MOBING

vas dve...tema decentralizacije je moja omiljena tema i ima tu o mnogo čemu da se piše, ali ovo nije mesto na kojem će mo o tome...
...nije mi bila namera da se dotičem te teme, ali ona se spontano provukla u priču...i nije mi namera da ikoga zavadim, samo pišem stvari koje vidim iz svog ugla...a nisam jedini u tome što vidim...
...to što vi kao stanovnici metropole to ne vidite, ne znači da nije tako i da toga nema...:)

kao sto ti ne vidis kako izgledaju stvari kad ih posmatras iz metropole...

Ma ne sekiram se ja za temu, spam se normalno brise.

Nego mi bas zanimljivo to kako se stvara (verujem vrlo smisljeno) ta netrpeljivost izmedju Bg i unutrasnjosti (ako uopste i smem sad da koristim ovu rec :think:). Po sistemu zavadi pa vladaj, i moram da kazem da funkcionise k'o svajcarski satic.

vidi, ja sam na ovom forumu od 2004. i od tad sam xy puta prusutvovala krvavim obracunima po raznim osnovima.
beogradjani vs unutrasnjost
prljavuse vs frigiduse
verne vs nevernih
iskrene vs lazljivih
itd, itd
to sto ti prvi put oprimecujes tu pojavu, konkretno bgd vs unutrasnjost, ne znaci da do sad nije postojala, a pogotovo da je neko "stvara" pa jos sa nekim ciljem..zar ti se ne cini da je takva tvrdnja pomalo preterana, i pretenciozna?:)

Ma ko kaze da ga banuju? Nego nije tema ovde o mobilizaciji vec o mobingu.
Al sta ces kad ne mozemo da odolimo :) imace pile malo posla da dotera svoju temu u red (al prva je pocela )

Interesantna ti ova teorija, nego gde tacno juzno pocinje sumadija?

sumadija se zavrsava odprilike kod zapadne morave, juzno odatle su ti toplicki kraj, sandzak itd

s tom razlikom što u Americi možeš da nađeš dostojanstven posao za solidne pare, a ovde malo teže...

Da teoretski, ali sve teze u praksi (globalizacija i ekonomska kriza cine svoje) je naci posao i sve teze je naci solidnu platu.

A ljudi koji rade po prodavnicama/pekarama i u americi zaradjuju jako malo, cesto imaju po dva ili tri takva posla da bi zaradili dovoljno. Sta to znaci za porodicu mozes da pretpostavis.

...viđao sam po Kosovu i frenkijevce i razne druge formacije, išao po terenima po bujanovcima, preševima, raznim kopnenim zonama bezbednosti, sretao kojekake formacije i milione kolega iz raznih krajeva Srbije (naravno, nikako da sretnem nekoga severnije od Velike Plane, a baš sam imao tu želju), ali ni jednog jedinog beograđanina nisam sreo...to je što se tiče policije...to potpisujem i ne želim da mi iko oko toga soli pamet, jer sam video i znam...
...što se tiče beograđana - pretpostavljam da su i beograni mobilisani, ali ja nikada od nikoga nisam čuo da je na ratištu video nekoga iz Beograda, a naslušao sam se i pun mi je ****** tih ratnih priča za ceo život, jer se krećem u takvom podneblju i u krugu takvih ljudi čiji je život pun takvih "uspomena"...ja nisam pisao pozive za mobilizaciju, pa ne mogu 100% da tvrdim, kao i što ne tvrdim da ih uopte nije bilo po prostorima bivše juge...ali nešto ne čuh da ih pominju da su bili, štaviše čuh da su bili zaštićeni ko beli medvedi...

Углавном си у праву. Спрам броја становника сви већи или мањи градови су слали више што резервиста што млађих људи на ратишта од Хрватске до Косова него Бг. Једино је можда из Нс мање људи отишло.
Е сад, друга је ствар што ти ниси чуо да их је било....да ли је уопште могуће чути да ли је неко из Бг или било ког другог града, села (небитно) од 1990 до 2000 био на неком месту сукоба?

п.с. извињавам се због спама теме. Надам се да ми колегиница Пиле неће замерити...

vidi, ja sam na ovom forumu od 2004. i od tad sam xy puta prusutvovala krvavim obracunima po raznim osnovima.
prljavuse vs frigiduse
verne vs nevernih
iskrene vs lazljivih
itd, itd
to sto ti prvi put oprimecujes tu pojavu, konkretno bgd vs unutrasnjost, ne znaci da do sad nije postojala, a pogotovo da je neko "stvara" pa jos sa nekim ciljem..zar ti se ne cini da je takva tvrdnja pomalo preterana, i pretenciozna?:)

Ne bih se slozio sa tobom. Verujem da je svega toga bilo vec pu no godina ali polako "prerasta" u realitet. Sto je narod manje prosvecen, informisan (objektivno), u tom je laksa manipulacija. Sa nasim izmucenim i gladnim narodom je to...jednostavna igra:sad2:

prljavuse vs frigiduse
verne vs nevernih
iskrene vs lazljivih
itd, itd

Ja ne primecujem prvi put tu pojavu, dosta je cesta pa sam imala prilike za ovih par godina da primetim :)
Osim toga ovo i nije neki krvavav obracun, bar ja ne shvatam tako.
I ne, ne cini mi se da je moja tvrdnja preterana i pretenciozna.

Pod mobingom se podrazumeva psihičko ili fizičko zlostavljanje zaposlenog od strane nadređenog ili od strane ostalih kolega iz firme. Mobing uključuje sexualno, fizičko ili psihičko zlostavljanje, ucene, pretnje, omalovažavanje, širenje tračeva, maltretiranje svake vrste.

Da li ste ikada bili žrtva mobinga?

Kako ste rešili taj problem?

Da li je mobing, na indirektan način, i kada radiš prekovremeno, mada to nije predviđeno ugovorom, kada ti prekovremeni rad nije plaćen, kada te uslovljavaju da ne smeš otići na porodiljsko u naredne dve godine, kada se na projektima koje si sama uradila potpisuje tvoj šef i dalje ga prosleđuje pod svojim imenom i prezimenom?
Jesam, od strane vlasnika firme. Da krenem da nabarajam svoje doživljaje, napisala bih roman.
Problem sam rešila tako što sam dala otkaz.
Da sam bila u drugoj situaciji, da imam muža i decu, ne znam da li bi smela da se usudim da dam otkaz. Ovako, imala sam ušteđevinu, niko od mene nije zavisio. Pitaj boga koliko ljudi trpi mobing jer nema drugi izbor.

Углавном си у праву. Спрам броја становника сви већи или мањи градови су слали више што резервиста што млађих људи на ратишта од Хрватске до Косова него Бг. Једино је можда из Нс мање људи отишло.
Е сад, друга је ствар што ти ниси чуо да их је било....да ли је уопште могуће чути да ли је неко из Бг или било ког другог града, села (небитно) од 1990 до 2000 био на неком месту сукоба?

п.с. извињавам се због спама теме. Надам се да ми колегиница Пиле неће замерити...

eto vidis - ovo je razlog zasto se ljudi odjavljuju sa ovog foruma..
naravno, pokusavaju da se odjave ali budu i za to ignorisani...

to sto si ti nesto "cuo", to ne znaci da je to tacno...ali ideja koja se ocigledno promovise na ovom forumu je ocigledno za provincijske slojeve koji jedva docekaju da opljuju sve sto nisu oni...
ja ZNAM za ljude koji su iz Beograda otisli u "sukobe" bas tad kad pominjes...

Ne bih se slozio sa tobom. Verujem da je svega toga bilo vec pu no godina ali polako "prerasta" u realitet. Sto je narod manje prosvecen, informisan (objektivno), u tom je laksa manipulacija. Sa nasim izmucenim i gladnim narodom je to...jednostavna igra:sad2:

upravo obrnuto...što je narod više obavešten, to više uviđa koliki je jaz stvoren tokom vremena - kako duhovni, moralni, tako i materijalni - između severa i juga...

Ja ne primecujem prvi put tu pojavu, dosta je cesta pa sam imala prilike za ovih par godina da primetim :)
Osim toga ovo i nije neki krvavav obracun, bar ja ne shvatam tako.
I ne, ne cini mi se da je moja tvrdnja preterana i pretenciozna.

ako se promenilo nekoliko moderatora u medjuvremnu, a pojava ne jenjava, mozda ipak nema veze sa moderatorima, vec je samo realnost koja se ispolji?:)
stvarno mislis da u realu ne postoji netrpeljivost izmedju nekih beogradjana, i nekih ljudi iz unutrasnjosti?

cek. kad je to narod bio "bolje" informisan?
90?95?2000?2005?
ili milsis na neku 1975. godinu?:)

eto vidis - ovo je razlog zasto se ljudi odjavljuju sa ovog foruma..
naravno, pokusavaju da se odjave ali budu i za to ignorisani...

to sto si ti nesto "cuo", to ne znaci da je to tacno...ali ideja koja se ocigledno promovise na ovom forumu je ocigledno za provincijske slojeve koji jedva docekaju da opljuju sve sto nisu oni...
ja ZNAM za ljude koji su iz Beograda otisli u "sukobe" bas tad kad pominjes...

na ovom forumu dominiraju beograđani i novosađani...tako da čak i kada bi hteli (a ne želimo, već je to proizvod tvoje mašte) da mi iz unutražnjosti "proizvedemo" sukob, ne bi mogli jer gorenavedena grupacija je brojčano jača, da tako kažem...
...vidim da je ova tema otišla u pogrešnom pravcu...

ako se promenilo nekoliko moderatora u medjuvremnu, a pojava ne jenjava, mozda ipak nema veze sa moderatorima, vec je samo realnost koja se ispolji?:)
stvarno mislis da u realu ne postoji netrpeljivost izmedju nekih beogradjana, i nekih ljudi iz unutrasnjosti?

a zasto ti uvek pokusavas da racionalizujes negativne pojave, predstavljajuci se kao neki mirotvorac, a ustvari samo pravis stvari jos gore jer ih zataskavas?
guranjem pod tepih se dobije ovo sto imamo sad...

da, znam mnogo Beogradjana koji pricaju o tome ... kako su mobilisani i dugo cekali gde ce ih, sta ce ... i kako je to mnogo stresnije i teze nego da su na licu mesta ...

na ovom forumu dominiraju beograđani i novosađani...tako da čak i kada bi hteli (a ne želimo, već je to proizvod tvoje mašte) da mi iz unutražnjosti "proizvedemo" sukob, ne bi mogli jer gorenavedena grupacija je brojčano jača, da tako kažem...
...vidim da je ova tema otišla u pogrešnom pravcu...

da, ali imas direktnu podrsku i moderatora i supermoderatora, i ti to znas a i mi - postovali ljudi i svi smo procitali...

Back