MOBING

eto vidis - ovo je razlog zasto se ljudi odjavljuju sa ovog foruma..
naravno, pokusavaju da se odjave ali budu i za to ignorisani...

to sto si ti nesto "cuo", to ne znaci da je to tacno...ali ideja koja se ocigledno promovise na ovom forumu je ocigledno za provincijske slojeve koji jedva docekaju da opljuju sve sto nisu oni...
ja ZNAM za ljude koji su iz Beograda otisli u "sukobe" bas tad kad pominjes...

Мислим...шта сам погрешно написао? :dontunderstand: Ко је био, био је и нема потребу да прича свуда о томе.

ako se promenilo nekoliko moderatora u medjuvremnu, a pojava ne jenjava, mozda ipak nema veze sa moderatorima, vec je samo realnost koja se ispolji?:)
stvarno mislis da u realu ne postoji netrpeljivost izmedju nekih beogradjana, i nekih ljudi iz unutrasnjosti?

A sad vidim u cemu je problem. Nisam mislila da moderatori stvaraju taj animozitet vec da se u RL to desava. I ocigledno je da postoji netrpeljivost, ali kad razmislis zasto u stvari? Nema nekog pravog razloga a stalno se podgreva i stalno to vidimo/cujemo?

ne moraš da odeš do sela/gradova skroz dole...prođi Bubanj Potok i gledaj kroz prozor automobila...ništa više...:)

jel postoji hirurg u tvom selu?
gde idete kad nekome, ne daj boze, zatreba operacija? kod vracare ili u grad?
ajde bas toliko da je grad parazit - sve to mislite, a uredno koristite sve sto je u gradu - i fakultete, i radna mesta, i sve redom...

A sad vidim u cemu je problem. Nisam mislila da moderatori stvaraju taj animozitet vec da se u RL to desava. I ocigledno je da postoji netrpeljivost, ali kad razmislis zasto u stvari? Nema nekog pravog razloga a stalno se podgreva i stalno to vidimo/cujemo?

ja sam napisao malopre, a ti očito nisi pročitala...ponoviću - poreski sistem...:)

jel postoji hirurg u tvom selu?
gde idete kad nekome, ne daj boze, zatreba operacija? kod vracare ili u grad?
ajde bas toliko da je grad parazit - sve to mislite, a uredno koristite sve sto je u gradu - i fakultete, i radna mesta, i sve redom...
obično nas pošalju u Bg...uglavnom o svom trošku...:)
...a najčešće umru jer nemaju para za lečenje u Bg...
što se tiče fakulteta...misliš da bi nekome iz Vranja bilo lepše da ide u Bg na faks, ako bi već imao isti taj fakultet sa profesorima istog kvaliteta u svom mestu...? :) ...uozbilji se...

...sad me interesuje koliko imaš god, jer već počinješ da lupaš...:)

Poslednja izmena:
a zasto ti uvek pokusavas da racionalizujes negativne pojave, predstavljajuci se kao neki mirotvorac, a ustvari samo pravis stvari jos gore jer ih zataskavas?
guranjem pod tepih se dobije ovo sto imamo sad...
zasto komentarises mene, umesto temu? ti mislis da ja nesto zataskavam, a ja mislim da ta tvoja prica o nekoj podrsi moderatora i supermoderatora nema veze sa istinom.
jel smem da kazem svoje misljenje samo ako se poklapa sa tvojim?:)

naravno da nema pravog razloga, ali nema pravog razloga ni za stvaranje netrpeljivosti na relaciji vojvodina -srbija, pa se i ona konstano podgreva..
beograd jeste trn u oku jer oni koji znaju kako se lova trosi, znaju da najveci deo ode u bgd, jer bograd odlucuje izbore..e sad, to sto prosecni beogradjanin ne vidi ni novcic od te love, druga je stvar.
evo maja kaze kako oni iz unutrasnjosti "koriste" beogradske fakultete i bolnice, kao da je beograd sam to stvorio..a to su ustanove koje se finansiraju iz republickog budzeta, i pripadaju svim gradjanima srbije..
no, sve je to ipak politika, previse smo rasirili temu..

Poslednja izmena:
zasto komentarises mene, umesto temu? ti mislis da ja nesto zataskavam, aj mislim da ta tvoja prica o nekoj podrsi moderatora i supermoderatora nema veze sa istinom.
jel smem da kazem svoje misljenje samo ako se poklapa sa tvojim?:)

naravno da nema pravog razloga, ali nema pravog razloga ni za stvaranje netrpeljivosti na relaciji vojvodina -srbija, pa se i ona konstano podgreva..
beograd jeste trn u oku jer oni koji znaju kako se lova trosi, znaju da najveci deo ode u bgd, jer bograd odlucuje izbore..e sad, to sto prosecni beogradjanin ne vidi ni novcic od te love, druga je stvar.
evo maja kaze kako oni iz unutrasnjosti "koriste" beogradske fakultete i bolnice, kao da je beograd sam to stvorio..a to su ustanove koje se finansiraju iz republickog budzeta, i pripadaju svim gradjanima srbije..
maja banalizuje priču...il se pravi blesava, il pravi nas iz unutrašnjosti na budale...

cek. kad je to narod bio "bolje" informisan?
90?95?2000?2005?
ili milsis na neku 1975. godinu?:)

Do 80.-e znam koliko je bio informisan (bolje nego oni iz Zapadnog ili Istocnog Blok-a), svedok sam tog vremena i tvrdim jer sam imao prilike da to i proverim. Danas je u celom svetu globalizacijom i modernim metodama komunikacije prenatrpan, pretezno, dezinformacijom (ne mislim na naucni deo).
Manipulise se na veliko. Kriticni duh i iskustvo, kao i provera informacija je jedina mogucnost delimicno imati objektivnu sliku:neutral:
U sustini, kada odem na pojedine podforume, gde je govor mrznje jedini argument, dobijem zelju da...cutim. I to najcesce i radim.

e stvarno nema smisla ovo sto sad radis...uzasno si nefer sagovornik - uopste nisam to rekla sto si napisala...

ja sam napisao malopre, a ti očito nisi pročitala...ponoviću - poreski sistem...:)

Znaci poreski sistem je kriv? Meni je ovo smesno, izvini.

Mislim neracionalno je stvarati animozitet izmedju ljudi zbog poreskog sistema. Mozda da na poreski sistem uticete preko svojih politicara. (al budimo realni, narod se slabo pita i u Bg i van Bg)

Back