Mmmmm...SLADOLED!!!

• Začetnik teme Začetnik teme dadap
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
iStock_43481718_XLARGE.jpg

Mmmmmm :)

Probala sam skoro tajlandanski sladoled, za razliku od klasičnog kojeg i nisam neki ljubitelj ovaj mi je haos.
Može se praviti na više načina i bez šećera a da ima savršenu aromu. Falika je što se ne može praviti kod kuće, mislim, možda i može ali ti treba liquid nitrogen :mrgreen:
110663.jpg

Probala sam skoro tajlandanski sladoled, za razliku od klasičnog kojeg i nisam neki ljubitelj ovaj mi je haos.
Može se praviti na više načina i bez šećera a da ima savršenu aromu. Falika je što se ne može praviti kod kuće, mislim, možda i može ali ti treba liquid nitrogen :mrgreen: Pogledajte prilog 605130

DSC_0181.JPG

DSC_0184.JPG

Ovo su moje slike iz Patonga na Phuketu, u principu tourist trap klasičan gde je najzanimljiviji detalj ovaj dok ga pravi pred tobom sa metalnim špatulama ,izgleda kao da radi stir-fry (prženje) u tiganju zbog čega je i dobio ime . Dobijaju se rolovane trake pa i izgleda zanimljivo kad ga spakuju...
Ukus...pa ne bih ga stavljao ni u istu rečenicu sa italijanskim gelatom :lol:...a veliki sam pobornik tajlandske kuhinje inače.

Poslednja izmena:
Može se praviti na više načina i bez šećera a da ima savršenu aromu. Falika je što se ne može praviti kod kuće, mislim, možda i može ali ti treba liquid nitrogen :mrgreen: Pogledajte prilog 605130

Za ukrašavanje banana se poslije "kupke" u u tečnom dušiku čekićem usitni :)

Pitanje za majstore sladoledžije : da li mogu praviti sladoled od višanja sa šlagom koji se muti na bazi vode ? Zeznuo sam se pa kupio dva šlaga koji se mute sa vodom mjesto mlijeka ? Mogu li mjesto vode dodati 2 dece mlijeke,ili ga jednostavno sa vodom napraviti šlag ?? Mrsko mi opet do prodavnice nazad da idem.

Back