postoji energija a postoji i polje.
Ne mesaj pojave u svemiru i njegov sam sastav.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
postoji energija a postoji i polje.

Znaci materija nije oblik energije !!!???
Sta reci na ovo nego![]()
![]()
Pitam sta se nalazi u fizickom prostoru izmedju orbitala?
Pitam sta se nalazi u fizickom prostoru izmedju orbitala?

Da se ne nalazi mozda polje sila izmedju orbitala ?
I sta su po tebi Oximorone orbitale? Kruzne linije ili mesta gde se talasi neutralisu ? Ono o cemu je pisao Nils Bor.
Ne to su mesta gde se reptiloidi sastaju i igraju skvos.
I sad ces ti da kazes kako ja tebe napadam ironijom itd pa da ti unapred kazem-kakvo pitanje takav odgovor.
A ako u stvari ti nemas pojma a sramota te da pitas izvoli:
http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_orbital
Zasto da ne?smeh leci dusu,kome god se smejao.a kad je neko smesan naravno da ce mu se ljudi smejatiSam si rekao da ironija nije zabranjena na ovom forumu.. zar ne?
A kada smo vec kod nje ja za razliku od vas ne uzivam da se smejem ljudima
tako je bolje da prestanes da se brukas sa tim linkovima i naucis sta su orbitale, sta su elektroni, sta materija i energija.
Међутим, од појаве специјалне теорије релативности уводи се двојност материја-енергија. Постоји изузетно чврста веза између материје и енергије, јер су материја (маса) и енергија, према познатој Ајнштајновој једнакости, потпуно еквивалентни и могу се и претварати једна у другу - материја у енергију у процесу анихилације, а енергија у материју у процесу креације. Дакле материја и енергија су два појавна облика исте стварности.
...hm...ne bih se slozio...reci su carobne...setite se samo onoga "sezame otvori se"..to nije bajka..ima tih primera mali milion..npr svako od nas zna da postoje bake koje "baju"...i bajanjem skidaju bradavice ili slicno i to funkcionise...kako ? pa jednostavno...samo nekoliko puta ponove to sto treba da se dogodi...i to se ostvari...tako jjednostavno!!! ..a ljudi pojma nemaju kakve sve moci imaju....vazno je da "znaju" ono sto su ih u skoli naucili ili sto su culi na vestima...ili su totalno ubedjeni da je zvanicna nauka uvek u pravu...a sve drugo je fantazija...hahaaa upravo obratno..zvanicna nauka sluzi da od nas napravi robove...ali to je druga tema...

Toliko o tvome sladoledu i stracateli.
Zanima me kako mozes da se poizvas na nauku i da se smejes ljudima ovde a da u isto vreme nemas bar neko formirano znanje o osnovnim stvarima
Naci link na google nije znanje?
Materija bi se najjednostavnije mogla defenistai kao istovremena manifestacija mase i energije u vremenu i prostoru.
Da li je to pravilo Foruma ili tvoj lični stav "ne podržavanja"?
Lepo bi bilo da si zapravo procitao taj clanak
Међутим, од појаве специјалне теорије релативности уводи се двојност материја-енергија. Постоји изузетно чврста веза између материје и енергије, јер су материја (маса) и енергија, према познатој Ајнштајновој једнакости, потпуно еквивалентни и могу се и претварати једна у другу - материја у енергију у процесу анихилације, а енергија у материју у процесу креације. Дакле материја и енергија су два појавна облика исте стварности.
pa sta reci na to osim se smejati.Zove se upravo tako.Kako bi to ti nazvao?Znaci niti materija niti energija vec nesto sto obuhvata obadvoje..a to se ne zove "MATERIJA" zao mi je.
Ali ipak sedis za kompjuterom,stvorenim od strane iste te beznacajne nauke.Ja nisam ljubitelj nauke. Tu oblast ljudskog misljenja smatram za sporednu i beznacajnu i korisnu samo kada je kauzalitet u pitanju i izrada raznih pomagala i za nista drugo. Ali ono sto znam o njoj dovoljno je da vidim neverovatnu tvoju neinformisanost o osnovnim stvarima.
Nemam sta vise da dodajem.Pametnom je i jedna dovoljna.A ako je kako ti kazes energija oblik materije pa sta reci na to osim se smejati.
Ne verujem da uopste znas sta je hajzenberg ovim hteo da kaze,posto si ovu relaciju pomenuo u diskusiji koja je se jako malo dotice.li za Hajzebergov princip neodredjenosti?
Isto vazi i za ovo.Da li si uopste ikada cuo za dvojnost talasa i cestice ?
Zove se upravo tako.Kako bi to ti nazvao?
Ali ipak sedis za kompjuterom,stvorenim od strane iste te beznacajne nauke.
Ne verujem da uopste znas sta je hajzenberg ovim hteo da kaze,posto si ovu relaciju pomenuo u diskusiji koja je se jako malo dotice.
Isto vazi i za ovo.
Nijedna od ovih relacija ni u kom trenutku ne dokazuje ovo sto ti pricas.
Nema tu sta da se skapira.Ako nesto obuhvata u sebi materiju i energiju onda se ne moze zvati samo "materija" ..kapiras ?
Da znas koliko sada smesno delujes verovatno bi se i sam sebi smejaoDvojnost talasa i cestice jeste prava kontradikcija u nauci. To je jedinstvo suprotnosti. Nils Bor je u vezi toga uveo pojam "komplementarnost" ili Suprotnosti su komplemenarne (njegove reci). Mada verovatno ima i neki drugi naziv... ali sve je to oximorone mnogo komplikovanije od tvoje predstave serpi i lonaca koje ces zvati "materija".

A sta je tvoja "oblast"?Kao sto rekoh. Pomagalo.... nista vise od toga.
E posle ovoga ja nemam sta da dodam. Recenice kazuju sve.
ps. Mislim da je tvoj pajtos Yoda koliko toliko ipak obrazovan covek.
Zar te nije sramota pred njim ?