Moc "zenskog problema"

Crkva nije nista odobrila nego ozvanicila ono sto su prvi hriscani oduvijek smatrali za svete spise.
:)

Ja čisto sumnjam da je tu crkva igrala pošteno, jer se previše puta tokom povijesti pokazala nepoštena. :)

Npra gnostitčka evanđelja nikad nisu uključena u Bibliju....tu imaš Judino, Tomino, njih 5otak....koji su bili Isusovi suvremenici-a od svih njih odabaralo se 4 evanđelja i samo se oni priznaju. Po kojem to ključu i zbog čijeg interesa ? Zar se to uopće ne upitaš ?

e sad kakve veze ima priprema zimnice sa necistim mestima, ili pak svetim mestima, kakvo je crkva ili groblje, ili blizina novorodjenceta. svako sprema zimnicu u svojoj kuci, a zena koja je u sred ciklusa i umesa se u pripremu iste, zimnica ne uspe. kakve to veze ima.
isto je i sa pokusajem metamorfoze. naime, zena nista drasticno na svojoj kosi ne moze da u tom periodu uradi, bilo da je u pitanju farbanje, minival... samo obicno skracivanje kose i to je sve.

Farbanje ne uspeva bas naročito, šišanje bude nekako-skoronikako, nadogradnja noktiju traje par minuta a zatim počinje otpadanje, koža se peruta, ... to mi nije baš naročito normalno, naročito sa kosom i noktima (ne menja se struktura noktiju i kose u tih par dana), neka mi neko i to objasni.

Ja čisto sumnjam da je tu crkva igrala pošteno, jer se previše puta tokom povijesti pokazala nepoštena. :)

Npra gnostitčka evanđelja nikad nisu uključena u Bibliju....tu imaš Judino, Tomino, njih 5otak....koji su bili Isusovi suvremenici-a od svih njih odabaralo se 4 evanđelja i samo se oni priznaju. Po kojem to ključu i zbog čijeg interesa ? Zar se to uopće ne upitaš ?

Има четири јеванђеља због четири страна света и четири земаљска ветра.

То је разлог зашто ови назови верници који се плаше казне и због тога су добри и морални ,не читају остала јевађеља.

Ali svetom Irineju je prebaceno što je napisao da treba da ima samo cetiri Jevandelja, pošto ima samo cetiri strane sveta i cetiri glavna vetra, i pošto je Jezekilj video samo cetiri životinje. On to umovanje naziva dokazom. Treba priznati da Irinej dokazuje isto onako kako je Justin video.

Volter "Filozofski recnik"

Има четири јеванђеља због четири страна света и четири земаљска ветра.

То је разлог зашто ови назови верници који се плаше казне и због тога су добри и морални ,не читају остала јевађеља.

razlog i pol...
ali zaboravljaju da ima 7 dana u tjednu, 7 otvora na čovjekovoj glavi, 7 kontinenata, uvijek je brojs uprotnih strana na kocki 7...mislim da imam dovoljno argumenata da dodaju još bar 3 evanđelja :p

Misliš da se u tih par dana žena "pretvori" u svojoj bilološkoj strukturi u nešto drugo, a ne bude ono što je o ostalim danima?

ma gdje si to pročitala ? :eek:

Mislim da hormoni i sasvim prirodni ciklusi u ženi plus ono čim su im punili glavu rezultira navedenim.

Meni ne. Perem kosu, bojim...gotovo sve je normalno. Neke stvari ne radim čisto jer je nepraktično.

Ne kužim...

Kod grkokatolika (pravoslavaca) se ne smije za vrijeme mjesečnice u crkvu ? :eek:
Kod nas (rimokatolika) to nije tako. Prvi put čujem za ova praznovjerja....glede zimnice i što ja znam što je bilo. :think:
Ja sve normalno radim kad dobijem...i nije mi bilo ništa i svi oko mene živi.

nije ti se ukvarila tursija kad si je pravila dok si imala?
mozda nisi obratila paznju i uvek si je pravila kad nemas :)

Farbanje ne uspeva bas naročito, šišanje bude nekako-skoronikako, nadogradnja noktiju traje par minuta a zatim počinje otpadanje, koža se peruta, ... to mi nije baš naročito normalno, naročito sa kosom i noktima (ne menja se struktura noktiju i kose u tih par dana), neka mi neko i to objasni.

oho, za ovo sad cujem prvi put, pa ne menja se struktura organizma naravno, nego pojacano lucenje odredjenih supstanci hormona i ...
valjda to utice na nemogucnost zenske metamorfoze u tim danima. mada jeste da misteriozno zvuci

Back