allice
Ističe se
- Poruka
- 2.382
to je kad imas muski mozaknikad od mene devojcica bidne nece
![]()
Ajd ne lupaj kao Vendi ... cuj muski mozak ... imas konstantno racionalne mozgove i mozgove sklone iluzijama i sanjarenjima gde emocije vode glavnu rec.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
to je kad imas muski mozaknikad od mene devojcica bidne nece
![]()
Zasto odmah dolazite do zakljucka da se misli na ozbiljnu vezu u kojoj bi zena postala "druga mama"? Pogotovo sa 20 godina. Drug kada se razveo bio je u vezi sa devojkom od 24-5 godina. Odmah na pocetku rekao joj je da ne namerava da se opet zeni. I bilo im je lepo dok je trajalo tj dok se nije pomirio sa bivsom/sadasnjom zenom.
Citajuci uvodni post pretpostavlja sam da je ozbiljna veza, sa zajednickim zivotom kao rezultatom iste, u pitanju, a ne na regularno, prolazno zabavljanje. A termin druga mama sam upotrebila figurativno, u smislu da, iako ne zivis sa nekim, a taj neko ima decu, malu, uz njih idu i vikendi s anjima i odvodjenje kod lekara itd...i u tim situacijama ne mozes da se pravis da klinaca nema, a sa 20 godina realno moze da ti bude smor da otpusujes slinave nosice ili ides po igraonicama...sve zavisi od osobe i od emocija koje vladaju medju partnerima.
Prava cickova tema.
Cicak bi da ima eksluzivno pravo na male punoglavce svog muzjaka, sacuvaj boze da je nekad prosuo semenke u drugu zenku.

meni nije jasno sta njoj nije jasno
jel jasno nekome sta meni nije jasno?
e to je misterijaMeni nije jasna samo beba od 3 meseca tj je l se prica o svalerisanju novopecenog tate ili neko ima dete od 3 meseca, a nije ozenjen mamom istog
Ili su prihvatljivija tudja deca u tinejdz dobi, od predskolaca i sisavaca?

Sutra će danas biti juče, a juče je danas bilo sutra, pa da.

Pita se cicak ima li zivota posle dece.meni nije jasno sta njoj nije jasno
jel jasno nekome sta meni nije jasno?
Kakve ce neko odluke donositi i kakve ce poteze vuci zavisi od nekoliko prostih cinioca:
1. Mladosti i neiskustva
2. Finasijske stabilnosti i nezavisnosti
3. Mentalnog sklopa i mentalne stabilnosti
Ako vuces iracionalne poteze, a mentalno si stabilan i finansijski nezavistan, onda si najverovatnije mnogo mlad i neiskusan, zivot te nije isibao pa verujes da ljubav moze i treba sve.
Ako ne mozes da se izvlacis na mladost i neiskustvo, onda moras neke stvari da trpis jer sam ne mozes. Ne mozes ni mnogo da biras, ni da postavljas neke uslove.
AKo nisi mlad i jesi finansijski nezavistan, onda tesko da ces uletati vise u te idealisticke i problematicne varijante, vec ces gledati na zivot prakticnije. Imas decu, ok. Jel imas i za tu decu i za nasu buducu. Ok. Jel rasciscenea situacija? Jeste. Super, ajmo da se volimo, sto bi rekla Lepa Brena.
Suština teme je, ako dobro kapiram (a kapiram), kako je to moguće da čovek ostavi svoju ženu sa kojom ima bebu/decu.
Pa, moguće je. Dešava se svašta, iz raznih razloga.
I da li bismo mi mogle biti sa takvim čovekom, odnosno nečovekom (iz ugla postavljačice).
Nemam pojma, sa očevima se nisam nikad zabavljala. Teoretski mi ne bi smetalo, ako bi situacija između njega i bivše žene bila rasčišćena i ako je svako od njih dalje krenuo svojim putem, plus sve pod pretpostavkom da on i ja ferceramo i da postoji neka vizija zajedničke budućnosti.

Čekaj, zar to nije suština svake Cickove teme?![]()

Ali ako je sredjena situacija izmedju dvoje bivsih supruznika koji su razlozi da novorodjena beba smeta novoj devojci tj. kakvi sve interesi mogu biti u pitanju?
Ne moraju da budu samo finansijski interesi u pitanju, već bojazan nove devojke/žene da će njen novi dečko/muž, s obzirom da će do kraja života (ili makar dok mu dete ne odraste) biti u kontaktu sa bivšom ženom, možda i dalje potajno voleti tu bivšu ženu, ili makar biti bolećiv na nju više no što bi nova žena htela.Nikome ne smeta tudje dete zato sto ne voli decu, vec zato sto to dete (ili deca) ugrozava pre svega finasijske interese. To ti je u 99% slucajeva tako. Nekome moze da smeta sto nije na prvom mestu svom momku ili muzu, nego mu je uvek dete na prvom mestu. Ali, ljudi ce generalno lakse to da progutaju ako dobro stoje finansijski, ako se ima da se podmire svi i da budu zadovoljni. Kad toga nema, uvek su problemi. Zasto si kupio patike njemu a ne nasem detetu, zasto si ostavio veci i bolji stan svojoj deci a mi zivimo u iznajmljenom, itd...
Ja ne kazem da je to moj stav, nego prosto posmatram slucajeve i sve koje znam, ako je bilo para, nekako su se ti sukobi interesa lakse resavali.
Ne moraju da budu samo finansijski interesi u pitanju, već bojazan nove devojke/žene da će njen novi dečko/muž, s obzirom da će do kraja života (ili makar dok mu dete ne odraste) biti u kontaktu sa bivšom ženom, možda i dalje potajno voleti tu bivšu ženu, ili makar biti bolećiv na nju više no što bi nova žena htela.
Ili bojazan da će možda voleti više svoje prvo dete nego dete koje bi eventualno dobio sa novom ženom, makar iz griže savesti što sa svojim prvim detetom više ne živi i razveo se od njegove majke.
Ili... još x drugih strahova koji se mogu javiti kod nove devojke/žene usled njenih slabosti, lošeg samopouzdanja, nerasčišćenih računa i koječega god.

Možda izađu i u novine, ako su novinama skloniSto znaci da se opet zeznuo kako god obrnes, imace komplikacije i drame i sa novom devojkom na stranu moralno posrnuce na sta cilja ova tema![]()

Ne moraju da budu samo finansijski interesi u pitanju, već bojazan nove devojke/žene da će njen novi dečko/muž, s obzirom da će do kraja života (ili makar dok mu dete ne odraste) biti u kontaktu sa bivšom ženom, možda i dalje potajno voleti tu bivšu ženu, ili makar biti bolećiv na nju više no što bi nova žena htela.
Ili bojazan da će možda voleti više svoje prvo dete nego dete koje bi eventualno dobio sa novom ženom, makar iz griže savesti što sa svojim prvim detetom više ne živi i razveo se od njegove majke.
Ili... još x drugih strahova koji se mogu javiti kod nove devojke/žene usled njenih slabosti, lošeg samopouzdanja, nerasčišćenih računa i koječega god.
Da li bi vam smetalo da vas decko ima decu?
Koliku?
Npr.dete od 3 meseca? Ili 6 meseci? Godinu dana? 3-5-7 godina? 18-20 godina?
Jedno/dvoje/troje?
Da li bi vam to igralo ikakvu ulogu?
Moralno posrnuce na stranu, ali kada citam ove postove, racundzijski deo cele price me bas zacne. Toliko kalkulacija, sto finansijskih, sto emotivnih, ne verujem da moze da donese ista dobro. Pa, majku mu, vole li se ljudi bez da racunaju koliko ko novaca ima, koliko dece i koliko je partner boleciv na prvo, koliko na drugo dete..je l se cuje sa bivsom zenom i kako prica sa njom...covece, pa zivot prodje u oprezu, a ne u voljenju