Moje...tvoje...misli i osećanja

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bbf414ffa5741f579ddd5a0f6b22bc6c.jpg

"Ne tražim od tebe da me poljubiš, niti da mi se izvinjavaš kad pomislim da si pogriješio.
Neću te ni zamoliti da me zagrliš kad mi je najpotrebnije.
Ne tražim da mi kažeš koliko sam lijepa, makar to bila laž, niti da mi napišeš nešto lijepo.
Neću te ni zamoliti da me pozoveš da mi kažeš kako ti je prošao dan, niti da mi kažeš da ti nedostajem.
Neću tražiti od tebe da mi se zahvališ za sve što činim za tebe niti da se brineš o meni kada mi je duša dole i naravno neću ti tražiti da me podržiš u mojim odlukama.
Neću te tražiti da me slušaš kad imam hiljadu priča da ti ispričam.
Neću te tražiti da učiniš ništa čak ni da budeš uz mene zauvijek.
Jer ako moram da te pitam, onda ne želim to više."
Frida Kahlo

Ne. Ništa mi ne treba i nikog ne očekujem. Kao uvek u ovakvim trenucima, oslanjam se sam na sebe i tako se održavam na površini.
Živim uporedo sa svojim bolovima.
Čekam, čekam i više nego napola mrtav, verujem da ću izdržati, da će i ovo proći, a ja ostati. Trpeti, živeti, i nadživeti — to znači pobediti samog sebe i svet oko sebe.

Ivo Andrić

Izgleda da nije nigdje. To nije mjesto već praznina. Razapeta je između tuđih određenja, a nijedno ne priznaje. Grčevito se drži onog što nije u vremenu, bojeći se uznemirujućih promjena. Igra se života, a vjeruje da je ta igra jedina stvarnost koja vrijedi. Nema ništa, sve joj izmiče, a misli da zadržava sve, odriče se sreće čuvajući njen privid, živi pomalo avetinjski uobraziljom, dajući stvarima značaj koji one nemaju, zadovoljavajući se znakovima, simbolima, maštom, stihovima, hartijom, bijegom, kratkotrajnim žaljenem nečije suzne sudbinice, osjećanjem potrebe da bude pravedna u svom malom svijetu, osakaćeno i tužno obezbijeđenom od života.

Meša Selimović - Tišine

Ima nečeg dalekog u meni u ovom trenu. U stvari, nalazim se na tremu života, ali ne baš ovog života. Nalazim se iznad njega, posmatram ga s visine. Leži preda mnom, spušta se poput šarolikog predela niz padine i proplanke, sve do dima koji se vije iznad belih kućeraka sela u dolini. Kad zatvorim oči, i dalje ga vidim, jer zaista ne gledam. Sav sam sazdan od neodređene sete, ni za prošlošću, ni za budućnošću: ja sam seta za sadašnjošću, bezimena, beskrajna i neshvaćena.

Fernando Pesoa

"Ima tu i neraščišćenih računa, prijateljstva koja su se kidala zabunom, nekih dana i događaja kojih ne želim da se sećam, pogrešno protumačenih postupaka i gestova; te ribe puštam da prođu kroz rupe moje iskidane mreže, a zadržavam samo neka draga lica, neke godine, neko vreme."

Momo Kapor

"Ljudi misle da se intimnost odnosi samo na seks. Nije tako, intimnost se odnosi na istinu. Tek kad shvatite da možete nekome reći svoju istinu, kad im možete pokazati svoju slabost, kad stojite pred njima iznutra ogoljeni, a njihov je odgovor "siguran/a si sa mnom, uz tebe sam uvijek" – to je intimnost."
Taylor Jenkins Ried

Back