristup...ne kažem da i moj pristup neće da se mijenja vremenom. Kako znam sebe...to je veoma moguće...ne, to mogu očekivati.
Ako ti nedostaje...radi! Dovoljno je načiniti prvi korak...ostalo samo dođe po sebi. Prvi korak je ono što nas sputava...
dobra ideja..mada mi nije jasno kako radnu ploču povećaš...šarke?
Interesantno.
Dobra je ideja.
Jesi kompletno napravio koferce ili samo nadogradio?