Mladja na skijanju,rekonstrukcija Vlade mora da saceka

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
Politika
dinkic-v.jpg

Rekonstrukcija vlade samo prazna priča na dugačkom štapu
Tadić čeka da Mlađa odskija!
Utorak - 18.01.2011
Sada je već izvesno da ni ove nedelje neće biti razgovora o rekonstrukciji vlade!

Naime, predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić još nije odredio datum ranije najavljenog sastanka čelnika vladajuće koalicije, a predsednik G17 plus Mlađan Dinkić cele ove nedelje biće na skijanju.


U Demokratskoj stranci nam je potvrđeno da Tadić još nije zakazao sastanak.
- Predsednik Tadić je u Beogradu, ali neki od lidera su na godišnjem odmoru. Koliko smo čuli, to je Mlađan Dinkić. Tako da nije realno da se sastanak koalicije zakazuje za ovu nedelju - rečeno nam je u Demokratskoj stranci.
Politički direktor G17 plus Vladimir Ilić potvrdio je za „Alo!“ da je Dinkić na odmoru.

- Mlađan Dinkić je trenutno na odmoru na Kopaoniku i vraća se idućeg vikenda. Nas niko nije obavestio kada će biti sastanak vladajuće koalicije. To treba da inicira DS, a naš stav je poznat. Mi jesmo za radikalnu rekonstrukciju, dakle pod uslovom da se broj ministarstava smanji na 15 i da se o tome razgovara najkasnije do kraja januara. A ako ne bude tako, onda da ostane sadašnji sastav vlade do kraja mandata, odnosno do novih izbora - priča Ilić.

S druge strane, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ne veruje da će uopšte doći do rekonstrukcije
- Ne verujem da će partije da se odreknu ministarskih mesta, tako da ne verujem da će uopšte i doći do rekonstrukcije vlade. Mislim da je bolje rešenje da se pojedini ministri koji nisu radili svoj posao dobro zamene. Prema mom mišljenju, to je realnije - komentariše Palma.
I Partija ujedinjenih penzionera Srbije smatra da je rekonstrukcija zakasnela!
- Već smo ušli u predizbornu godinu tako da mislim da je već kasno smanjivati broj resora! To ne bi dalo neke posebne efekte uštede, a iskren da budem, nisam baš siguran da bi partije pristale tek tako da se odreknu svojih ljudi u vladi - kaže
poslanik PUPS-a Momo Čolaković.
Na pitanje da li bi oni pristali da se odreknu mesta potpredsednika vlade, na čijem je čelu lider PUPS-a Jovan Krkobabić, odgovara:

- On brine o najugroženijim ljudima u Srbiji, a njih je oko 700.000. Ne verujem da bi neko i tražio njegovu smenu. Ali ako traži, mi ga sigurno nećemo dati - poručuje Čolaković.


SPS ne da Mrku, makar pala vlada

Da je rekonstrukcija vlade samo priča na dugom štapu, govori i činjenica da SPS i po cenu pada vlade neće dati fotelju Milutina Mrkonjića, koji se nalazi na čelu Ministarstva za infrastrukturu.
- Iako još nije bilo zvaničnih razgovora o rekonstrukciji, socijalistima je već poslat „probni balon“ da se odreknu Mrkonjića i Petra Škundrića, ministra za energetiku. Međutim, mi jesmo za rekonstrukciju, ali nikako nećemo dozvoliti da to budu Mrkonjić i Škundrić. A posebno Mrkonjić, pa čak i po cenu pada vlade – kaže naš izvor blizak SPS-u.

 
Каква црна реконструкција Владе - ИЗБОРИ под хито!!!!
П.С. А ово ђубре је све посвршавало па се сад скија. :evil:

Svaka mu cast, covek vidi s'kakvom stokom ima posla pa jos poceo i javno da podyebava (jeste lagao sam, a sad nemam vremena na skijanju sam) :hahaha: . Mogu se kladiti da ce biti i u sledecoj Vladi.
Dzaba....glup je to narod.
 

Back
Top