Danny-art
Primećen član
- Poruka
- 515
A sto bi nas zamaralo?Nadam se da vas moja izlaganja ne zamaraju...?
Moze mnogo toga korisnog da se nauci.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sto bi nas zamaralo?Nadam se da vas moja izlaganja ne zamaraju...?
probaj negdje naci elektricnu graverku s dijamantskim vrhom
ako radis suvu iglu
bice ti puno lakse + mozes stosta varirati...
s druge strane, Rembrant je imo samo iglu i nista mu falilo nije : )))
Hvala na prijedlogu, bar može biti dobar nekome sa foruma, ja, kao što vidiš, biram alate po svom senzibilitetu. Ne kažem da nikada neću koristiti ovo ili ono ali to samo kada se stvori potreba za takvim izrazom. Tehnika je jedno, važna je, ali prvenstveno mora da služi izrazu koji želimo da postignemo. Ja sam slikar, crtač, a grafika je samo produžena ruka toga...Grafičari, kojima slikarstvo nije specijalnost, imaju sasvim drugačiji pristup...to je u redu...a i prepoznaje se u samom načinu rada. Pogledamo li neke od naših slikara koji su takođe radili i grafike, Veličković, Dado recimo, možemo vidjeti upravo to što rekoh; njihove grafike nisu nikakvi eksperimenti sa grafičkim tehnikama već crtež prenesen istim duhom na ploču...dakle, grafička tehnika je jednostavno podređena već postojećem izrazu crteža.
Pogledajte i David Hockney-a...vidjet' ćete isto...svaki od njih koristi grafiku kao 'produženu ruku' onog što već kao slikari-crtači jesu. A kako dugačije i može biti???![]()
.. mrljobrljanje .. brzopotezno ..
(.. još ću da poradim na njoj .. al evo ovo urađeno u cugu ..)
![]()