Moje...tvoje...misli i osećanja

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
NE ODUSTAJ

Kad stvari krenu loše, a ponekad hoće.
Kad u košari nađeš sve samo trulo voće.
Kad je novca malo, a dugova mnogo.
Kad osmjehnut' bi se htio, a samo uzdahnut' mog'o.
Kad te brige pritišću, ti gosti nezvani.
Počini, ako moraš, al' ne odustani.
Život je čudan, k'o ocean huči.
K'o što svako od nas kad-tad nauči.
Mnogi nam poraz put presječe
Al' mi se ne damo, te on uteče;
Ne daj se, mada ideš polako -
Iz drugog puta možeš uspjet' lako.
Uspjeh je poraza drugo lice -
Sunce što sja iz oblaka tmice.
I često misliš, kad zapadneš u krizu,
Da još si daleko, a zapravo si blizu:
Nastavi se borit, usprkos teškoj rani -
Baš kad izgleda najgore, ti NE ODUSTANI.
~ J.W. Riley (1849-1916)

"Mislim da je sve u životu umjetnost. Što radiš. Kako se oblačiš. Način na koji nekoga voliš, i kako govoriš. Tvoj osmijeh i tvoja osobnost. Ono u što vjeruješ, i svi tvoji snovi. Način na koji pijete svoj čaj. Kako uređujete svoj dom. Ili zabava. Vaš popis namirnica. Hrana koju spremaš. Kako izgleda tvoje pisanje. I kako se osjećaš. Život je umjetnost. "
Helena Bonham Carter

Vreme uništava sve. Sve što volimo. Sve koje volimo. Ali priznajmo mu zaslugu da uništava i sve ono i sve one koje mrzimo i koji mrze nas, a također i patnju, čak i smrt. Na kraju, uništavajući nas same, vreme dokida izvor svih naših jada i svih naših patnji.

Mišel Turnije

1715333258865.jpg

nobody can save you but
yourself
and it will be easy enough to fail
so very easily
but don’t, don’t, don’t.
just watch them.
listen to them.
do you want to be like that?
a faceless, mindless, heartless
being?
do you want to experience
death before death?
nobody can save you but
yourself
and you’re worth saving.
it’s a war not easily won
but if anything is worth winning then
this is it.
~Charles Bukowski

Ni stvarno znanje, niti bilo kakva genijalnost viđenja i tumačenja nikuda ne vodi. Sve ostaje unutar kruga žeđi za životom, sumnjivo i relativno, jer je osnova ponajvećma slučajan dar. Ono što je ozbiljnost i vrednost, može da izvire samo iz autentičnog čoveka. Zato ljudska civilizacija ima tako bolni karakter prolaznosti. Usred pustinja se uzdižu i propadaju svetski gradovi, dela pesnika i pisaca postaju makulatura, a skulpture se lome za kaldrmu na putevima. Samo ostaje ono što je neuhvatljivo: istinitost i čistota i verodostojnost čovekovog bića. Ono što nema potrebe da se o njemu vodi računa i da se zabeleži ni da mu se postavljaju spomenici.

Bela Hamvaš

"Ljudi misle da se intimnost odnosi samo na seks. Nije tako, intimnost se odnosi na istinu. Tek kad shvatite da možete nekome reći svoju istinu, kad im možete pokazati svoju slabost, kad stojite pred njima iznutra ogoljeni, a njihov je odgovor "siguran/a si sa mnom, uz tebe sam uvijek" – to je intimnost."
Taylor Jenkins Ried

Back