Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mislila sam na portret mushkarca iskolachenih svetlo plavih ochiju.
ulje?
zaista ne bih rekla,do dushe na osnovu one male fotke.nedostaje mu sjaja.
shta si i da li si koristila neku preparaturu?

Nisam nista koristila. A kako ti se dopada ova druga? To je portret mog druga, slikala sam gledajuci u sliku, potrefila sam crte 90%. Htjela sam crno bijelu varijantu, samo usne malo crvenije:cao

sanjalica66
pa zato i jeste slika bez sjaja.

druga slika ima dosta nepravilnosti na sebi,u prvoj se vide malo slobodniji potezi,i ima mnogo vishe likovnih elemenata.
moj savet ti je da se vishe krecesh ka tom pravcu.

pozz!

da napisala sam ti.

imam jedno pitanje za vas: u chemu je fazon da radite uljem na shperplochi,kad se onda uopshte ne vidi da je ulje?
na prvoj slici i se chak ocrtava struktura shpera.

shto ne probash sa platnom,ako vec hocesh ulje? mislim da bi mnogo bolje izgledalo,a i ulje bi imalo onaj sjaj koji je ovde izgubio.
ili bar preperiraj te taj shper tutkalom i kredom.
jer ovako samo isposti ulje i ono ostane mrtvo bez sjaja.

s obzirom da si amater (to sam ti vec napisala) nije loshe,znash proporcije.jedina stvar koja mi smeta je ta upeglanost na slikama,koja onda odaje neveshtost u slikanju.
za pochetak je super,ali gledaj da se u buduce malo oslobodish.shto u potezima ,shto u bojama.

eto to je neko moje mishljenje

pozz

da napisala sam ti.

imam jedno pitanje za vas: u chemu je fazon da radite uljem na shperplochi,kad se onda uopshte ne vidi da je ulje?
na prvoj slici i se chak ocrtava struktura shpera.

shto ne probash sa platnom,ako vec hocesh ulje? mislim da bi mnogo bolje izgledalo,a i ulje bi imalo onaj sjaj koji je ovde izgubio.
ili bar preperiraj te taj shper tutkalom i kredom.
jer ovako samo isposti ulje i ono ostane mrtvo bez sjaja.

s obzirom da si amater (to sam ti vec napisala) nije loshe,znash proporcije.jedina stvar koja mi smeta je ta upeglanost na slikama,koja onda odaje neveshtost u slikanju.
za pochetak je super,ali gledaj da se u buduce malo oslobodish.shto u potezima ,shto u bojama.

eto to je neko moje mishljenje

pozz

Zasto sperploca? Toga imam na tone u kuci i onda kad mi se slika, to uzmem... Da budem iskrena nisam ni znala da treba da prethodno stavim kredu ili tutkalo. Sta cu, amater pravi, ali sad znam... Pozdravljam te

јuče, 08:50 #356
maximalno
Početnik

Učlanjen: 02.02.2009.
Pol: ženski
Re: Mojih ruku delo
kako vam se dopada. format je 100x 80 cm
Priložene slike tamna strana.jpg (27,1 KB, 6 pregleda)

јuče, 08:55 #357
maximalno
nadam se da ce neko odgovoriti

јuče, 08:56 #358
maximalno
:roll:

јuče, 22:50 #361
maximalno
:dontunderstand:

polako bre, analiziramo :whistling:

nadam se da ce neko odgovoriti:think:

ako hoćeš da radiš ekspresivno onda nema smisla baviti se rupicom na bradi,
no ekspresija treba da se izvrši i u boji, liniji, valeru...na primjer, sa ovim valerskim rasponom možeš da ekspresivno predstaviš užas nekog ko se u ljetnje popodne izležava u hladu... linije su takođe prilično ujednačene i po smjeru i po intezitetu, nije dovoljno samo naslikati izbečene oči i onda naslovom objasniti šta je slikar htio da se vidi...
eto

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back