Moja prica

nekadruga je ispričala svoju priču i dala joj naziv "Moja priča"
Tačno.Njena.A koja bi bila priča njenog supruga?
Koja bi bila priča njenih roditelja?
Na osnovu priče postavljača teme,svi se skoro slažemo u jednom: Bježi glavom bez obzira!
A je li to sve baš tako i može li drugačije..je li 8 mjeseci braka vrijeme u kom se može donijeti "presuda" ili dati šansa..

Ja sam pokušala da ovo sagledam i iz ugla deteta, i iz ugla roditelja.
Ne kontam što ste se toliko zakačili za taj stan? Nije njoj ni stan problem, ni roditelji... pa ni muž tu nije najveći problem... ona sama ima problem. muž joj je takav kakav je, i taj se promeniti neće, u braku sa njom, ili bez nje, ili sa nekom drugom, nažalost :(
Ali ja se malo pitam za nju. :think: Ajd' shvatam da ne primetiš u prvih par meseci veze, ali da žmuriš i kada živite zajedno, a ti radiš sama? Kako će on ponavljati taj obrazac ponašanja kroz ceo život, bojim se da će tako i ona...
Pa dobro, da li si se zapitala šta će biti kada objektivno budeš sprečena da radiš neko vreme, iz bilo kog razloga? Hoće li te terati da prekidaš bolovanje i odeš da zaradiš za hleb? Hoće li tebe kriviti što nema para da uplati tiket u kladionici? Hoćeš li ti, na kraju, ispasti neradnik koji nije doneo dovoljno u kuću?
Ne znam koji savet da dam. Ljubav i volim ga - sve je to super. Hoćeš li ga voleti i sutra, kada budeš iscedjena kao krpa, naradjena i preumorna, a on vedar, čio i veseo, taze obrijan i namirisan, krene u "kladionicu"?
Mani roditelje, mani stan, gurni i tu ljubav u stranu, i zapitaj se gde i u šta srljaš. Zamisli svoj život za 5 ili 10 godina. I sama odluči šta ćeš.
Eh, da, taj stan i roditelji... oni ti čine najveću moguću uslugu! Suočavaju te sa realnošću, sa životom u svoj svojoj grandioznoj promenljivosti i surovosti. Neće oni biti zauvek tu da krpe rupe. Otidji u podstanare par meseci, pa vidi šta te tu čeka, i kako će se domaćin tada pokazati. Hmmm, stanarina, da... a struja, telefon, porez, internet, mobilni...?
I još jedna stvar i neću više da smaram. S početka ovog mog posta - da si objektivno sprečena da radiš ( pu,pu, daleko bilo ) da li bi tvoj muž krenuo da radi posao, dva, ili tri čak, da ti obezbedi, ( opet kažem, daleko bilo, hipitetički pričam, ali smatram neophodnim da se kaže ) eventualni lek ili dugotrajno skupo lečenje? :think::think::think:
:worth::worth::worth:

Pa Hellen, ona ih i izdržava oboje. On je u celoj priči neodgovoran, a ne ona.
Šta sad, da je proglasimo detinjastom jer joj frka kako će da postigne uz dodatni trošak kirije? Jer se nije nadala takvoj odluci roditelja?

Ne znam.. ali znam onu 'nekad moras da budes okrutan da bi bio dobar' ili sicno tome. Znas kako ja gledam na ovo, kao prilicno bezazlenu situaciju koja je savrsena da ona nauci nesto i preuzme konce zivota u svoje ruke i odraste. Licno iz tog razloga ne bih se mesala. A ovo sto joj rade moze samo da je vise razapne i zbuni. Strasno je to kad se okrenes oko sebe a nigde zida cvrstog da se oslonis, bar dok se ne sabere. Mislim da ako urade to, imace kontra efekat.. mnogo bi vise uradili da se ne mesaju i time joj ukazu poverenje da moze ipak da vlada situacijom. Eto. :)

Da je u pitanju droga, nasilje, alkohol.. bila bi sasvim druga prica, i tu bih ispostovala svaki moguci potez s njihove strane.

Slazem se...

A i bojim se, kao sto vec rekoh, da on kobajagi podlegne uceni i nadje posao, privremeno, pa se ona nemajuci drugi okrene njemu kao "osloncu"...jer se "promenio"...do prve prilike.

Pa jos resi da ostane trudna, da bio on odrzao tu "promenu" i imao nesto za sta bi se borio i napredovao.

Ne zaboravite ona je ta koja je zaljubljena:(

Slazem se...

A i bojim se, kao sto vec rekoh, da on kobajagi podlegne uceni i nadje posao, privremeno, pa se ona nemajuci drugi okrene njemu kao "osloncu"...jer se "promenio"...do prve prilike.

Pa jos resi da ostane trudna, da bio on odrzao tu "promenu" i imao nesto za sta bi se borio i napredovao.

Ovo verujem i jeste razlog zasto se ona i sama zapitala za kakvog se to coveka udala, kuma joj savetuje da se razvede, a roditelji su odustali od bilo kakve pomoci.
U ovom trenutku razvod bi sigurno bio tezak, ali u nekom kasnijem... bio bi mnogo tezi.

Slazem se...

Rekla bih da ona ipak racionalno razmislja.. u svakom slucaju dovoljno je to sto se pita za koga se to udala. Dobar pocetak. Coveku koji ima prst na celu dodatno dovesti egzistenciju u pitanje nije ama bas nikakva pomoc.. ne verujem da ce moci bas najcistije da razmislja.. i na kraju i zbog toga bice kriva. Izvitopereno razmisljanje totalno.

Mislim da su male, majusne sanse da on zadrzi posao.

Nisam znala da ce ovo izazvati ovoliku paznju, jedva sam iscitala. Hvala Vam svima na komentaru.
Moji roditelji su najmanji problem. Moj muz me otkako sam mu rekla tera da se suprotstavim roditeljima da nas ne isteraju iz stana jer je i on svestan da ako budemo placali kiriju zivecemo mnogo bednije. Ne umem da isplivam. Sto neko rece , sama pala, sama se ubila, to sam yapamtila iz ovolikih odgovora.
Ne mogu na silu da budem u stanu koji je njihovo vlasnistvo. Ako budemo iznajmljivali stan , on kaze da nam bar treba dvosoban jer gde ce on dok ja drzim casove. Tada ne moze u kladionicu a ovako moze. I da ako ja to ne mogu da placam, a moji ne popuste on se vraca kod mame jer su "takve okolnosti"

:neutral:

Pa Hellen, ona ih i izdržava oboje. On je u celoj priči neodgovoran, a ne ona.
Šta sad, da je proglasimo detinjastom jer joj frka kako će da postigne uz dodatni trošak kirije? Jer se nije nadala takvoj odluci roditelja?
Не треба да лупамо никакве етикете никоме.
Није то поента онога што сма написала. Него то да или прихваташ родитељску помоћ или не. Лицемерно је нападати родитеље за ''мешање'' а при томе сматрати да је њихова материјална подршка (стан) неко неотуђиво право које се подразумева!

Ovo verujem i jeste razlog zasto se ona i sama zapitala za kakvog se to coveka udala, kuma joj savetuje da se razvede, a roditelji su odustali od bilo kakve pomoci.
U ovom trenutku razvod bi sigurno bio tezak, ali u nekom kasnijem... bio bi mnogo tezi.

Da s tim sto ovakav scenario moze da se desi bas kada "neodgovornoj i nezreloj" kako su je ovde okarakterisali, srusis svaki realni oslonac, pa kao zaljubljena osoba krece da se oslanja na imaginarni. Vidjala sam to.

Iako ne znam zasto njoj pripisuju njegove osobine, ona radi i zaradjuje, placa racune, ali je za forumsku javnost ona ta koja je glupa, nasposobna i grebator, jer boze moj, racuna na krov nad glavom samo zato sto joj je jelte obecan i nju treba kazniti (katran i perje, molicu) jer je bila dovoljno glupa da se zaljubi i poveruje u bajku

A zet je pametan jer se dobro uvalio

Nisam znala da ce ovo izazvati ovoliku paznju, jedva sam iscitala. Hvala Vam svima na komentaru.
Moji roditelji su najmanji problem. Moj muz me otkako sam mu rekla tera da se suprotstavim roditeljima da nas ne isteraju iz stana jer je i on svestan da ako budemo placali kiriju zivecemo mnogo bednije. Ne umem da isplivam. Sto neko rece , sama pala, sama se ubila, to sam yapamtila iz ovolikih odgovora.
Ne mogu na silu da budem u stanu koji je njihovo vlasnistvo. Ako budemo iznajmljivali stan , on kaze da nam bar treba dvosoban jer gde ce on dok ja drzim casove. Tada ne moze u kladionicu a ovako moze. I da ako ja to ne mogu da placam, a moji ne popuste on se vraca kod mame jer su "takve okolnosti"

Šta god da na dalje budeš odlučivala, moj savet ti je da staviš sebe na prvo mesto.
Teško je, boli i neuspeh i sve, ali treba znati prepoznati kad više nema svrhe.
Nemoj zbog inata ili straha da to priznaš sebi da produžavaš agoniju više nego što je to neophodno.
Lično, iz ovih par postova, mislim da si učinila sve što je do tebe.
A kad rešiš problem sa njim, vidi sama šta ćeš sa roditeljima i da li i tu treba nešto da se popravlja.

Ako budemo iznajmljivali stan , on kaze da nam bar treba dvosoban jer gde ce on dok ja drzim casove. Tada ne moze u kladionicu a ovako moze. I da ako ja to ne mogu da placam, a moji ne popuste on se vraca kod mame jer su "takve okolnosti"

Прочитај још једном ово што си написала, па још једном, па још једном.....:(:(:(

Хмм...па добро. Можда је то најбезболније решење. Предложи му да се он лепо врати кдо маме, па једно време живите тако, као момак и девојка, ти своје финансије - он своје....дај и себи и њему времена да се пресаберете....

Nije poenta u razvodu, do koga bi trebalo da dodje u ovom slucaju, poenta je u tome sto ce ti isti roditelji sutra, ako im se ne svidja muskarac sa kojim je u vezi, isto to uraditi- uskratce joj pravo na stanovanje u tom stanu.
Dalje, nije ona jedina, u ovoj zemlji, koja zivi u stanu svojih roditelja. Nije jedina koja ima mala primanja, sa kojima ne moze da placa kiriju, nije jedina koja radi dodatni posao da bi obezbedila i sebe i njega, koji ne zasluzuje da ga ona izdrzava. Al' aj sad nju roditelji treba da izbace, da bi joj otovrili oci, da bi se opametila. Lako je suditi i presudjivati drugome. Ja da sam roditelj, resila bih to na drugi nacin ili se ne bih mesala (na kraju krajeva ako je stan na moje ime, stanu se nista nece dogoditi), ali svoje dete ne bih izbacila, nije se udala za pedofila, vec neradnika, niti je ona sama uradila ne znam sta - napravila je pogresan izbor, a ko nije? Nije narkoman, nije ubica. A po svemu sudeci i ona sama je vec u nedoumici i cinjenica da joj je muz neradnik pocinje da joj smeta.

nekadruga:

Spakuj mu kofere, pa ga isprati kod mame. :lol: A onda spakuj sebe, pa pravc u podstanare, te pare sa kojima njega izdrzavas ulozi u kiriju.

Не треба да лупамо никакве етикете никоме.
Није то поента онога што сма написала. Него то да или прихваташ родитељску помоћ или не. Лицемерно је нападати родитеље за ''мешање'' а при томе сматрати да је њихова материјална подршка (стан) неко неотуђиво право које се подразумева!
Jedno je nešto podrazumevati, a sasvim drugo nešto ne očekivati, udarac kojem se ne nadaš. A licemerno je i poklanjati, pa ucenjivati time, eno i o tome imamo temu.

Nije me sramota da priznam da bi se i meni vezalo u stomaku da dobijem takav ultimatum, a kao ozbiljna sam, odgovorna, zarađujem, privređujem....tj. nemam model ponašanja 15-godišnjaka poodavno.

Da je u pitanju droga, nasilje, alkohol.. bila bi sasvim druga prica, i tu bih ispostovala svaki moguci potez s njihove strane.
А зар то није једна врста насиља? Израбљивања? :think:
Naravno Hellen!!!
I ne znam zasto ljudi smatraju da je agresivno samo ono ponasanje koje je vidljivo fizicki (modrice, pijanstvo...). Postoji i pasivno-agresivno ponasanje i to nije nista manje opasno. Ovde je problematicno njegovo necinjenje.

Poslednja izmena:
Ja da sa muzem zivim na razlicitim adresama necu. nisam se zato udavala da ko devojka zivim. Ili ce da radi i sa mnom u podstanare ako do toga dodje, ili da odmah prihvati posao. Ili nek ide kod mame i nek spakuje se sam i potpise sporazumni rayvod.
Ljubav postoji ali je ubija borba za golu egzistenciju. Ja nemam snage vise. Ni da se satirem od posla, ni da lose i malo spavam, idem sama u nabavke koje sama placam, tolerisem mu da mi maznjava auto, ni da budem blaga prema njemu. Ubio je sve moje pragove tolerancije...

nekadruga je ispričala svoju priču i dala joj naziv "Moja priča"
Tačno.Njena.A koja bi bila priča njenog supruga?
Koja bi bila priča njenih roditelja?
Na osnovu priče postavljača teme,svi se skoro slažemo u jednom: Bježi glavom bez obzira!
A je li to sve baš tako i može li drugačije..je li 8 mjeseci braka vrijeme u kom se može donijeti "presuda" ili dati šansa..
8 i prethodnih 6, da dovoljno je. Sansu je vec dobio i to ne samo jednu i njegov konacan zakljucak je da se povlaci. On cak i ne pokusava da glumi - potpuno je jasan, ostaje pod uslovom da mu se za to placa!

Ja da sa muzem zivim na razlicitim adresama necu. nisam se zato udavala da ko devojka zivim. Ili ce da radi i sa mnom u podstanare ako do toga dodje, ili da odmah prihvati posao. Ili nek ide kod mame i nek spakuje se sam i potpise sporazumni rayvod.
Ljubav postoji ali je ubija borba za golu egzistenciju. Ja nemam snage vise. Ni da se satirem od posla, ni da lose i malo spavam, idem sama u nabavke koje sama placam, tolerisem mu da mi maznjava auto, ni da budem blaga prema njemu. Ubio je sve moje pragove tolerancije...
Ljubav postoji (sa tvoje strane) ali je ne ubija borba za golu egzistenciju vec to sto je jednostrana.
Izvini sto sam direktna sada kada si osetljiva, ali zaista moras da pocnes da ga gledas malo objektivnije.

Back