Moj momak ima decu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čičak, nekome je dete i zadovoljstvo a ne teret-pelene, dojenje, uspavljivanje... Ne želim da zvučim nadmeno, ali je meni beba zaista bila uživancija. Te "obaveze" su mi se podrazumevale i nisam ih doživljavala kao nešto što mi remeti život. I imala sam vremena i za školu, i za grad, i za prijatelje... I ne mislim da je dete zbog toga ispaštalo. Da nisam tada živela sa njegovim ocem verovatno bih se vidjala sa nekim kao što sam se vidjala posle ili sada. Znači li to da nisam posvećena majka? Mislim da ne.

jao divna si...ajde da pravimo jednu :heart:

Da li bi vam smetalo da vas decko ima decu?
Koliku?
Npr.dete od 3 meseca? Ili 6 meseci? Godinu dana? 3-5-7 godina? 18-20 godina?

Jedno/dvoje/troje?

Da li bi vam to igralo ikakvu ulogu?

Kako moze biti posvecen otac ako ne zivi sa svojom bebom?
Ako radi, vreme van posla se posvecuje bebi kad je tako mala.
Ako slobodno vreme posvetis devojci, kako si to posvecen otac? Objasni mi

Dakle ukoliko bih susreo ženu kojoj se konačno sviđam, pretpostavljam da je ispravno da joj saopštim - ''Znaš, imam bebu od 15 godina koja živi sa mamom, njenim mužem i njegovim detetom; moram da joj se posvetim, potpuno, misaono i emotivno, tihovanjem i molitvama. Ne mogu da budem sa tobom, soriška.:(''

Znaci Cicak ako tvoj muz ne posveti svaki sekund slobodnog vremena deci vec nesto i tebi onda nije posvecen otac?

Cak i kad zivi sa decom ne mora da ih nuna svaki minut ima valjda pravo da radi u slobodno vreme i nesto drugo

Cicak, ne bih volela da se naljutis ali imam utisak da je tvoj najveci strah, i po tebi najveci zivotni neuspeh- razvod. A svakome se moze desiti.
Imas decu. Jednoga dana da dodje do problema, zar bi ih savetovala da ostanu nesrecni u braku umesto da ih podrzis da se razvedu inastavne srecniji zivot? Zar ti ne bi bilo draze da opet nadju nekoga sa kim funkcionisu, ko im prija?

Setih se komsija sa 2. sprata. Razveli su se, on je otisao i ponovo se ozenio. Ovde su ostalebivsa zena i cerka. Ziveo jezivot sa tom drugom zenom normalno, ijos su skupa. Alije i za ove dve uvek bio. Bilo da njoj treba novac, da treba nesto popraviti u stanu ili cuvati dete. I sto je on los? Naprotiv.

Inace, deca obicno ostaju kod majke. Tako da druga zena i nema neke obaveze oko tog deteta, dok muskarci uz zenu bukvalno dobiju i njeno dete.
A i iz moje okoline, znam mnogo vise muskaraca koji su prihvatili njeno dete kao svoje nego zena. Ispada da je muskarac bolji ocuh nego zena maceha. Ne sporim da nema i obrnutihsituacija, naravno.

Dakle ukoliko bih susreo ženu kojoj se konačno sviđam, pretpostavljam da je ispravno da joj saopštim - ''Znaš, imam bebu od 15 godina koja živi sa mamom, njenim mužem i njegovim detetom; moram da joj se posvetim, potpuno, misaono i emotivno, tihovanjem i molitvama. Ne mogu da budem sa tobom, soriška.:(''

ali...ali...ja tebe volim i sa detetom :cry:

Dok nisam imala dete smetalo bi mi. Petljancija uglavnom oko toga da li bi želeo još dece, da li bi se pružao samo delimično jer ima tu neku priču mnogo bitniju od tebe.
Sad suprotno tome, odgovaralo bi mi. Jer opet smatram da bi muškarac koji je slobodan ko ptica na grani trebao da ima ženu koja može da se preda u potpunosti. I odgovaralo bi mi da smo na istom.
Ima stvarno parova koji demantuju moje viđenje, savršeno funkcionišu, ali već znam da ja nisam taj tip, kapacitet, šta god.

Pametno, i ocigledno nisi in sto se ovog foruma tice...

kako se zvala ona emisija za decu gde deca odgovaraju na neka pitanja sta je ovo sta je ono...i onda imas razna lupetanja
tipa sta je masinovodja, sta je plata, sta je to nervoza ....
to je bilo kraj 80-tih pocetak 90-tih ne secam se tacno

Poslednja izmena:
Ako dobiješ dete, kako da nađeš devojku posle?, a?

imam i jedno i drugu, al gde ti vide da sam ja pristao?, a?

- - - - - - - - - -

bilo bi mi gadno
bilo bi mi gadno da ima decu i da ne vodi racuna o njima
a ako je dobar otac, bilo bi mi drago
sta ja znam bre dive, zar su svi roditelji tako losi?
ne bi da se hvalim sigurno da sam dosta propustio kao otac
samo moje dete nikad nije spavalo kod mojih roditelja do 10 godine sam
ako so izasli dosla majka ponekad da ga pricuva al smo bilo u 2,3 sata kuci

Ne mislim da su ljudi nesto preterano ludi za bivsim zenama i muzevima i da je to neka realna pretnja za sadasnju zenu ili sadasnjeg muza. Ima slucajeva, ali vrlo retko.
Sve to sto si ti rekla stoji i postoji tu mnogo problema koji se mogu javiti i slabost njegova na dete sa kojim ne zivi i svadje sa novim partnerom kome to dete nije dete, pa ce neutralnije i objektivnije da vidi ponasanje od njegovih roditelja i mozda da prebaci svom supruzniku neke stvari.
Ali, sve ce se to nekako srediti ako ima para. Ako nema, jako tesko. Zato niko ko stvarno ne mora i ne juri u takve varijante.
Pa sad, ne bih se kladila da onu što meri koliko patika je dobilo koje dete - to meri samo zbog para.
Nije sve u parama - mnogo je više u ljudskim slabostima, sujetama i strahovima ;)

- - - - - - - - - -

Moralno posrnuce na stranu, ali kada citam ove postove, racundzijski deo cele price me bas zacne. Toliko kalkulacija, sto finansijskih, sto emotivnih, ne verujem da moze da donese ista dobro. Pa, majku mu, vole li se ljudi bez da racunaju koliko ko novaca ima, koliko dece i koliko je partner boleciv na prvo, koliko na drugo dete..je l se cuje sa bivsom zenom i kako prica sa njom...covece, pa zivot prodje u oprezu, a ne u voljenju
Jašta.
Zato se u to mogu upustiti samo zaista odrasli ljudi.

e, ne znam, u stvari si postavio dobro pitanje. :) Citajuci uvodni post pretpostavlja sam da je ozbiljna veza, sa zajednickim zivotom kao rezultatom iste, u pitanju, a ne na regularno, prolazno zabavljanje. A termin druga mama sam upotrebila figurativno, u smislu da, iako ne zivis sa nekim, a taj neko ima decu, malu, uz njih idu i vikendi s anjima i odvodjenje kod lekara itd...i u tim situacijama ne mozes da se pravis da klinaca nema, a sa 20 godina realno moze da ti bude smor da otpusujes slinave nosice ili ides po igraonicama...sve zavisi od osobe i od emocija koje vladaju medju partnerima.
Doduse, ako je samo veza, zabavljanje, u pitanju, tek onda ne vidim decu kao potencijalni problem, stavise.
A ovaj tvoj primer se nije bas najslavnije zavrsio po necuvisedasezenimaliahocudasevratimbivsoj devojku :)

Zasto nije? Niko nikog nije lagao, kulturno se razsili. Drugar i zena sada su u mnogo boljim odnosima nego pre razvoda. Njegovim recima "sada je bas kako treba" A deca su dobila nazad svog tatu.

Joj:lol: Muko moja predji na drugoga! Bar da je našao drugu devojku. Svanulo bi mi tada.
I šta da je i našao? Mora da bude sa mnom jer imamo dete? Ne može biti dobar otac jer mu više ne odgovara majka njegove dece? Ne zezaj, molim te? Biti roditelj je jedno a supružnik drugo. I ne mora uticati na roditeljstvo ni malo.
Kad je dete malo neminovno mu trebas. Vremenski. Jos jedno, pricam o ocu male bebe, ne 20ogodisnjaka.
У чему је поента?
Poenta je da u tom rijalitiju on je u 'ozbiljnoj' vezi s tom devojkom i u jednom momentu govori:"Imam dete od 6 godina i jedno koje ce uskoro 1 godinu." :eek:
Pa mislim, kad je pre uspeo od pravljenja bebe, rodjenja bebe, da se "ozbiljno" zaljubi?
I onda kao:"Jako mi nedostaju deca." Kaze... :dash:
Pa mislim ako ti nedostaju onda budes s njima, pored njih, ne ides u ebavanje u ameriku a njih ostavljas u francuskoj.

debilizam

Poenta je da u tom rijalitiju on je u 'ozbiljnoj' vezi s tom devojkom i u jednom momentu govori:"Imam dete od 6 godina i jedno koje ce uskoro 1 godinu." :eek:
Pa mislim, kad je pre uspeo od pravljenja bebe, rodjenja bebe, da se "ozbiljno" zaljubi?
I onda kao:"Jako mi nedostaju deca." Kaze... :dash:
Pa mislim ako ti nedostaju onda budes s njima, pored njih, ne ides u ebavanje u ameriku a njih ostavljas u francuskoj.

debilizam

Ти размишљаш о мотивима једног лика са маргине? Збиља немаш паметнија посла.

Necu da citiram uvodni post jer vidim da Cicak po svom starom dobrom obicaju prvo napise jedno, pa drugo pa trece, tako da uvodni post vec do kraja prve strane nema smisla.

Govoreci u globalu, ne bi mi dete kao takvo smetalo, ali bi mi jako smetalo ako recimo on i bivsa ratuju preko deteta i slicne situacije. Sranj*a ne trpim ni za kave pare.

...ako cemo realno otac vise treba 15-njaku nego bebi od 3 meseca, pa i 6, jer tad beba fakticki nije svesna ni da je ziva posteno...i briga bebu ko je sa njom ako nije gladna i ako
joj nije hladno.....a ovom pubertetliji treba otac i tad je bitno da mu se posveti bar i kratko aili kvalitetno....a hoce li tata imati devojku zavisi od te devojke koja zna/ ne zna da je tata
neciji vec i zazet i od njega samog...a ne od bebe i njene mame....ona moze i da ne zna prilicno dugo da tata ima devojku...jel ti Cicak verujes da ce tata da se pojavi na vratima i
da kaze...dragiiickaaa ja sam nasao devojku, naravno da nece, nego ce da krije ko zmija noge dokle god ne bude sasvim siguran sta hoce ili nece...ili dok se ne sazna, dok ne
dodje pticica da javi mami da joj je voljeni nasao devojku...

..ajd malo realnosti, dosta je bilo bajki, zivot nisu bajke zivot je nesto sasvim drugo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back