goxy
Zaslužan član
- Poruka
- 105.785
Živeli!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
No commentOdgovarajući na jednu temu ovdje...obuzele su me emocije...ne znam da li slična tema već postoji ili ne...ali sam pomislila da bi bilo lijepo da na jednom mjestu pišemo o svojim očevima, najiskrenije što možemo; o tome kakve ih pamtimo iz našeg djetinjstva, kao i kasnije, dok smo odrastali, i o tome kakvi su sad.
Da li smo ponosni na njih ili ih se stidimo, da li im šta zamjeramo, da li nešto želimo za njih da učinimo, a još nismo i slično...
Ako nisu živi, kakve uspomene na njih nosimo...
Hajte prvo vi, pa ću se i ja ubaciti...
No comment
Мој шашави отац са пуних 78 данас је, поново, лајковао на мом фејсу свашта и скајпом звао једног мог колегу! Обожавам га тако блесавог, од како нема више сати на свом нету, дође и побрља ми свашта!!!
И сваки пут каже:,,Ма, нисам, лепо сам стиснуо црвени крст!''
И још дода како њему нет није потребан, ,,само мааало, да видим новине, ништа мени више не треба..'' Бановаће ме негде доживотно, због њега!![]()
Samo da zna koliko mi fali danas
joj, znam...puno važnih, velikih dana ove godine ...bez njega...oplakala sam gorko

Ух, кад прочитам овако нешто, баш се растужим..
Ја некако мислим, треба да иде редом, нека смо ми и наша деца добро, а родитељи свакако треба да ,,оду'' пре нас..А онда помислим...ма, јако ће ми тешко бити...баш јако...
Али, ја опет морам о мом оцу:
Синоћ један познаник из друге државе стави на ФБ песму коју је компоновао мој тата. Није знао да је то његова композиција, али каже, веома је воли..Тако сам се разнежила, и опет била поносна на свог блесавог оца који је у међувремену поново побрљецкао нешто на мом компу...
Ево композиције:
Tiho tece Dunav plavi....prelepa pesma....budi ponosna na svoga oca,divna pesma

И јесам, поносна сам... Све ове године он стиже да се бави истраживањима историјских чињеница, пише лепе књиге, компонује лепе песме, пева нам и свира, ради у башти, отвара неке изложбе, држи књижевне вечери..и много, много се бави нама и унуцима!![]()

Uh, bude mi baš teško, kad pročitam ovakvo nešto i krivo što ima takvih ljudi, koji svojoj deci priređuju pakaoRuina alkoholicarska...Jedina pametna stvar koju je ucinio jeste sto nas je napustio...
Doduse mnogo kasno. Mogao je i ranije da ode dok nije unistio nase zivote u toj meri.
Tja,zivot ide dalje![]()
.Opet, raduje me kad vidim da su takvi ljudi u manjini, čitajući sve ove divne reči, posvećene našim očevima
ja imam puno toga da napisem o svom ocu,ali necu moci sve.on je umro ove godine,jako mi nedostaje,sanjam ga skoro svake noci.jako smo bili vezani,ja i on smo podvezivali majie na krovu,zajedno brckali oko struje,zajedno cepali drva i svasta jos.ponekad se i pocackamo,onako neozbiljno,obicno je to bilo zbog toga sto smo oboje tvrdoglavi,pa mora da bude kako ja hocu,dok on kaze da mora po njegovom.ipak na kraju mi uvek popusti.svi su ga voleli,postovali,jer je bio dobar i vredan covek,svima da pomogne.sad za njega kazu da je bio ,,olicenje postenja,,.za mene mnogo znaci kad cujem tako nesto,koliko su to velike i jake reci,bar za mene.i bio je veliki veseljak.kad smo na njivi,on kaze idite vi kuci,ja cu da zavrsim,a mene zao da ostane sam,pa iako jedva stojim,ostanem da mu pomognem i znam da ga je u isto vreme bilo i zao i milo.kad se razboleo,nije dao niko nista da mi kaze o tome (inace ja sam u drugoj zemlji),nije hteo da prica samnom da ne bih cula da jedva govori,kad se desi da se on javi kad ja zovem,on mi spusti.nisam mogla da odem,imala sam tek rodjenu bebu.kad je pao u komu,majka mi je rekla,ja sam trazila da mu stavi telefon uz uvo da mu kazem sta imam,da mu kazem da ga mnogo volim,da mu kazem hvala sto se mucio zbog mene,radio na 40 stepeni vrucine po ceo dan,da bi mene skolovao,da mu kazem izvini ako sam ga nekad uvredila,ali eto.znam samo da mi je zao sto mu nisam sve rekla,sto nisam bila uz njega i sto mu nisam pruzila tu priliku da uziva u starosti a ja da radim za njega.i na kraju evo jedne od pesama koje sam pisala samo za njega.
Ako me cujes
Sedim na mestu gde mirno spavas
u srcu osecam tugu najvecu
drhtavim glasom tiho ti govorim
dok vetar gasi,upaljenu svecu.
Ako me cujes,ucini mi jedno
u san mi dodji ove hladne noci
reci kako izgleda leteti bez krila,
kako izgleda kroz oblake proci.
Da li si tamo daleko sam
da li je toplo,ili ipak zima
igras li,pevas ili mirno sedis
dal uopste zivota tamo ima.
Ima li bola,patnje i suza
ili je lepo,veselo i srecno,
umiru li i tamo ljudi,
il njihove duse opstaju vecno.
Hoces li se ikada vratiti ovde
ko covek,ptica ili cvetic mio
reci da znam,da te vidim jos jednom
iako nisi ono sto si bio.
Nikakav komentar, samo gomila poljubaca i razumevanja za tebe, neka ti je srećna i zdrava bebirončica, anđeluPorodila sam se 8.januara, dan posle Bozica i dan pre nase slave Sv.Stefana. Jedva sam prezivela te dane bez mog tate. Plakala u porodilistu kao sumanuta jer su dosli svi da nas vide, sem njega. Plakala kad smo nosili bebu kuci, plakala posle toga svaki bozji dan jer moje dete nema dedu. I to kakvog.
Bokte, al' je tesko.

Nikakav komentar, samo gomila poljubaca i razumevanja za tebe, neka ti je srećna i zdrava bebirončica, anđelu![]()
Sve ok, ali ZAŠTO, pobogu, ZAŠTO mu ne kažeš nešto od ovih lijepih riječi...dok ga imaš, dok je živ...?