Moja prica

Ma budala je, to stoji.
Ali nema oni šta od njega da očekuju, žena njegova treba nešto od njega da očekuje.
A šta od nje očekuju ne znam. Da se valjda razvede, ako ovaj ne radi, ili ne znam šta. Da živi u bedi kakvu je sa njim izabrala, kako već piše. Al' da joj pripomognu da do toga što pre dođe. :confused:

Dok to njih dvoje između sebe ne reše, dok ona ne bude mogla da mu kaže jasno i glasno šta od njega očekuje da bi brak mogao da funkcioniše, ovo je iživljavanje nad njom, majkemi.

Nije izivljavanje
Ako je ona odrasla osoba, tako se ponasa prema odrasloj osobi
Ako je dete, onda ne moze da bude odrasla osoba kad njoj odgovara, a dete opet kad njoj odgovara

Хаха, каже мој муж:,,Кад није имао маму и тату да га васпитаавају, нека га преваспита тазбина!'' :)
Цела прича је да је постављачица ушла у брак ослањајући се на то да ће живети у стану родитеља, да ће таст запослити зета, и да ће живот бити бајка.
Требало је зрелије размислити, али, сад, готово.
Ја и даље стојим иза тога да бих се одселила са мужем и да бих покушала да средим ситуацију.
П.С. Ја се, уствари, за таквог не бих ни удала... :rtfm:

Boldovano: I ja bih mislila da ću, kad se udam, živeti u stanu u kojem sam živela do tada i za koji mi je rečeno da je moj.
To da li je računala na pomoć pri zaposlenju ne vidim, on je kao tada imao neku "kombinaciju" koja je propala. Svaka čast ocu što je pokušao da pomogne, to je pomoć na pravi način i potpuno podržavam da mu tako više ne pomaže.

Али, не заборави: обезбедили су му (им) стан (значи - не морају да плаћају кирију), нашли су му посао у пар наврата (данас када је то толико тешко)...па то ретко раде и они родитељи који су ЗА неки брак...:confused: Мислим - били су против брака док брака није још било (и испоставило се да су били у праву), али кад је већ постао зет учинили су максимум да му (им) помогну...
А откуд знаш да су у праву?
Можда нису, можда ће се он заиста променити, можда му је лош период...хиљаду је ту можда.
Она је у браку само 8 месеци.:)

Хаха, каже мој муж:,,Кад није имао маму и тату да га васпитаавају, нека га преваспита тазбина!'' :)
Цела прича је да је постављачица ушла у брак ослањајући се на то да ће живети у стану родитеља, да ће таст запослити зета, и да ће живот бити бајка.
Требало је зрелије размислити, али, сад, готово.
Ја и даље стојим иза тога да бих се одселила са мужем и да бих покушала да средим ситуацију.
П.С. Ја се, уствари, за таквог не бих ни удала... :rtfm:
Па управо одавде проистиче проблем (мислим на ово затамњено).:)

Никако да се убаците у њену кожу и да сагледате из њеног угла.
Него сви предлажете радикалне потезе само зато што вам је у ствари, дотични, веома одбојан па бисте да га се решите ''што пре из свог живота''.:D

Ево, ни ја се никад не бих удала за таквог и најискреније, била сам дуууубоко незадовољна сестриним избором, али то је био ЊЕН избор.
Ни моји родитељи нису били одушевљени зетом, али изабрала га је њихова ћерка.
И свима нам је , некако, било јасно да нису спој, али смо ћутали и пустили је да САМА увиди.

Него, како се по правилу, завршавају бракови у којима родитељи преузму ствар у своје руке?;)
Како деца изађу из тих прича и да ли изађу...за кога се оперделе (јер буде и тога) ?

И да ли је увек правило да радикалне мере уроде плодом и то баш оним који очекујемо?:think:

Greska u vaspitanju ili ne, ljudi nece u svom stanu da izdrzavaju neradnika i lenstinu, time sto ga isti nista ne kosta.
Ako cerka zeli da ga izdrzava, neka ga izdrzava negde drugde i neka bude srecna u takvom odnosu
I roditelji su znas, odrasle osobe, ne samo njihova deca
I oni imaju pravo da donose odluke koje se ticnu njihovh zivota.
Mozda ce taj stan izdati i od tog novca ici u banju ili gde god
Jer to jeste njihovo pravo, kao sto cerka ima pravo da zivi svoj zivot, o svom trosku

Shvatam sta govoris. Ali ne.. on im ne odgovara.. nju kaznjavaju.. to je fabula cele price. A.. mislim da bi najbolje bilo da se isele, samo njihov potez nije korektan. O razlogu govorim.

Nije izivljavanje
Ako je ona odrasla osoba, tako se ponasa prema odrasloj osobi
Ako je dete, onda ne moze da bude odrasla osoba kad njoj odgovara, a dete opet kad njoj odgovara

E ebg, meni je iz toga pouka da odrasla osoba mora da drži kofere uvek spakovane dok živi u stanu koji je na tuđe ime, pa makar to bilo ime roditelja, osim ako se ponaša kako se od nje u svakom trenutku očekuje :confused:
Mislim, nije ni to propast sveta, ali ja lično takve uslove volim unapred da znam.

Саро, никог не кажњавају.
Стан је њихов, они имају право да располажу њиме и то и раде.
Каква је казна ако таст неће да плаћа зету стан? :dontunderstand:

A sto ne bi placao zetu stan? :lol: On je njen.. ona je njihova.. svi smo nasi ne? Hepi famili. hehe
Ma hoce da ga se rese i ovo je najbrzi nacin, i to je to. Sad' sto ce se neki drugi mostovi poljuljati.. hmm

А откуд знаш да су у праву?
Можда нису, можда ће се он заиста променити, можда му је лош период...хиљаду је ту можда.
Она је у браку само 8 месеци.:)

Па управо одавде проистиче проблем (мислим на ово затамњено).:)

Никако да се убаците у њену кожу и да сагледате из њеног угла.
Него сви предлажете радикалне потезе само зато што вам је у ствари, дотични, веома одбојан па бисте да га се решите ''што пре из свог живота''.:D

Ево, ни ја се никад не бих удала за таквог и најискреније, била сам дуууубоко незадовољна сестриним избором, али то је био ЊЕН избор.
Ни моји родитељи нису били одушевљени зетом, али изабрала га је њихова ћерка.
И свима нам је , некако, било јасно да нису спој, али смо ћутали и пустили је да САМА увиди.

Него, како се по правилу, завршавају бракови у којима родитељи преузму ствар у своје руке?;)
Како деца изађу из тих прича и да ли изађу...за кога се оперделе (јер буде и тога) ?

И да ли је увек правило да радикалне мере уроде плодом и то баш оним који очекујемо?:think:

И ја мислим да њени родитељи ово раде да би она сама увидела.
Видиш да не траже да га остави, него да нађе модел живота са њим.
Лично не видим никакву радикалну меру у њиховом потезу.
Дали време да се човек сам запосли, јер није био задовољан њиховим проналажењем посла.
После тога - важи, сналазите се сами!
Ништа посебно.
Нека се снађу.
Али, што рече Атакуалпа, постављачица има проблем, она сама не може са њим, а хтела је да се човек промени...Мало је илузорно очекивати да се неко са тридесетак година мења...

E ebg, meni je iz toga pouka da odrasla osoba mora da drži kofere uvek spakovane dok živi u stanu koji je na tuđe ime, pa makar to bilo ime roditelja, osim ako se ponaša kako se od nje u svakom trenutku očekuje :confused:
Mislim, nije ni to propast sveta, ali ja lično takve uslove volim unapred da znam.

E, ebiga....odrasla osoba se tako i ponasa, trudi se, radi, privredjuje, snosi svoje troskove i takvu osobu niko nema razloga da izbaci iz stana. Ni roditeljskog, ni onog koji placa nekom stanodavcu.

Sem iz nekog iracionalnog razloga.

Ali ako se to i desi, takva osoba ce se uz manje ili vise muke, snaci i preziveti.

Софија, није способна да реши то са њим, у том контексту је речено.
И то се види из поста.
Да је способна, не би постављала тему, не би ни дошла у ситуацију у којој је.

А не могу да причам о себи, ја сам се удала врло рационално. И отишла у подстанаре. И сналазили се тешко, врло тешко, годинама. Али сам знала да се удајем за човека са којим ћу све изгурати, Имала сам 25.
Ама одакле вам идеја да она није способна да реши проблем?:confused:
Па не радимо сви истом брзином.
Неко схвати раније, неко касније.

Ја тему доживљавам управо као њен пут ка спознаји!

Значи, жена је свесна да има мужа који је нерадник и жали се како су јој на сву муку још и родитељи присели избацујући их из стана.

Ја тако схватих њену тему.:confused:

Ја сам тему схватила као тражење подршке за останак у браку.

Није способна да изађе са њим на крај, то јесте чињеница! А да ли ће бити способна..надам се да хоће.
Она сама не би да се разведе. Само би да живе овако, и још мало боље.
Но, из поста провејава њено кајање. И кума предлаже развод, што значи да се куми жалила на њега а не на родитеље, зар не?

И ја мислим да њени родитељи ово раде да би она сама увидела.
Видиш да не траже да га остави, него да нађе модел живота са њим.
Лично не видим никакву радикалну меру у њиховом потезу.
Дали време да се човек сам запосли, јер није био задовољан њиховим проналажењем посла.
После тога - важи, сналазите се сами!
Ништа посебно.
Нека се снађу.
Али, што рече Атакуалпа, постављачица има проблем, она сама не може са њим, а хтела је да се човек промени...Мало је илузорно очекивати да се неко са тридесетак година мења...
Али она то доживљава као радикалну меру. И ја доживљавам.:)

А што се тиче мењања, мењају се људи цео живот. ;)
Околности нас обликују на разне начине.

Put ka spoznaji moze trajati vecno, ako si siguran da nikakve posledice nece nastupiti ako nista ne resavas

Pa ona je već u muci, i bez roditeljske reakcije, praktično se ceo post žali na njega.
I ja sam shvatila da su roditelji tu došli kao konačan udarac.
I samo se pitam, čemu to? Nije joj dovoljno teško, što posle 8 meseci pita za kakvog se to čoveka udala?
Ebg, ja ne mogu da razapinjem nekoga zato što je bio naivan i idealista.

Odavno vec citam forum pa sam htela da napisem i svoju pricu.
Udata sam vec 8 meseci za coveka koga volim. Medjutim sada je pocelo da skripi.
Od pocetka je nasa veza nailazila na razlicite komentare jer ja imam zavrsen fakultet a moj suprug trogodisnju srednju skolu, i razveden je. I nije u stalnom radnom odnosu. Kad smo se upoznali bavio se preprodajom kola i skutera na crno i nekako me nije bilo briga za finansijsku njegovu situaciju, niti za obrazovanje. Volela sam ga, on mene i to mi je bilo dovoljno. Sada se situacija menja. On je ziveo sa roditeljima u porodicnoj kuci, ja zivim u svom stanu u Beogradu. Tako je sve klizilo glatko.
Kad smo se vencali moji roditelji i brat su to jedva progutali, hteli su vene da iseku skoro bukvalno. Jer dolazim iz porodice obrazovane dobrostojece. Ni jednog sekunda nisam obracala paznju na komentare. Ali kako je moj suprug bio sve vise u problemu sa poslom, jer nije mogao da nastavi da radi na crno sad krece problematika. Taj "biznis" je potpuno zamro. Od tada pored svog osnovnog posla ja dajem casove deci da bi mogli da nekako prezivimo mesec. Iako sam zavrsila jezik predavacki poziv me nikad nije privlacio ali bila sam prinudjena na to. On otkako smo se uzeli bukvalno nijedan mesec nije dao ni dinar za racune hranu, nabavlja novac povremeno u kladionici ali to je sica. Ja snosim sve troskove. Dok smo se zabavljali a ziveli zajedno kod mene ni tada nije placao racune, ali to mi se nekako podrazumevalo, iako nije bilo kratko vec 6 meseci. nije se ponudio , ja nisam htela da ga presiram. Ono sto me nervira u celoj toj prici nije novac vec sledece. Iz najbolje namere da nam pomogne moj tata mu je nasao 2 posla. Prvi je ko obezbedjenje u banci. To je bilo u feb. Isao je 2 dana i nije vise jer mu je hladno. Drugi je sada pre par dana. Kao prodavac u sportskim prodavnicama. Isao isto 2 dana, nece vise jer je to "pederski posao" a sam da nadje neki nepederski nije mu uspelo vec 10 meseci.
:confused:

Moji roditelji su poludeli i rekli mi da ako za mesec dana ne nadje posao da ce me zamoliti da se iselim iz njihovog (mog, ali se na mamu vodi) stana. Pa da ss svojim muzicem ako sam izabrala bedu u njoj i zivim. Znam da su ozbiljni jer su jedva prihvatili sve to, majka mi je oplakala dan vencanja i hoce da me nauce pameti. On nema nikakvu inicijativu, grdi me jos sto dozvoljavam njima da me ucenjuju.
Sad sam u rebusu. Kuma mi predlaze da se razvedem, ja sam na ivici nervnog sloma. Plasi me sta ce biti ako roditelji zaista ucine to sa stanom. I za kakvog to coveka sam se udala? Jer ja zaista nemam sredstava da izdrzavam sebe i njega.. Koliko god to zelela. I polako mi se sve skupilo i smucilo.. Ima li ko koji pametan savet? :neutral:

Vi i dalje o stanu?
Ne kontam ja ovo kao da roditelji hoće da ga se reše, niti da joj guraju prst u oko isterujući ih iz stana. Meni se čini da oni žele najbolje za njih oboje!!!

Ок, али шта ако она њега воли и таквог какав је ?

Сметају јој те његове особине, то је чињеница, али она до развода као решења није дошла, чим поставља питање на форуму.

И онда родитељи, шта раде?
Уче је памети?
Како?
Тако што ће је послати у још тежу ситуацију у односу у ону у којој је.
Хвала им, до неба.

Ја бих са својим дететом била тактичнија.
Помагала бих јој да полако отвара очи.
Мало по мало.
Па ако се ни на крају не одлучи на развод, пустила бих је да носи свој крст.

Осећала бих се огавно кад бих знала да сам још додатно допринела томе да ми се дете осећа лоше, а увелико је у лошој ситуацији.
Roditelji znaju da vrlo lako moze da dodje do trudnoce i da se onda sve visestruko komplikuje -zato i nema vremena da polako otvara oci. Osam meseci je bilo dovoljno da on pokaze dobru volju i da se potrudi, koliko jos cekati?

Meni izgleda da su glavni problem postvaljacice bas njeni roditelji i odnosi u toj porodici. Ako oni sebi dozvoljavaju da joj upropaste svadbu svojim neraspolozenjem i plakanjem, a sad je izbacuju iz (navodno njenog) stana, ko zna koliko je bilo raznih ucena, sto ociglednih sto suptilnih u proslosti. Verovatno je sve bilo strogo kako oni kazu, sve do te neverovatne situacije da se dete zaljubilo i pruzilo otpor.

Muz je tu u sporednoj ulozi. Da nije lencuga i krpelj, nasli bi oni nesto drugo sto bi im smetalo. I sve tako dok ne bude po njihovom.

Ти фураш неку своју причу....:roll:....овде није реч о спонозорушама и паразиткама, него о спонзорку и паразитку (м. род :rtfm:)....али, што не би искористио прилику да мало опљунеш жене када си већ ту.....:roll:

Pa naravno to se objektivno onda odnosi na oba pola posto se ne secam da je neko reko da se izbaci zena ako nece da radi na onoj temi..mora neko da vam pojasni da je jako jako mali % muskaraca koje zena izdrzava u odnosu na sponzoruse pa cemo ovaj slucaj zanemariti..cisto posto smo pozitivne osobe i ne mrzimo suprotan pol..jel moze a

А мене само занима шта одитељи добијају тиме што је исељавају из стана који су њој наменили?

Просто ми мозак не ради на тој фреквенцији, па морам да питам остале који сматрају да је то добар потез. :)

ona je u taj brak usla sa resenim stambenim pitanjem zahvaljujuci svojim roditeljima..
i sa redovnim mesecnim prihodima zahvaljujuci svom redovnom poslu..
i to nije bilo dovoljno da njih dvoje pokriju svoje mesecne troskove, pa je morala da pristane da radi njoj mrzak honorarni posao da bi obezbedila dodatne prihode..
a sta ce se desiti tek sutra kad budu dobili decu?

a za to vreme larva parazitira i odbija ponudjene pristojne mogucnosti za zaradu kako bi rasteretio svoju zenu..
jeste, krivi su roditelji:roll: sto ne vide koliko muz njihove cerke izgara od ljubavi..
iskrene.

u stvari jesu roditelji krivi..zato sto su u toku njenog vaspitanja ispustili da joj objasne koja je razlika izmedju dobrog seksa i prave ljubavi..
i da dobar seks nije dobar razlog za zasnivanje braka..
pa im je dete sada u zabludi..

Poslednja izmena:
E pa to je ono sto se ne moze shvatiti izgleda.. nije to 'fer'. :D Nema oni sta da prihvataju ili ne. Njen je izbor. Sve dok ona ne kaze 'ostavljam ga', ili da se on izmeni ili izadje sa koferima, nista ne dirati.

Neverovatno! :) Opet je taj stan glavni trn u oku. Pa oni i pored besplatnog stana žive na ivici. Ne živi se od zidova. A mladi par izgleda i nije navikao da živi skromno čim jedna plata ne stiže za njih dvoje. Kako će kad ih bude troje i četvoro? Poenta je da se ona sigurno žali roditeljima i traži podršku. A šta oni da urade a da to nije mešanje u tuđi život?
I ne znam čemu toliko sablažnjavanje što sam rekao da je upropastila i njima život. Nije roditeljstvo samo dati detetu stan. Oni su do kraja života roditelji i patiće zajedno s tim detetom.

Trebalo je da poslusas roditelje i brata i da sutnes kretena. Razumem te - ljubav je slepa, ocu reci, u zaljubljenosti se sve gleda kroz ruzicaste naocari...ali one spadnu, kad tad. No sad, sto je bilo bilo je. Po meni, imas dva izbora - da kretenu kazes da ima u tom i tom roku da se zaposli i da pocne da radi i doprinosi za kucu, ili, nakon isteka roka - da se spakuje i ide. Razvod ume da se otegne, a tebi je vec dogorelo do nokata.

Neverovatno! :) Opet je taj stan glavni trn u oku. Pa oni i pored besplatnog stana žive na ivici. Ne živi se od zidova. A mladi par izgleda i nije navikao da živi skromno čim jedna plata ne stiže za njih dvoje. Kako će kad ih bude troje i četvoro? Poenta je da se ona sigurno žali roditeljima i traži podršku. A šta oni da urade a da to nije mešanje u tuđi život?
I ne znam čemu toliko sablažnjavanje što sam rekao da je upropastila i njima život. Nije roditeljstvo samo dati detetu stan. Oni su do kraja života roditelji i patiće zajedno s tim detetom.

Izivni, mozda gresim jer nisam ispratila od pocetka diskusiju, nemam vremena - ali nije poenta ni u stanu, ni u bilo cijim roditeljima vec u tom coveku koji nece da radi. Kakav je to covek koji nece da radi? Razumela bih da ne mora, ima veliko nasledstvo, para kolko oces pa moze da stavi prst u uvo i da ne radi. Ovako - ne razumem. Zasto bi ona njega izdrzavala? Pa i da obrnemo stvari - zasto bi on nju izdrzavao? Zasto bi bilo ko bilo koga izdrzavao?! Nije nesposoban, ne daj boze invalid, moze da radi i treba da radi. Ok je da se neko nadje u frcnom periodu, ostane bez posla pa da se onda partner podmetne i pomogne onom drugom dok ne nadje neki posao. Ali da to bude varjanta za stalno?! Nema sanse!

Back