Moja prica

ahahaaa..pa jes i to je odgovor za 150 dinzoslava :lol: ...
nadogradnja usluge:
- ironichan odgovor Opcija 1.
- duhovit odgovor Opcija 2.
- tupav odgovor Opcija 3.
- pametan odgovor Opcija 4.
- dupeuvlakachki odgovor Opcija 5.
- ubi se odgovor Opcija 6.
- ubi u pojam odgovor Opcija 7.
- ne slusam te , pishem o sebi, odgovor Opcija 8.
- dubokorazumljivi odgovor Opcija 9.
- kako sam pametan/na odgovor opcija 10.

za detaljniju analizu pozovite broj 9999999977777777766687777 Marsovska ostrva

ko ce da salje poruke i placa, kad ima divnu obdukciju dushe za dz, kroz forumske teme :)

ahahaaa..pa jes i to je odgovor za 150 dinzoslava :lol: ...
nadogradnja usluge:
- ironichan odgovor Opcija 1.
- duhovit odgovor Opcija 2.
- tupav odgovor Opcija 3.
- pametan odgovor Opcija 4.
- dupeuvlakachki odgovor Opcija 5.
- ubi se odgovor Opcija 6.
- ubi u pojam odgovor Opcija 7.
- ne slusam te , pishem o sebi, odgovor Opcija 8.
- dubokorazumljivi odgovor Opcija 9.
- kako sam pametan/na odgovor opcija 10.

za detaljniju analizu pozovite broj 9999999977777777766687777 Marsovska ostrva

ko ce da salje poruke i placa, kad ima divnu obdukciju dushe za dz, kroz forumske teme :)

:super::super:

Nedavno se setih citata iz jedne lepe (i zivotno korisne) knjige:
"Cinjenica da sam sa 24 godine napravila gresku (udavsi se za... tamo nekog) ne znaci da sa tom greskom treba da zivim citav zivot".
Malo je situacija koje su ovoliko jasne...
Volite se?
Sta je za tebe ljubav? Na koji to nacin on ispoljava svoju?
Roditelji su tu najmanji problem, njihovi "zidovi" takodje... Oni samo zele da ti pomognu (u zivotu generalno, ukljucujuci i to materijalno), a nesto bas i nemaju zelju da pomazu parazita koji nece da radi jer mu je na poslu "hladno" ili je posao "pederski" (a sam ga trazi, ali moli Boga da ga ne nadje).
dakle, greska je bila zivot sa njim (ako si vec videla kakav je, dakle radio je i zaradjivao, nije bitno koliko, a nije nicim ucestvovao u zajednickim troskovima), jos veca greska je udaja nakon tog iskustva, najveca ce biti ako ostanes sa njim. Nezavisno od stana, tvojih roditelja i svega drugog.

Nedavno se setih citata iz jedne lepe (i zivotno korisne) knjige:
"Cinjenica da sam sa 24 godine napravila gresku (udavsi se za... tamo nekog) ne znaci da sa tom greskom treba da zivim citav zivot".
Malo je situacija koje su ovoliko jasne...
Volite se?
Sta je za tebe ljubav? Na koji to nacin on ispoljava svoju?
Roditelji su tu najmanji problem, njihovi "zidovi" takodje... Oni samo zele da ti pomognu (u zivotu generalno, ukljucujuci i to materijalno), a nesto bas i nemaju zelju da pomazu parazita koji nece da radi jer mu je na poslu "hladno" ili je posao "pederski" (a sam ga trazi, ali moli Boga da ga ne nadje).
dakle, greska je bila zivot sa njim (ako si vec videla kakav je, dakle radio je i zaradjivao, nije bitno koliko, a nije nicim ucestvovao u zajednickim troskovima), jos veca greska je udaja nakon tog iskustva, najveca ce biti ako ostanes sa njim. Nezavisno od stana, tvojih roditelja i svega drugog.
:klap::klap::klap:
:worth:

Nisam znala da ce ovo izazvati ovoliku paznju, jedva sam iscitala. Hvala Vam svima na komentaru.
Moji roditelji su najmanji problem. Moj muz me otkako sam mu rekla tera da se suprotstavim roditeljima da nas ne isteraju iz stana jer je i on svestan da ako budemo placali kiriju zivecemo mnogo bednije. Ne umem da isplivam. Sto neko rece , sama pala, sama se ubila, to sam yapamtila iz ovolikih odgovora.
Ne mogu na silu da budem u stanu koji je njihovo vlasnistvo. Ako budemo iznajmljivali stan , on kaze da nam bar treba dvosoban jer gde ce on dok ja drzim casove. Tada ne moze u kladionicu a ovako moze. I da ako ja to ne mogu da placam, a moji ne popuste on se vraca kod mame jer su "takve okolnosti"

roditelji te tjeraju, on te tjera... svi te maltretiraju... a sta ti radis?
imala si muda da se suprotstavis roditeljima i udas za covjeka kojeg volis... za sta je sada vrijeme da imas muda?
- da opet ides protiv roditelja i njega zastitis od odlaska kod mame?
- da se boris protiv njega tako sto ces mu ukinuti mjesecni prihod i natjerati ga na maminu sisu?

Zasto mu se raspao prethodni brak? Da li si ga to pitala, ili si jedna od zena koje nista ne pitaju, postuju njegovu intimu i ne zaviruju u proslost?
Da li se razveo jer jer su i tada bile iste okolnosti?

Da li je on spreman da bude 'domacica'? Da li si ti spremna da radis i izdrzavas porodicu, dok se muz bavi domacinstvom? To nije sramota. To su zene radile od pamtivijeka.
Samo sto se mozes orostiti od poroda.

Evo svih postova nekedruge.
Sad mene interesuje sledece, ako nekadruga navrati i ako hoce da odgovori:

Sta tenutno osecas prema muzu, tj da li si jos zaljubljena, ili je zaljubljenost prestala? da li ga volis ili i to ne postoji vise? da li zelis da se razvedes? Ako da kad ces nesto da preduzmes? Ako ne, sat cete da radite dalje?

Sta te je privuklo da se zaljubis u njega? Izgled, karakter, sarm, pamet, zajednicka interesovanja? Opisi malo svog supruga.

Zasto se tvojima nije svidjao od pocetka? Zbog obrazovanja ili nekih drugih razloga?

Kako se osecas u vezi stana, posto kazes da si do sad mislila da je tvoj, a sad se trazi da se iselite ako on ne nadje posao? Da li ti osecas da se tvoji roditelji mesaju u vas brak ovakvim zahtevom? Ili smatras da je OK da ti postavljaju takve zahteve?

I sama gore kazes da hoce da te nauce pameti, jel ti to smeta ili smatras da imaju pravo da te uce pameti?

U posledenjm postu koji sam citirala kazes da je najmanji problem stan, kao i novac (ranije si vec rekla da roditelji nisu problem), vec je problem sto tvoj suprug nema inicijativu. Kakvu inicijativu zelis od njega (pretpostavljam da se zaposli? ali jer ima jos nesto?) i kako sad nisu problem pare i stan a u prvom postu jesu. Sta je u stvari najveci problem?

I kakav savet u stvari ocekujes od nas?

Zaboravih da dodam i pitanje o kockarnici. Koliko para tamo trosite, jel se ti slazes sa tim troskom, koliko dugo se on tamo kladi i koliko je to ozbiljno? Koliko cesto?

koliko pitanja:)
Malo mozda konfuzno pisem. Znas, kada imas 30 god i osecas da ti se zivot menja za tren to nije nimalo lako. Navodno imas posao, porodicu, stan, a nemas nista.Sve je prividno.
Najveci problem je sto bih ja izgurala ne 3 vec 7 poslova da on ima inicijativu ka poslu, nama, opstanku nas. Kad nekog volim, meni nista nije tesko. Radila bih bilo gde, izborila se za povisicu, ozbiljnije davala casove, isla prevozom umesto autom jer na benzin mnogo trosimo itd. Ali nemam motivaciju:(

Malo mozda konfuzno pisem. Znas, kada imas 30 god i osecas da ti se zivot menja za tren to nije nimalo lako. Navodno imas posao, porodicu, stan, a nemas nista.Sve je prividno.
Najveci problem je sto bih ja izgurala ne 3 vec 7 poslova da on ima inicijativu ka poslu, nama, opstanku nas. Kad nekog volim, meni nista nije tesko. Radila bih bilo gde, izborila se za povisicu, ozbiljnije davala casove, isla prevozom umesto autom jer na benzin mnogo trosimo itd. Ali nemam motivaciju:(

Vidim ja da ce ljubav da pobedi :roll:

Slusaj, u celoj prici si ti problem, a ne tvoji roditelji i tvoj muz. Ti sada lepo odrasti, razvedi se i nadji nekoga sa kim ces gledati ka istom cilju. Starog psa neces nauciti novim trikovima koliko god da teras inat. I da sam na mestu tvojih roditelja kroz prozor bih te izbacila jer mi se sve cini da ti ovo nije prva glupost u zivotu koju si napravila.

I da, ljubav je - ne geldati jedno u drugo, nego gledati ka istom cilju.

Ako nemaš motivaciju, teško da tu ima i ljubavi.(O međusobnom razumevanju i zajedničkim ciljevima ovde nikad nije ni bilo reči)
To što bi mi voleli da su neke stvari drugačije i dalje ne znači da one postaju drugačije. Isto važi i za ljude.
Ovo su bila dobra pitanja... jer ukazuju na to šta te je, u stvari, privuklo kod njega.
Zvuči surovo, ali izgleda ništa na njemu... već ono što si sama zamislila i poželela da bude. Na ostalo (odnosno činjenice) si žmurila: Budi srećna da si progledala. Bolje pre nego posle.
(Čitava ova priča i analiza ti treba mnogo više da bi izanalizirala samu sebe nego što ti trebaju naša mišljenja i razmišljanja).

Pa vidi dok smo se zabavljali on se bavio necim. Tacno je da nije rad na crno najsjajniji potez ali obzirom na svoje sopstveno obrazovanje, trudio se da izvuce maximum. I imao je normalno novca za zivot. Da je lenstina nije pokazivao u toku veze. Tacno je da pre braka nije placao racune, ali to sam prepisivala da je pre ziveo kod roditelja i priznajem na taj znak sam "zazmurila". Meni nije bilo bitno sto nije doktor, shvatila sam da mi je lepo sa njim i to je to.

Pa vidi dok smo se zabavljali on se bavio necim. Tacno je da nije rad na crno najsjajniji potez ali obzirom na svoje sopstveno obrazovanje, trudio se da izvuce maximum. I imao je normalno novca za zivot. Da je lenstina nije pokazivao u toku veze. Tacno je da pre braka nije placao racune, ali to sam prepisivala da je pre ziveo kod roditelja i priznajem na taj znak sam "zazmurila". Meni nije bilo bitno sto nije doktor, shvatila sam da mi je lepo sa njim i to je to.

Fino. Onda neka vam i dalje bude lepo i zivite od vazduha. Ne znam samo sta ces da radis kada sve bude porkockao.

Ne znam. Ovde svi pisu o mojim roditeljima, a oni su nebitni.
Sa stanom ili bez njega moj suprug ne radi.Kako oni menjaju nas brak na gore? Nikako.
Ja ti lepo rekoh da su oni tu sporedni.
U bliskoj familiji imam par kojima se iz najbolje namere pomaže (ne zato što su nesposobni, već zato što su vremena teška) i nekako ti ne bude svejedno kad znaš koliko je npr. tata radio za nekih 10-30-50 hiljada ... (nije čak ni bitnba svota ) da bi poboljšao kvalitet života porodici svog sina, a snajka koja nije zaposlena olako potroši 5-10-15 hiljada na nešto što tata u životu sebi nije priuštio (npr. sedne u auto sa drugaricom i ode u pozorište i na "gala" večeru... ili sa mužem, svejedno, što prethodno podrazumeva odlazak kod frizera, kozmetičara, kupovinu nove garderobe... i sve po redu).
Možda karikiram, ali suština je u tome da kad pomažemo nekom činimo to iz sopstvene potrebe i želje za tim. I kad smo nekom npr. dali novac - dali smo ga i nemamo pravo da ga dalje kontrolišemo i razmišljamo o ovakvim stvarima.
Ali je isto tako prirodno da tata iz ove priče pomisli: "Bože, za šta sam ja radio?" i zapita se ima li to smisla...
Kada je taj koji ne zarađuje a troši, još i muškarac, a ti želiš da ulepšaš i olakšaš život svojoj ćerki - apsurd je još očigledniji.
I opet se vraćamo na isto: Nije problem tata koji pomaže, niti žena koja nekontrolisano troši. Problem je sin koji prihvata i jedno i drugo, i ne zna kako da se postavi.
Isto tako, nisu problem ni tvoji roditelji (koji imaju dobre namere i želju da ti život učine lepšim), ni muž koji je neradnik i parazit, već ti koja moraš da odlušiš šta ćeš.

Ne znam. Ovde svi pisu o mojim roditeljima, a oni su nebitni.
Sa stanom ili bez njega moj suprug ne radi.Kako oni menjaju nas brak na gore? Nikako.

Ја сам међу онима који не осуђују твоје родитеље.
Знам да ти је тешко,али, запитај се шта то волиш у њему?
Духовит, образован, паметан, предузимљив? Шта је од тога?
Колико је он спреман да уложи да би брак опстао?

Морам ти рећи, мој муж је остао без посла непосредно после нашег венчања. Ишао је у надницу да копа, пописсивао становништво, постављао траву, уводио електричну инсталацију по кућама..све док поново није добио посао.
И живели смо у стану који су плаћали моји родитељи, и кућу сунам купили моји родитељи (на моје име), али нико није ни помислио да је кућа само моја, јер је он много у њу уложио. Наша је. :)

Back