Moj momak ima decu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne nego ce da ostane na silu sa njom, da bi podojio on licno dete :roll:

ova je brate izasla iz staklenog zvona i ne vredi, godinama ista pitanja postavlja ko mali jovica i nastavice tako
ne vredi
Ne mora da podoji, al moze da drzi sisu.

- - - - - - - - - -

Cicak, ne bih volela da se naljutis ali imam utisak da je tvoj najveci strah, i po tebi najveci zivotni neuspeh- razvod. A svakome se moze desiti.
Imas decu. Jednoga dana da dodje do problema, zar bi ih savetovala da ostanu nesrecni u braku umesto da ih podrzis da se razvedu inastavne srecniji zivot? Zar ti ne bi bilo draze da opet nadju nekoga sa kim funkcionisu, ko im prija?

Kamo lepe srece da su se moji ranije razveli, a ne 10 godina pretrpljene muke I srranja svima zajedno u toj kuci.

Cicak, ne bih volela da se naljutis ali imam utisak da je tvoj najveci strah, i po tebi najveci zivotni neuspeh- razvod. A svakome se moze desiti.
Imas decu. Jednoga dana da dodje do problema, zar bi ih savetovala da ostanu nesrecni u braku umesto da ih podrzis da se razvedu inastavne srecniji zivot? Zar ti ne bi bilo draze da opet nadju nekoga sa kim funkcionisu, ko im prija?

Keš je u pitanju, pusti sreću. Ode muž ode keš a onda bude bedak. :lol:

Наравно, смејало би јој се цело село са околним засеоцима...:D

Meni nije jasna samo beba od 3 meseca tj je l se prica o svalerisanju novopecenog tate ili neko ima dete od 3 meseca, a nije ozenjen mamom istog :think:
Ili su prihvatljivija tudja deca u tinejdz dobi, od predskolaca i sisavaca?
Pa logicnije mi je da se neko sa decom od 2-5-18 godina razvede nego neko sa bebom mladjom od godinu dana.
Ali ako je sredjena situacija izmedju dvoje bivsih supruznika koji su razlozi da novorodjena beba smeta novoj devojci tj. kakvi sve interesi mogu biti u pitanju?
Ma ne smeta to njegovoj novoj devojci.
Ja kazem da bi meni smetalo da moj momak provede 7 dana samnom a da mu njegova beba 7 dana ne oseti njegov dodir i miris.
I smetalo bi mi sto to njemu ne smeta. Pitala bih se gde su mu emocije prema toj bebi, detetu. Kako ne zeli da ga svaki dan makar na 5 minuta drzi u narucju mirise i ljubi. Njegovo je. On je otac

Nikome ne smeta tudje dete zato sto ne voli decu, vec zato sto to dete (ili deca) ugrozava pre svega finasijske interese. To ti je u 99% slucajeva tako. Nekome moze da smeta sto nije na prvom mestu svom momku ili muzu, nego mu je uvek dete na prvom mestu. Ali, ljudi ce generalno lakse to da progutaju ako dobro stoje finansijski, ako se ima da se podmire svi i da budu zadovoljni. Kad toga nema, uvek su problemi. Zasto si kupio patike njemu a ne nasem detetu, zasto si ostavio veci i bolji stan svojoj deci a mi zivimo u iznajmljenom, itd...

Ja ne kazem da je to moj stav, nego prosto posmatram slucajeve i sve koje znam, ako je bilo para, nekako su se ti sukobi interesa lakse resavali.
Ovde stvarno finansije nisu u pitanju.
Tj.moje pitanje i tema se ne odnose na to.
Vec na njegovu

Ne znam jel razveden. Papir i onako nista ne znaci.
Poenta je da ima kuci bebu mladju od godinu dana.
Cuva je majka, ko bi drugi cuvao malu bebu. A bebi je pored majke koja joj je neophodna potreban i otac. A u tom periodu nakon porodjaja zeni je on potrebna, da ucestvuje i bude tu. Prisutan.

Nema veze sa parama.
Vec sa osobom koja je u stanju da svoje potrebe stavi ispred potreba bebe i zene koja je tu bebu rodila.
I osobe koja je u vezi sa takvom osobom.
Druga je stvar kad deca imaju neke ozbiljne godine.
Pricamo o maloj bebi.

Kako moze biti posvecen otac ako ne zivi sa svojom bebom?
Ako radi, vreme van posla se posvecuje bebi kad je tako mala.
Ako slobodno vreme posvetis devojci, kako si to posvecen otac? Objasni mi

Ne radi se o parama vec o postupcima.
Upoznas tipa i pricate... i on ti u jednom momentu kaze "Imam bebu od 3-6 meseci kuci" :eek:
Imas tako malu bebu ali i vremena da se muvas, da imas vezu, da imas devojku... odakle?
I ta devojka kojoj ne smeta da je on sa njom umesto sa svojom bebom.

Pitanje je upuceno zenama ali mogu i muski da odgovore u obrnutom slucaju ?
Radi se o devojci. Slobodnoj. Ne udatoj. Bez dece
Tek sad vidim na šta se tema odnosila.
Čičak,mnogi brakovi prolaze kroz jaku krizu u prvoj godini rođenja deteta i fin procenat brakova, zaboravila sam tačno koji, tada završi razvodom.
Ranije sam tipovala na banalne razloge, da je krivica njegova da je zbrisao od debele žene i plačljive bebe. Razlozi su mnogo kompleksniji, krivica ako je ima je podeljna i ako dođe do toga poslednje što je toj majci potrebno je neprestana drama i tenzija u kući da bi formalno zadovoljili sliku posvećenih roditelja na okupu. Svađe i međusobna netrpeljivost znaju biti tako burne, da je slika taze tate razvedenog ili u braku kako muva neku devojku za poželeti.

Dobro sad ovo nije tema ali je tu negde malo slicno...

Kako bi devojke reagovale na to kad cuju da je neki muskarac imao brak iza sebe 6 meseca bez dece (umalo da ima ali je bio pobacaj) dakle razveden...

Da li bi to pravilo problem, neke prepreke za pocetak neke nove veze itd...

Poslednja izmena:
Tema nema veze sa mojim strahovima.
Kad bi se nasla u ovoj prici, kao devojka, imala bih strah koga ja to biram i s kim se zabavljam. Kako mogu ozbiljno da se zabavljam sa covekom koji je zbog mene koju zna nekoliko meseci spreman da ne vidi svoju bebu. Meni se takvi gade.

A o tome koliko je podizanje dece uzivanje i kako si u tome uzivala... i kako otac nije potreban... svedoce sva tvoja druga deca koju si rodila... up cekaj... nisi...
Zasto? Ako je toliko uzivanje i samo uzivanje roditeljstvo, i ako otac nije potreban, zasto nisi rodila jos bar 5oro?

- - - - - - - - - -

Dobro sad ovo nije tema ali je tu negde malo slicno...

Kako bi devojke reagovale na to kad cuju da je neki muskarac imao brak iza sebe 6 meseca bez dece (umalo da ima ali je bio pobacaj) dakle razveden...

Da li bito pravilo problem, neke prepreke za pocetak neke nove veze itd...

Pravilo bi... da sam sama i da nemam decu...
Sada da se razvedem jedino covek sa decom bi dolazio u obzir

maline bih usvojila:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Zasto?

Npr muskarac je mlad 28 godina naleteo na losu osobu i za 6 meseca braka najurio zenu i sad je opet momak sam nema dece...

ništa njemu ne fali što je otac
falilo bi meni da moram da ga uvek na neki način delim
ne samo sa tom decom+to je manji problem
no sa bivšom ženom
jer nikad tu ne može da bude totalnog prekida

Pa logicnije mi je da se neko sa decom od 2-5-18 godina razvede nego neko sa bebom mladjom od godinu dana.

Ma ne smeta to njegovoj novoj devojci.
Ja kazem da bi meni smetalo da moj momak provede 7 dana samnom a da mu njegova beba 7 dana ne oseti njegov dodir i miris.
I smetalo bi mi sto to njemu ne smeta. Pitala bih se gde su mu emocije prema toj bebi, detetu. Kako ne zeli da ga svaki dan makar na 5 minuta drzi u narucju mirise i ljubi. Njegovo je. On je otac

Ovde stvarno finansije nisu u pitanju.
Tj.moje pitanje i tema se ne odnose na to.
Vec na njegovu

e za ovo sada lagis :)
iskreno, tebi bi smetalo da tvoj momak tebe ne mirise i ne ljubi sedam dana, a za dete ne bi razmisljala sigurna sam
ovo su cile samo tvoji strahovi gde ti sebe i okolinu pokusavas da ubedis zasto otac tvoje dece treba da ostane pored tebe
strah je najveci neprijatelj jer privlaci bas ono sto ne zelimo
oslobodi se toga

maline bih usvojila:mrgreen:

- - - - - - - - - -

ništa njemu ne fali što je otac
falilo bi meni da moram da ga uvek na neki način delim
ne samo sa tom decom+to je manji problem
no sa bivšom ženom
jer nikad tu ne može da bude totalnog prekida

Kad nekoga isterate iz zivota, razvedete se i nemate nista vise sa tom osobom niti pricate itd ne vidim zasto bi neko nekog delio, ipak je totalni prekid...

To mu dodje samo kao jednogodisnja haoticna veza...

e za ovo sada lagis :)
iskreno, tebi bi smetalo da tvoj momak tebe ne mirise i ne ljubi sedam dana, a za dete ne bi razmisljala sigurna sam
ovo su cile samo tvoji strahovi gde ti sebe i okolinu pokusavas da ubedis zasto otac tvoje dece treba da ostane pored tebe
strah je najveci neprijatelj jer privlaci bas ono sto ne zelimo
oslobodi se toga

tacno..ja ne bih ni mislila na njegovo dete. kada je ukljucen racio jedno mislim, kada ulete emocije, onda mislim emocijama, koje nemaju veze ni sa cim, osim da one budu zadovoljene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back