Mit o "Turskoj krvi" kod Srba

Jaka stvar posebno u Srbiji, evo unistinas crnci. U BG ima vise crnaca od belaca.

Stvarno kakve vi probleme imate, nije mi jasno.
U Beogradu ne hvala Bogu.
Ali u Parizu i još nekim jevropskim gradovima ima više ne-belaca nego belaca. Ja se ne radujem što će belci u zapadnoj Jevropi u doglednoj budućnosti biti manjina, koliko god su se zapadni Jevropljani ogrešili od nas.

Pa dobro,ali kako je to moguce?

Da li ti mislis da za 200,300,500 godina skoro nikada se nije desilo da neki Turcin "opali" neku srpkinju odavde i ona rodi "turcina"?

Pa moguće je upravo zbog svega ovoga što se pisalo na ovoj temi, Turci i Srbi su živeli potpuno odvojeno jedni od drugih, oni su bili malobrojniji i ograničili su se na gradove gde nije bilo Srba, plus seobe naroda, plus činjenice da su priče o silovanjima i haremima samo mit nastao krajem 19. veka u austrougarskoj propagandi protiv Otomanske imperije, i to je to, nema puno filozofije...

U Beogradu ne hvala Bogu.
Ali u Parizu i još nekim jevropskim gradovima ima više ne-belaca nego belaca. Ja se ne radujem što će belci u zapadnoj Jevropi u doglednoj budućnosti biti manjina, koliko god su se zapadni Jevropljani ogrešili od nas.
moja školska drugarica živi i radi u Švedskoj, grad Malme...radi u bolnici, kao babica, tamo je od 1991g...ovo su njene reči, još 2000g, većina beba su deca stranaca..a u poslednjih nekoliko godina, većina dece su muslimanskog porekla

Ja sam uvik govorija i govorit ću; da su naše dvi zemlje ITI MALO NORMALNE glede znanosti, uložili BI ZAJEDNIČKI da se genetski istraži nekorpola KNIN-GREBLJE iz petog stoljeća, tamo imaš 204 groba, od toga su 4 Gotska i ona nas ne zanimaju, zanima nas ovih 200 autohotonih.

Da se samo pronađe 10 (kamoli više) I2a1b u tim grobovima, GOTOVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO sa albanskom hebenom propagandom, GOTOVO.

I ne samo njihovom, nego sa cilom ovom ******* MANTROM da smo mi I2a1b KAO ETO dosli ovdje čime? USS Enterpriseom?

Ali naravno da naše drage vlade neće ovo IKADA UČINITI, nije to u interesu Hrvatske i Srbije (vlada), njima je u interesu samo; četnik, ustaša, ********* itd... to njih zanima.
Znači, u suštini veruješ u autohtonističku teoriju o poreklu naroda ovde.

Po svakom KRITERIJU Trećeg Reicha INFERIORNI i Grcima i Talijanima i Francuzima i Španjolcima, to je zapravo paradoks Reicha, što su oni PO VLASTITIM KRITERIJIMA DOSLOVNO; INFERIORNI.

E pa da bi se to zaobišlo stvorio se MIT o nekim tamo Arijevcima "Germanima", pa da eto oni Germani koji su "do jučer" pišali i srali u rijeke eto nešto vrijedni KAO, nešto su TOBOŽE pridonijeli europskoj civilizaciji (moš mislit) prije 2000-3000 godina.

A sad mi oprostite na riječniku (jer iskreno kako god se neki germanofili obraćaju nama sa visoka onda ću ja njima sa istinom) Germani su ništa drugo nego PRLJAVI BARBARI po podrijetlu, čiji je najveći doseg arhitekture (prije doticaja sa RIMOM) bio kako izgraditi "kuću" straćaru kraj jezera u kojem će pišati i srati, ako to nekog VRIJEĐA, to nije moj problem.
Evo, pa to u suštini kaže i ovaj naš ludi Deretić. (Srbi = Sloveni)

Ja ne znam gdje je nama (svima nama iz ex-yu, a nisam nikakvi jugonostalgičar) nestalo one naše BAHATOSTI, ali pozitivne bahatosti kad smo ostale slavene gledali kao JADNIKE doslovno, ali ono baš; JADNIKE, što u fizionomiji, što u sportu, što glede svega.

Pa ja znam da je meni jedan stariji Poljak pričao kako su oni svi na Jugoslavene nekad gledali kao na jedine "slavene" sa mhudima kad se moram ovako izrazit.

Rusi na stranu :).

Najinventiniji, najratoborniji kad treba branit svoje, nikad podleć tiraninu itd... od svih slavena su bili baš "Jugoslaveni" sve to, a smišno je zapravo dal smo uopće Slaveni/Sloveni, ali ajmo reć eto da jesmo, nek bude da jesmo.

Ali zanima me gdje je nestala ta naša BAHATOST I AROGANCIJA (ali u pozitivnom smislu) od nekada, kad smo stvarno mislili da smo BOLJI od ne samo svih slovena/slavena nego skoro svih, gdje je to...

Zameo vjetar.

Ali dobro. :)
Mi smo postali iskompleksirani spram zapada, EU, Amerike i sl.
Hoće li nam Evropa otvoriti nova poglavlja? Kme ...
Gde nam je nestala bahatost? U međusobnim sukobima. Kratko i jasno.

Meni je zauvik ostalo nešto u sjećanju sa fakulteta, uvijek mi to ostalo urezano u sjećanje od jednog mog jako dobrog profesora, baš ono... super profesor, on je vidio još na prvoj godini moju fascinaciju Rimljanima, (a on čovjek predavao sve o Rimljanima, doslovno sve što znamo o njima taj zna), kaže ti on meni:

"Moj kolega... budi ti sretan što njih više nema, ne ti samo, nego svi... Jer ovaj svijet NIKADA, ALI NIKADA prije ni poslije nije vidio jednu silu koja te oće osvojiti pod svaku cijenu, ma možeš se obraniti i 1000 puta, eto je 1001."

Tako da, zadržao sam uvik tu ljubav prema starom Rimu i Rimljanima ali to mi je zauvijek ostalo u pamćenju.

Znam, mnogi će sad reći, pa nisu oni jedini bili tako nezaustavljivi, bili su i Mongoli itd..., ali uz jedan ispravak: nitko ikada na ovome svijetu nije vladao Carstvom doslovno 2000 godina (ako računamo i Bizant kao rimsko carstvo onda je 2000 godina).

U naponu snage Rimskog Carstva u 2om stoljeću, svaka četvrta pa i treća osobe planete je živila unutar carstva.

Nikad više.
Nisu uspeli Ilire (čitaj nas ;)). Posle toga su krenuli u lagani sunovrat.

Zelim kompletnoj tzv. evropi, i severnoj i juznoj i istocnoj i zapadnoj i srednjoj.
Ne mogu ocima da gledam: hriscanstvo, crkve, barok, gotiku, cigantiju, klasiku, secesiju, art nuvo, neoklasiku, romaniku, razgolicene zene i devojke, kafice na sred trgova i ulica i to usred radnog vremena i sta sve ne... ;)
ovakav slucaj u svojoj karijeri jos nisam sreo... :think:

Back