Moja prica

Да било је баш тако, зет је радник ударник, али лик који ради само за себе. Сестри није давао ни динар плус је крио зараду. На шта је трошио, питај Бога!
А дуг, управо тако, пропали посао.:neutral:

Лекције Хелен! Лекције!
Животне лекције.
Пропаст? О каквој пропасти причаш?
Па и ти си прошла развод брака из којег си изашла због проблема, само проблема друге врсте. Зар си пропала?
Колико си се трудила да сачуваш брак? Јесу те родитељи иселили из стана или су ти били емотивна подршка?

Како нема леба?:D
Управо сам ти објаснила да има.
Значи, ај' опет ћу, моја сестра је повезала ствари.
Уз то, сви смо остали у добрим односима и јако ми је жао што је морала то да прође, али сад је сигурно и мудрија и паметнија на ту тему.
Мало ли је добила?

povezala stvari posle 5 godina? ako ti to tako lepo pakujes onda svaka ti cast :mrgreen:

Колико памтим уводни пост - они не траже да она остави мужа, него само да се и он прихвати неког посла.

E to, da. Ali hoce i nju da izbace. Totalno ne fer.

"Moji roditelji su poludeli i rekli mi da ako za mesec dana ne nadje posao da ce me zamoliti da se iselim iz njihovog (mog, ali se na mamu vodi) stana."

Лекције Хелен! Лекције!
Животне лекције.
Пропаст? О каквој пропасти причаш?
Па и ти си прошла развод брака из којег си изашла због проблема, само проблема друге врсте. Зар си пропала?
Колико си се трудила да сачуваш брак? Јесу те родитељи иселили из стана или су ти били емотивна подршка?

Да сам остала још коју годину у таквом браку - пропала бих сигурно! :(

Не разумем, емотивна подршка да останем у браку у којем сам незадовољна и несрећна? :confused:

E to, da. Ali hoce i nju da izbace. Totalno ne fer.

"Moji roditelji su poludeli i rekli mi da ako za mesec dana ne nadje posao da ce me zamoliti da se iselim iz njihovog (mog, ali se na mamu vodi) stana."

Bas je fer Saro.
Ne bi bilo fer da kazu da ce izbaciti zeta
Ovako....ako je ona toliko odlucna da bude sa njim, neka idu zajedno
Mogu ili da propadnu ili da se on osvesti, opameti i uozbilji
I u jednom i u drugom slucaju, njihovo dete je na dobitku

totalno sam objektivna, msm neam takav slucaj u familiji, neam ni medj prijateljima tako da gledam sve iz tretjeg ugla. ali meni ni dalje nije jasno kako su to tvoji roditelji "pomogli" tvojoj sestri?
Тако што су јој допустили да научи ту животну лекцију и то на фин начин, без условљавања, уцењивања и додатног кажњавања.
Шта је нама фалило све време?
Фалила нам је њена срећа и спокој.
Ми нисмо мислили да ће она бити срећнија ако се буде и са нама објашњавала.

Ја сам мојој сестри рекла, само једном, после две године брака, да има проблем у браку. Њена реакција је била за неверовати, мал' је фалило да ми очи ископа.
Међутим, није она глупа. Капирала је и сама, као што капира и постављачица теме.
Само је било потребно време да се емоције и чињенице посложе у њеној глави.

Ми такве ствари не решавамо на ''оорук!''.
То су велика животна питања и дилеме.

povezala stvari posle 5 godina? ako ti to tako lepo pakujes onda svaka ti cast :mrgreen:
Јеси ти некад волела неког у животу?;)
И не само волела!
Погрешан избор животог партнера и признање, за почетак самом себи, да си омашио је веома тешко.
Људи то доживљавају као велики пораз.

Пет година је неки просек.

А чак и да није укапирала, где је проблем?
Ако одабере да живи с таквим човеком, то је њен живот.

Bas je fer Saro.
Ne bi bilo fer da kazu da ce izbaciti zeta
Ovako....ako je ona toliko odlucna da bude sa njim, neka idu zajedno
Mogu ili da propadnu ili da se on osvesti, opameti i uozbilji
I u jednom i u drugom slucaju, njihovo dete je na dobitku

Ne znam, stvarno, teoretski pricam. Eto spomenuo si obrazac. Sta nju sprecava da isto ponovi posle razvoda? Da podrazumevamo da se sve vrati na staro.. ona je u stanu..
Nista.
Ima mnogo gorih okolnosti nego ovih iz price, i mislim da ce prilicno jeftino proci.. ako nauci nesto. Ali ja tu ne bih nista dirala. Ne moze se ziveti tudji zivot za nekoga, nije dobro ni za koga na kraju. 2c.

Daj i ti njemu rok,15 dana da nadje posao,ako ne nadje - RAZVOD! Zivot je jedan,nemoj da ga upropastis s nekim ko te ocigledno iskoriscava. Njemu je hladno na poslu mozes misliti...Otpasce mu nos od zime kakva glupost. A ti idi i radi,i po zimi i po vrucini, po ceo dan trci juri,dok on da ne kazem sta radi... Ako imalo pameti imas,razvedi se ukoliko u sto skorijem periodu ne nadje posao i to ne bilo kakav nego postavi svoje uslove. Pa ako je pravi,ako te voli, uradice to,ako ne, onda ces bar shvatiti da se udao za tebe iz neke vrste simbioze,ili ti parazitskog zivota...

Ne znam, stvarno, teoretski pricam. Eto spomenuo si obrazac. Sta nju sprecava da isto ponovi posle razvoda? Da podrazumevamo da se sve vrati na staro.. ona je u stanu..
Nista.
Ima mnogo gorih okolnosti nego ovih iz price, i mislim da ce prilicno jeftino proci.. ako nauci nesto. Ali ja tu ne bih nista dirala. Ne moze se ziveti tudji zivot za nekoga, nije dobro ni za koga na kraju. 2c.

Štaviše njeni roditelji su i preterano bili fer...jesu malo dramili ali su prihvatili njen izbor. Osam meseci nisu ni pomenuli taj stan i pustili ih da žive svoj život. Očigledno je ona ta koja se žali roditeljima na svog muža čim su oni toliko uključeni u sve. Nemaju oni kristalnu kuglu da znaju šta se tamo dešava.

Nista.

Mnogo je tu pitanja
Osnovno je da li kao roditelji imamo pravo da uticemo na zivot i odluke nase dece

Ako nemamo, imaju li oni pravo da ocekuju da mi snosimo posledice njihovih brljotina, da ocekuju da ih ispravljamo i da nas iste kostaju novca i zivaca.

Ako imamo, do koje mere imamo i jesmo li pozvani da makar ne stojimo po strani, ako nase dete srlja ili propada.

Да сам остала још коју годину у таквом браку - пропала бих сигурно! :(

Не разумем, емотивна подршка да останем у браку у којем сам незадовољна и несрећна? :confused:
Извини, где сам ја написала да требају да јој буду емотивна подршка за останак у лошем браку?:confused:

Написала сам да треба да јој буду емотивна подршка у ситуацији у којој је- значи, почиње да капира да јој у браку нешто смрдуцка...па јој они онда на фињака укажу на још нешто..па на још нешто.....и тако док она сама не сконта.

Хелен, је л' би се ти развела на наговор твојих, пре него што си укапирала како ствари стоје у твом браку?
И како би доживела да те терају из стана, у том моменту некапирања ?

Не треба да је подрже да остане с тим ликом, али треба да буду тактичнији.

Ето, то је поента, све време.

Štaviše njeni roditelji su i preterano bili fer...jesu malo dramili ali su prihvatili njen izbor. Osam meseci nisu ni pomenuli taj stan i pustili ih da žive svoj život. Očigledno je ona ta koja se žali roditeljima na svog muža čim su oni toliko uključeni u sve. Nemaju oni kristalnu kuglu da znaju šta se tamo dešava.

E pa to je ono sto se ne moze shvatiti izgleda.. nije to 'fer'. :D Nema oni sta da prihvataju ili ne. Njen je izbor. Sve dok ona ne kaze 'ostavljam ga', ili da se on izmeni ili izadje sa koferima, nista ne dirati.

Поделе почеле још на другој страни а ја тек сад стижем! :sad2:
Мој савет би био - отићи са мужем у подстанаре, покушати тако, пре него што се деца роде.
А родитељи су одреаговали сасвим пристојно - добили сте ТРИ шансе да средите живот, нисте их искористили! Сад даље како знате, из љубави сте се узели, љубав није престала, значи... напред!

А мене само занима шта одитељи добијају тиме што је исељавају из стана који су њој наменили?

Просто ми мозак не ради на тој фреквенцији, па морам да питам остале који сматрају да је то добар потез. :)

Наравно.
И колико сам прочитала- родитељи не траже да се она разведе! Што је сјајно, с обзиром на то да су драмили кад се удавала.
Покушали да запосле зета, зету ладноћа! :rtfm:
Ћерка пристаје да издржава мужа.
Све О.К. нека га издржава ван њиховог стана, јака фора!

П.С. Брак не треба склапати ЗБОГ љубави, него ИЗ љубави, између осталог. Људи се могу волети и ако нису у браку, али ако у браку само љубав везује људе, онда ту нема брака.

А мене само занима шта одитељи добијају тиме што је исељавају из стана који су њој наменили?

Просто ми мозак не ради на тој фреквенцији, па морам да питам остале који сматрају да је то добар потез. :)

Софија, становање у приватном стану кошта.
Вероватно желе да тим потезом натерају зета да брине о својој породици (коју за сад, на срећу, чине само двоје), јер осим за голи живот, треба зарадити и за стан.
Глупо је да им наплаћују станарину, али, ако живе у том стану, онда их на неки начин и родитељи издржавају, зар не?

Zato sto smatraju da im cine losu uslugu time sto im na taj nacin pomazu
Ovako ce njih dvoje ili propasti, pa ce ona uvideti da se tako ne moze ziveti, ili ce se on osvestiti i krenuti da se bori.
U oba slucaja, njihova cerka je na dobitku.
Bilo da shati koliko je lenjost njenog muza destruktivna i koliko zapravo kosta, bilo da se on promeni i da oni ipak nastave da zive.
Oni joj stan ne otimaju, samo ne zele da joj pomazu dajuci zetu lazno uverenje da se tako moze ziveti

Mnogo je tu pitanja
Osnovno je da li kao roditelji imamo pravo da uticemo na zivot i odluke nase dece

Ako nemamo, imaju li oni pravo da ocekuju da mi snosimo posledice njihovih brljotina, da ocekuju da ih ispravljamo i da nas iste kostaju novca i zivaca.

Ako imamo, do koje mere imamo i jesmo li pozvani da makar ne stojimo po strani, ako nase dete srlja ili propada.

Upravo to, Stronci. O kakvim pravima govorimo? Da se tetose, ispravljaju greske, ucenjuju? Svodi se na to. Odrasla osoba ne moze da ima pravo nad drugom, bilo to 'dete'. Pustiti odrasle osobe da to i budu. Bre stvaraju se generacije nesposobnjakovica, ali zato ja skoro uvek krivim roditelje u startu. I u ovom slucaju. Zamisli, bez uvrede ikome.. koliko bi sebe smatrao zrelim da napravis ovakav izbor? Ali mora, i ne moze nauciti drukcije, dok ne postane odgovorna i za posledice, sto ne znaci samo da ih trpi. A tome je nece nauciti time sto ce je izbaciti iz stana. Nema sanse.

Извини, где сам ја написала да требају да јој буду емотивна подршка за останак у лошем браку?:confused:

Написала сам да треба да јој буду емотивна подршка у ситуацији у којој је- значи, почиње да капира да јој у браку нешто смрдуцка...па јој они онда на фињака укажу на још нешто..па на још нешто.....и тако док она сама не сконта.

Хелен, је л' би се ти развела на наговор твојих, пре него што си укапирала како ствари стоје у твом браку?
И како би доживела да те терају из стана, у том моменту некапирања ?

Не треба да је подрже да остане с тим ликом, али треба да буду тактичнији.

Ето, то је поента, све време.

Реченицу сам написала као питање, не као констатацију, пошто ми није било јасно на шта се односи та емотивна подршка. ;)

Поновићу (ако сам правилно читала) они њу не наговарају да се разведе, нити њој поставају било какве услове у вези са браком! :rtfm:
Само не желе више да их материјално помажу јер виде да од тога нема никакве вајде, напротив - има само лошег, јер зет мисли да им је тај стан богомдано право и да он није дужан да мрдне ни малим прстом. Ако буде буквално суочен са опстанком - можда ће се и тргнути! Док год има све што му је потребно - неће!
Родитељи имају право да одлуче да не желе да потпомажу такву ситуацију у којој њихово дете није срећно ни задовољно.
Значи ''нећу да те подржавам у ономе што те води у пропаст''! Само то и ништа друго.

Mnogo je tu pitanja

Ja ne vidim da u ovom konkretnom slučaju roditelji snose posledice, snosi ih samo ona.
Ja sam i odreagovala na konstrukciju tipa "život im je ukakila". Jok, ukakila je sebi.
Isto ne vidim da ih koštaju novca (osim ako se ne misli na eventualnu kiriju), već samo živaca, što nije malo, jer su normalno zabrinuti za nju.

Smatram da ne treba stajati postrani, ali da treba pažljivo birati poteze, sve su to odrasli ljudi. Dete ti kaže "jeste, ti misliš da to ne valja, ali ja to hoću" i šta da joj radiš? Da ideš đonom, da joj na silu dokazuješ? Postavljačica je i napisala da njoj u principu ne smeta da ih oboje izdržava, bi ona, ali ne može, tako nešto. I šta onda? E sad ću da ti napravim da tek vidiš kako ne može?
Pogrešni i ishitreni potezi mogu lako biti neuspešni, a dovesti do trajnog narušavanja odnosa. Pa ti ostane jedino da, kao u slučaju koji je muvalo pomenula, podhebavaš zeta kad ti dođu na ručak :confused:

Back