Mmmmm...SLADOLED!!!

• Začetnik teme Začetnik teme dadap
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Нити правим, нити купујем.

Моја другарица има апарат и прави га само са слатком павлаком (НЕ ВЕШТАЧКОМ!) и неким воћем - малине, купине, кајсије.
То је било изузетно.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Red
Ово као да је дете од пет година питало.

Не марим за сладолед уопште. Изузев ако је врхунски.
Ja ne vidim zašto ti provodiš vreme na Kulinarstvu, osim da hejtuješ ljude i kuvanje. A to može svako, samo nije lepo.
Uživaj u tom famoznom vrhunskom sladoledu za koji znaš samo ti...

Ja ne vidim zašto ti provodiš vreme na Kulinarstvu, osim da hejtuješ ljude i kuvanje. A to može svako, samo nije lepo.
Uživaj u tom famoznom vrhunskom sladoledu za koji znaš samo ti...

Проводим време на кулинарству јер кувам, гле чуда.

И заобиђи ме, видим да ти је топлота ударила на мозак.

Проводим време на кулинарству јер кувам, гле чуда.

И заобиђи ме, видим да ти је топлота ударила на мозак.
Kao što sam ti više puta rekla, potrudi se da budeš pristojna prema ljudima, nije ovo samo tvoje igralište, pa ću te ja zaobići.
Inače, imam klimu, nije mi uopšte toplo.

Лепо сам рекла да сладолед не једем, не знам шта није јасно.
Не купујем, не правим, не осећам потребу за њим изузев ако га неко тутне пред мене и каже - једи!

Imate li neki svoj recept ili isključivo kupujete sladoled?

Nije sladoled, ali je Slushie u kombinaciji sa sokom od jabuke koji je provereno preukusan. Predlažem samo ljudima koji vole kiselo i ledeno.

Za dve osobe potrebno je

- 1 limun
- 24 kockice leda
- 20ml vrele vode
- Šećer po želji. Ja u ovoj kombinaciji ni ne stavljam šećer.
- Takovo sok od jabuke

Potreban je električni secko poput Colossusa ili Gorenje, a ne blender. Blender ne može da usitni led na pravu teksturu jer su nožići obično povijeni nagore i sitniji u odnosu na seckalicu.

Limun se iseče popreko i iscedi u činiju ili tanjir gde se dodaje šećer i vrela voda. Meša se dok se šećer ne istopi, nekih 10-20 sekundi.
12 kockica leda se stavlja u električnu seckalicu i prvi put se čvrsto drži jer je led krupan, a rotor jak. Pet sekundi se vrti, zatim se dodaje polovina soka od limuna. Vrti se još 5 sekundi. Zatim se dodaje veoma malo soka od jabuke, a ukoliko se na poklopcu led zakačio potrebno je kašičicom da se spusti pored sečiva.
U 3dl čašu se sipa 2dl soka od jabuke, a ostatak slušija se dodaje naknadno kašičicom. Ovaj postupak ponoviti i za sledeću turu.

Pomaže ako imate one krupnije slamčice kao što se prodaju u McDonaldsu.

Isto se može učiniti i sa običnom vodom ukoliko se pravi limunada. Čak se može dodati u sve i listić-dva mente ako gajite. Savršeno letnje osveženje!
Samo, pijte dalje od klime jer vrlo lako možete da dobijete kijavicu ili da se prehladite. :mrgreen:

• Podržavam
Volim sladoled i da konzumiram, i da spremam.
Godinama spremam po istom receptu, sigurno vam je poznat.
Umutiti 6 belanaca, u šam dodati 6 kašika šećera, mutiti, dodati žumanca, mutiti.
Posebno umutiti šlag krem od vanile ("C") sa mlekom (300 ml), sjediniti sa umućenim jajima i dodati kiselu pavlaku ("Imlek", 180 mk). Mutiti da se dobije kompaktna smesa. Po želji dodati rendanu čokoladu, mlevenu "Plazmu" ili mleveni lešnik. Prijatno.

• Podržavam
Ne pravim osim zaledjenih banana, malo kokosovog ulja i arome vanile i opiljci badema koji mi preostanu nakon pravljenja "mleka". Omiljena kombinacija na kuglu: 1. pomorandza-limun + 2. coko-visnja. Ako bas mora neki od ovih pakovanih, uvek uzmem u vidu korneta, ali je ukus srednje zalostan, kao da jedes slag. U poslednje vreme kao zamena za sladoled mi idealno legne imlekovo hladno.cokoladno mleko.

Sladoled od breskve
6 velikih zrelih breskvi
8 dag šećera
2 dl slatkog vrhnja
1 kašika soka od limuna
prstohvat soli

Priprema: Oguliti i narezati breskve, a zatim ih stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon toga ubacite ih blender s ostalim sastojcima i dobro izmiješajte. Ako nemate blender poslužite se štapnim mikserom. Sladoled možete poslužiti odmah, a u zamrzivaču može stajati tri dana.

Sastojci :
3 banane
200 g smrznutih borovnica/malina

Oguliti banane i izrezati na kolutiće, ostaviti u zamrzivač da se zamrznu. Takođe zamrnuti borovnice/maline.
Izmiksati u blenderu smrnute banane i borovnice/maline, po želji dodati nekoliko kašika vode ili bademovog mlijeka za kremastiji ukus.
Može se poslužiti odmah ili ostaviti u zamrzivač da se još malo stegne, pa vaditi kašikom za sladoled.

Back