Moc univerzuma?!

Pitam sta se nalazi u fizickom prostoru izmedju orbitala?

Pa materija ..sta bi drugo? :D :hahaha:

Nego kada smo kod orbitala i elektrona. Ko nije znao treba znati da elektroni nisu nesto poput klikera vec nesto poput "paketica energije" kojima nije moguce odrediti polozaj i brzinu u isto vreme bla, bla ili Hajzenbergov princip neodredjenosti itd.itd.

Da se ne nalazi mozda polje sila izmedju orbitala ?

I sta su po tebi Oximorone orbitale? Kruzne linije ili mesta gde se talasi neutralisu ? Ono o cemu je pisao Nils Bor.

Ne to su mesta gde se reptiloidi sastaju i igraju skvos.

I sad ces ti da kazes kako ja tebe napadam ironijom itd pa da ti unapred kazem-kakvo pitanje takav odgovor.
A ako u stvari ti nemas pojma a sramota te da pitas izvoli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_orbital

Ne to su mesta gde se reptiloidi sastaju i igraju skvos.

I sad ces ti da kazes kako ja tebe napadam ironijom itd pa da ti unapred kazem-kakvo pitanje takav odgovor.
A ako u stvari ti nemas pojma a sramota te da pitas izvoli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_orbital

Sam si rekao da ironija nije zabranjena na ovom forumu.. zar ne?

A kada smo vec kod nje ja za razliku od vas ne uzivam da se smejem ljudima tako je bolje da prestanes da se brukas sa tim linkovima i naucis sta su orbitale, sta su elektroni, sta materija i energija.

Sam si rekao da ironija nije zabranjena na ovom forumu.. zar ne?

A kada smo vec kod nje ja za razliku od vas ne uzivam da se smejem ljudima
Zasto da ne?smeh leci dusu,kome god se smejao.a kad je neko smesan naravno da ce mu se ljudi smejati
tako je bolje da prestanes da se brukas sa tim linkovima i naucis sta su orbitale, sta su elektroni, sta materija i energija.

Pa ti si postavio pitanje sta su orbitale,i pokazao elementarno neznanje sto se tice materije.
i dalje nisi na reptilima

Poslednja izmena:
Међутим, од појаве специјалне теорије релативности уводи се двојност материја-енергија. Постоји изузетно чврста веза између материје и енергије, јер су материја (маса) и енергија, према познатој Ајнштајновој једнакости, потпуно еквивалентни и могу се и претварати једна у другу - материја у енергију у процесу анихилације, а енергија у материју у процесу креације. Дакле материја и енергија су два појавна облика исте стварности.

Toliko o tvome sladoledu i stracateli.

Zanima me kako mozes da se poizvas na nauku i da se smejes ljudima ovde a da u isto vreme nemas bar neko formirano znanje o osnovnim stvarima
Naci link na google nije znanje?

...hm...ne bih se slozio...reci su carobne...setite se samo onoga "sezame otvori se"..to nije bajka..ima tih primera mali milion..npr svako od nas zna da postoje bake koje "baju"...i bajanjem skidaju bradavice ili slicno i to funkcionise...kako ? pa jednostavno...samo nekoliko puta ponove to sto treba da se dogodi...i to se ostvari...tako jjednostavno!!! ..a ljudi pojma nemaju kakve sve moci imaju....vazno je da "znaju" ono sto su ih u skoli naucili ili sto su culi na vestima...ili su totalno ubedjeni da je zvanicna nauka uvek u pravu...a sve drugo je fantazija...hahaaa upravo obratno..zvanicna nauka sluzi da od nas napravi robove...ali to je druga tema...

hoces reci da ni pepeljuga nije bajka? ni snezana i sedam patuljaka? jes, znala sam :lol:

Toliko o tvome sladoledu i stracateli.

Zanima me kako mozes da se poizvas na nauku i da se smejes ljudima ovde a da u isto vreme nemas bar neko formirano znanje o osnovnim stvarima
Naci link na google nije znanje?

Lepo bi bilo da si zapravo procitao taj clanak
Materija bi se najjednostavnije mogla defenistai kao istovremena manifestacija mase i energije u vremenu i prostoru.

Da li je to pravilo Foruma ili tvoj lični stav "ne podržavanja"?

Stav usvojen na internom forumu nas koji moramo da uređujemo krstaricu.
Nije napisano u zvaničnom pravilniku Krstarice zato što je to neka vrsta forumaškog bon-tona, jedna od stvari koje se podrazumijevaju na forumima. Upravo kao što se podrazumijeva da se ne pišu cijele poruke velikim slovima.

Lepo bi bilo da si zapravo procitao taj clanak

Jos lepse bi bilo da si ti procitao ovo:

Међутим, од појаве специјалне теорије релативности уводи се двојност материја-енергија. Постоји изузетно чврста веза између материје и енергије, јер су материја (маса) и енергија, према познатој Ајнштајновој једнакости, потпуно еквивалентни и могу се и претварати једна у другу - материја у енергију у процесу анихилације, а енергија у материју у процесу креације. Дакле материја и енергија су два појавна облика исте стварности.

A ta ISTA STVARNOST nije ni materija ni energija vec NESTO sto ih obuhvata a one su samo pojavne manifestacije iste.

Da li si cuo nekada za dvojnost talasa i cestice ? Ili recimo da je elektron zavisno od eksperimenta nekada cestica a nekad talas....dok je u stvari on dvojnost talasa i cestice ? Znaci niti materija niti energija vec nesto sto obuhvata obadvoje..a to se ne zove "MATERIJA" zao mi je.

Ti kao da si ispao iz 19. veka i kao da si preskocio svu fiziku 20. veka. To sto ti zastupas zove se sirovi materijalizam. Nesto sto je davno odbaceno. Ali za tebe vidim nije.

Ja nisam ljubitelj nauke. Tu oblast ljudskog misljenja smatram za sporednu i beznacajnu i korisnu samo kada je kauzalitet u pitanju i izrada raznih pomagala i za nista drugo. Ali ono sto znam o njoj dovoljno je da vidim neverovatnu tvoju neinformisanost o osnovnim stvarima.

Da li si uopste ikada cuo za dvojnost talasa i cestice ?
Ili za Hajzebergov princip neodredjenosti? To su najosnovinije stvari. A ako je kako ti kazes energija oblik materije :hahaha: pa sta reci na to osim se smejati.

Znaci niti materija niti energija vec nesto sto obuhvata obadvoje..a to se ne zove "MATERIJA" zao mi je.
Zove se upravo tako.Kako bi to ti nazvao?
Ja nisam ljubitelj nauke. Tu oblast ljudskog misljenja smatram za sporednu i beznacajnu i korisnu samo kada je kauzalitet u pitanju i izrada raznih pomagala i za nista drugo. Ali ono sto znam o njoj dovoljno je da vidim neverovatnu tvoju neinformisanost o osnovnim stvarima.
Ali ipak sedis za kompjuterom,stvorenim od strane iste te beznacajne nauke.
A ako je kako ti kazes energija oblik materije pa sta reci na to osim se smejati.
Nemam sta vise da dodajem.Pametnom je i jedna dovoljna.

Zove se upravo tako.Kako bi to ti nazvao?

Ako nesto obuhvata u sebi materiju i energiju onda se ne moze zvati samo "materija" ..kapiras ?

Dvojnost talasa i cestice jeste prava kontradikcija u nauci. To je jedinstvo suprotnosti. Nils Bor je u vezi toga uveo pojam "komplementarnost" ili Suprotnosti su komplemenarne (njegove reci). Mada verovatno ima i neki drugi naziv... ali sve je to oximorone mnogo komplikovanije od tvoje predstave serpi i lonaca koje ces zvati "materija".

Ali ipak sedis za kompjuterom,stvorenim od strane iste te beznacajne nauke.

Kao sto rekoh. Pomagalo.... nista vise od toga.

Poslednja izmena:
Ne verujem da uopste znas sta je hajzenberg ovim hteo da kaze,posto si ovu relaciju pomenuo u diskusiji koja je se jako malo dotice.
Isto vazi i za ovo.
Nijedna od ovih relacija ni u kom trenutku ne dokazuje ovo sto ti pricas.

E posle ovoga ja nemam sta da dodam. Recenice kazuju sve.

ps. Mislim da je tvoj pajtos Yoda koliko toliko ipak obrazovan covek.
Zar te nije sramota pred njim ?

Ako nesto obuhvata u sebi materiju i energiju onda se ne moze zvati samo "materija" ..kapiras ?
Nema tu sta da se skapira.
Bilo koja cestica,talas sve je to oblik materije.

Dvojnost talasa i cestice jeste prava kontradikcija u nauci. To je jedinstvo suprotnosti. Nils Bor je u vezi toga uveo pojam "komplementarnost" ili Suprotnosti su komplemenarne (njegove reci). Mada verovatno ima i neki drugi naziv... ali sve je to oximorone mnogo komplikovanije od tvoje predstave serpi i lonaca koje ces zvati "materija".
Da znas koliko sada smesno delujes verovatno bi se i sam sebi smejao :lol:
Ti u stvari pojma nemas o cemu se ovde radi,pa "ispaljujes" nedefinisane recenice koje izgledaju mudro :hahaha:
To sto si prosvrljao kroz vikipediju te ne cini obrazovanim.
Hajzenberg je za tebe previse komplikovana stvar,i ovo ne govorim kao uvredu,vec kao cinjenicno stanje.Tvoje trenutno znanje ti onemogucava da razumes zasto se npr. cestici ne moze izmeriti i brzina i pozicija u istom trenutku(kakve li ovo ima veze sa materijom).

Kao sto rekoh. Pomagalo.... nista vise od toga.
A sta je tvoja "oblast"?

Back