MOJE MALE ŠARENE EMOCIJE

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Дао бих све што имам
за ту страст у очима твојим
за ватру што
на мојим уснама гори
од жеље далеке

Дао бих стихове, риме
моје
за дрхтај крхког тела
у загрљају жудње
наше

Анђелко Заблаћански

large.jpg

Zavoleo si me upravo onakvu kakva jesam.Pomalo divlju,iskrenu,brbljivu...upoznao si me sa osmehom koji te je razoruzavao...ponekada malo brljivu,strasnu,i punu ljubavi...pomalo brzopletu to sve sam bila JA.Ti covek od leda,bez previse emocija,bez osmeha i cinilo mi se bez srca.Samo na prvi pogled,trebalo je malo vise zagrebsti ispod koze i videti,osetiti toliko prelepih osecanja,toliko emocija i toliko lepih reci.To je trajalo jako kratko.Ponovo si se vratio , u svoju mracnu ljusturu.Govorio si da sam za sve ja kriva.Moja egocentricnost te je dovodila do ludila,moja brbljanje te je nerviralo.Tvoje je moralo da bude poslednje...nasi svetovi su toliko bili razliciti.Dok sam ja zivela po danu,ti si tumarao nocu po mracnim stepenicama i odajama svoje duse.Tesko te je bilo ispratiti,tesko je boriti se sa tvojim besovima..sa tvojim cutanjenjem i onim pogledom gde ti se sama krv ledi u zilama. I ono sto je najteze bilo jeste pokazati svu svoju ljubav.Imao si svoja pravila,dok sam ja imala svoje trenutke.Po tim pravilima moze da bude samo neko pored tebe ko je ili previse lud,ili te previse voli.A ja sam izgleda bila i jedno i drugo.Svakodnevno sam se nosila sa svojom tugom,sa svojom boli,nosila sam se sa tvojim ponizenjima,i uvredama.Zeleci da mislim da nije sve tako kao sto izgleda. Da nije sve tako crno i belo.I da za nas ipak postoje jos neke boje.Volela sam onog coveka u tebi kojeg sam upoznala na pocetku,verujuci da on jos uvek postoji.Da se samo negde pritajio i da ceka pravi trenutak.Zelim da verujem.Jer te jos uvek puno volim.
Beskraj
tumblr_muh7qbxknJ1rebxsto1_500.jpg

Kad nacrtam savrsen potez a onda ga obrisem..
skoro pa sastruzem,to nije dobro.
Kad prstom vrtim kosu,to nije dobro.
Kad ne mogu da placem,to nije dobro.
Kad slusam Adagaio, neprekidno,ni to nije dobro
Kada ga nema,tek to nije dobro..
Vise ne dam jebenom razumu da mi vodi srce
Da li je to dobro ?
Po prvi put u zivotu ne znam odgovor.... i to nije dobro...

Ti si moja torta..
Uvek je bilo:Nina budi dobra,reci dobar dan i hvala,nemoj nista da diras bez pitanja,lepo sedi,ispravi ledja,ne psuj i ne govori ruzne reci,pojedi jelo do kraja u tanjiru,nemoj da se isprljas,ne diraj tortu rukama.
Torta,
a znas sta u ovom trenutku zelim vise od Tebe,samo jednu jedinu stvar.Da stavim celu tortu ispred sebe i da je jedem rukama onako,da se sva umazem.Rekla sam sebi jos dok sam bila mala,kada porastem, uradicu bas to.Jescu je rukama,slatko.Sva cu se izmusaviti,celuu cu je pojesti makar mi pripalo muka .Ipak, to jos uvek nisam uradila.Ne znam ni sama zasto nisam,a zelela sam.Posebno one rodjendanske,jer su bile moje,meni napravljene.Zasto ne bih onda svoju tortu jela na nacin na koji zelim?Pokusala sam kao mala,onako kradom ali svaki put bi me uhvatili u pokusaju i nisu mi dali.Ne diraj dok ne dodju gosti.Prvo da duvas svecice,I tako dalje. A hocu,uradicu to.Videces,jer jedino to zelim vise od Tebe...samo to

..,napustiću sve fontane ovog sveta,krenuću za mirisom kupinovog vina da je pronadjem.Pa šta i ako je sretnem,šta da joj kažem?Volim te,ona to ne razume.Neću joj ništa reći...Ne smem to činiti,bolećeme,zaboleće me onaj poljubac koji mi je nekad toliko značio...*R.Miralles
5692_130000582673_8124205_n.jpg

Govorio si mi da budem jaka,da moram sve izdrzati.Govorio si mi da zivot nije bajka,i da prestanem da budem princeza oko koje ce se ceo zivot vrteti.Da napokon odrastem.Za to si samo ti imao hrabrosti da mi kazes,samo si ti ljubavi moja, neko pred kime sam se otvorila od pocetka svoga zivota pa do dana danasnjeg.O meni si znao sve,umela sam pred tobom da pricam,umeo si da me slusas i cujes,valjda sam te zato toliko i pustila u svoj zivot i dala ti toliko prava na njega.Samo tebi sam umela tugu da prikazem,samo sam tebi smela onu suzu koju nikada nisam isplakala podignutih ociju da pokazem...Samo tebi.Samo ti si umeo da me podignes do najsjajnije zvezde,i da me spustis isto tako na kolena da te molim kao sto nikada u zivotu nisam molila.Koliko puta si mi rekao da pogledam svoj odraz u ogledalu,i da tamo na mnoga pitanja potrazim odgovor.Ne govoreci mi koliko su odgovori na silna pitanja boleli.Odgovori su boleli,ali sam ih prihvatala jer to je bio deo mene.Mozda su trebala mnogo ranije da budu postavljena,ali nikada nije kasno.Zato mi ne sudi,nemoj biti previse strog samnom,jer i sam znas da sam ja jedna malena zena velikog srca koja moze da te isprati,koja zeli cvrsto da te drzi za ruku.Jer za mene ljubav je jedini smisao zivota,ona nije stihija i trenutno stanje.Ljubav je za mene nesto trajno,vecita inspiracija dvoje ljudi koji se vole,i koji svaki dan nesto uloze da bi ona mogla da zivi.Zato cutim...jer stalno mislim na tebe,jer svaka moja misao je upucena samo tebi.
Beskraj
1377219_732162396799461_455648453_n.jpg

Ti si moja neznost i onaj jedan deo, puzla koja fali
i bez koga je slika moje stvarnosti koju slikam, nedovrsena
Hiljadu i jednu stvar u tebi volim,hiljadu i jedna tvoje mi nedostaje.
Ti mi nedostajes,svih zadnjih godina i sada.
Imas u sebi toliko toga sto se meni svidja, sto mi odgovara..
Mislila sam da to necu naci ni u jednom,a onda sve se pojavilo u tebi i sa tobom..
I ja sa tim zivim.

kraj je kolovoza. prije desetak godina.
nepoznat muškarac i nepoznata žena
sjede za našim stolom i prepiru se.
pred nama koji smo,
za razliku od njih, tek malo pripiti.
tek toliko da se ne dignemo i odemo.
ona govori o mrljama koje je opet
pronašla na njegovim hlačama.
o kurvi koju ševi na poslu.
zatim kaže – a tako sam ga voljela, i ispriča
kako je na dan vjenčanja
svršila prije nego što ju je dodirnuo.
od čiste sreće.

sinoć, u krevetu,
ležali smo i šutjeli,
slušali kako kazetofon
struže u drugoj sobi.
rekla si – sve je baš onako
kako treba biti,
a ja sam se sjetio te žene
pobožnog ushita s kojim nam je pričala
o svom orgazmu. tvoje ruke u mojoj
dok smo je slušali.

1382508465_1382460909_houseinwood18.jpg

Recimo da ne zelis da ti se vrati srce
da jos uvek verujes i nadass se da ce se spojiti sa telom,
i tako spojeni,
tvoje srce i tvoje telo bice u voljenim rukama.
i zelis ..
a onda ti se srce vrati,doduse,ne celo srce,vec prilicno osteceno
ali srce koje jos uvek kuca,polako u ritmu trenutnih osecanja..

Kazu ljudi da ono sto trazis u zivotu dobijes.Ako si krenuo u potragu za samim djavolom,i ako si uspeo da mu se zagledas u oci,da ga dodirnes, onda se uhvati u kolo sa njim i idi do kraja.Nemoj puno da pametujes i da mozgas,nemoj previse da te boli,jer to je tvoj izbor niko te nije na to niti naterao niti prisilio.Ako volis ceo zivot da se igras sa vatrom,ako volis da setas ivicom zileta.Moras da budes spreman da budes opecen,da budes ranjen i da umes sa svim tim oziljcima i dalje da hodas kroz zivot.Nikada nisam mogla da zivim u nekom miru i skladu,koliko god da sam ga prizeljkivala.Koliko god da sam vapila za time,stalno sam prizivala neprilike,kao da sam se time hranila,kao da je to bila moja potreba.Morala sam svakodnevno da osetim onaj krvotok koji prolazi kroz vene.Morala sam na taj nacin da osetim sebe da sam ziva.Nijedna mudrost ovoga sveta mi nije mogla pomoci,da se opametim,koliko god da sam sa sobom vodila silne monologe u ove kasne sate.Znam samo da je mene jako tesko razumeti,cini mi se da malo ko, to uopste i pokusao.U tim pokusajima brzo se odustajalo.Koliko god da sam previse svoja,ponekada pozelim da budem necija,necija ljubav koja nije samo napisana,nego i izrecena.
Beskraj
1382375_519015071522025_94143005_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back