Moja prva anima n_n

• Začetnik teme Začetnik teme Eoja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji je bio prvi anime, koji ste odgledali? I otkud uopste interesovanje za manga i anime? Da li je taj prvenac bio presudan?

Не сећам се који је био први, али један од првих је био "Bosco Daiboken" или код нас познат још као "Плава принцеза".

BoscoDaiboken-1.gif

Бејаше то добра времена, но штета што не могу сада наћи оригиналну верзију. Нема!! :(

Такође, у том периоду се емитовао један научно-фантастични аниме "Miimu Iro Iro Yume no Tabi", код нас познат као "Открића без граница".

MiimuIroIroYumenoTabi-1.jpg

Тек ово што се не може наћи у оригиналу. :(

Но, шта да се ради... Можда некада употпуним колекцију. :mrgreen:

Plavu princezu sam gledala svaku epizodu osim poslednje, mada su mi ispricali sta se na kraju desilo =( A ima mnogo dobru pesmicu na uvodnoj spici =)

Hej, ja imam "Otkrica bez granica", ali ne znam da li je bese na srpskom ili engleskom =/ (Najbolja je epizoda sa Meri budj =D).

@VoSlavu To su bili prvi, koji su se kod nas prikazivali na tvu =)

To je ono čega se sećam ali naravno nisam imao pojma da je to "anime"
uz to znam da sam obožavao Nindža Kornjače sa najjačom sinhronizacijom ikada.

dugo posle nisam gledao anime ... a prvi koji sam baš svojevoljno pogledao je Gundam SEED

unsaie ♀:
weeeeeeeeeeeeeeee neko je gledao granzort
:cool:;)

Plavu princezu sam gledala svaku epizodu osim poslednje, mada su mi ispricali sta se na kraju desilo =( A ima mnogo dobru pesmicu na uvodnoj spici =)

Hej, ja imam "Otkrica bez granica", ali ne znam da li je bese na srpskom ili engleskom =/ (Najbolja je epizoda sa Meri budj =D).

Да, знам да на нету може да се ископа са српском синхронизацијом. Чак сам и одгледао пар епизода. :) Али, нема нигде оригинал. :(

А што се тиче Плаве принцезе, увод је одличан.

A dobro prvi anime,
ali shta je recimo sa anime filmom tipa grave of the fireflies?
Moji prvi je "My Neighbour Totoro"
Drug kazhe da je to pricha za decu, ali ja mislim da tu definitivno ima necheg dubljeg od obichne priche za decu.
Skoro sam gledao i "castle on the sky"
Super film.

Prvi anime mi je bio Dragon Ball (Zmajeva Kugla), zatim Digimoni i Pokemoni.
Zmajevu Kuglu i sad volim da gledam. Imam skoro sve epizode a i dalje skidam.
Sada ima i Dragon Ball, Dragon Ball Z, Dragon Ball GT, Dragon Ball AF.

Back