Mit o "Turskoj krvi" kod Srba

ovo je Evropa i evropski nacin zivota koji nema veze sa njima
Šta god ti podrazumevao pod tim...

Inače, Srbija je Evropa samo geografski (mada i geografski gledano postoji samo Evroazija kao kontinent).

Kulturno-istorijsko-civilizacijski , Evropa je samo do Prevlake, Une, Batrovaca-Bajakova i Kelebije na jugu te do Buga i Zbruča na istoku. Dalje ne.

Poslednja izmena:

Inače, Srbija je Evropa samo geografski (mada i geografski gledano postoji samo Evroazija kao kontinent).

Kulturno-istorijsko-civilizacijski , Evropa je samo do Prevlake, Une, Batrovaca-Bajakova i Kelebije na jugu te do Buga i Zbruča na istoku. Dalje ne.

A da je Grcka kolekva evropske civilizacije nisi cuo.

A da je Grcka kolekva evropske civilizacije nisi cuo.
Pa i nije.
Grčka, kao i Rim su više bile neke panmediteranske civilizacije, što će reći da im je bio bliži neki Egipćanin ili Sirijac nego "varvari sa severa" a.k.a. Evropljani.

Tako da je evropska civilizacija kakvom je znamo više plod Germana, Franaka, Gota i sličnih Hlodoveka, Karla Velikih i Habzburgovaca.

Uostalom, i sama EU je koncipirana kao naslednica Franačke, Svetog rimskog carstva nemačkog naroda i Habzburške monarhije a ne Rimske Republike recimo i time je sve rečeno. ;)

već sam ti odgovorio jednom negde na ovu tvoju debilnu teoriju i mrzi me više da pišem ponovo, nepopravljiv si djak. ponavljanje razreda ti ne gine

Pa i nije.
Grčka, kao i Rim su više bile neke panmediteranske civilizacije, što će reći da im je bio bliži neki Egipćanin ili Sirijac nego "varvari sa severa" a.k.a. Evropljani.

А видиш, Грци и Римљани су себе сматрали европским цивилизацијама, а ове варваре називали Хиперборејцима.

1633651791710.png

Tixi je za tebe kvalitetni diskutant. :P
A zašto ti tvoje budalaste nalaze i epohalna saznana kako Grci ne pripadaju evropsko civilizaciji ne izložiš u nekom svom radu i to podeliš široj naučnoj javnosti ? :hahaha:

E sad zamislite da dođe neko ko je recimo doktrirao na nekom istoriskom odseku ili kulturolgiji.... i pročita takve glupost , šta će isti da radi ?
Pa da pobegne što dalje i da se više nikad ne vrati među ludake.

Poslednja izmena:

Не, срце Евопе у сваком смислу је у Санџаку. :super:

Не, срце Евопе у сваком смислу је у Санџаку. :super:

ova osoba je patoloski slucaj. pazi kako je ocrtao granice "kulturoloske Evrope" tacno tamo dokle on misli da je hrvatski etnicki prostor.
garantujem da je onaj lik sto se predstavlja kao Srbin ne znam kako mu bese nikname (VasaVisost na bensedinima), u stvari klon ovog nesrecnika @GrdobanS

ova osoba je patoloski slucaj. pazi kako je ocrtao granice "kulturoloske Evrope" tacno tamo dokle on misli da je hrvatski etnicki prostor.
Nisam ja to izmislio, već Alan Bezanson, Semjuel Hantington i Arnold Tojnbi.

Ja sam vam samo preneo ono što su oni pisali i govorili. Možda jesu bili dripci i ološ, ali njihova škola učenja je i dalje dominantna i uticajna, pre svega na (geo)političkom planu.

garantujem da je onaj lik sto se predstavlja kao Srbin ne znam kako mu bese nikname (VasaVisost na bensedinima), u stvari klon ovog nesrecnika @GrdobanS
Чуди ме да је Европу ограничио до Превлаке, Батроваца, Бајакова и Келебије, да није урачунао Војводину и Боку Которску. Грудобранови Хрвати углавном сматрају да су Војводина и Бока нису "Балкан" и да су део "Еуропе", јер су прошлости били под Угарском, Аустријом, Аустро-Угарском и Млетачком републиком. На Срем и Боку имају претензије. Читав Срем до Бранковог моста је био у геноцидној НДХ и они га називају "хрватски Сријем", а Боку митомани зову "заљев хрватских светаца." :rotf:

@GrdobanS

Poslednja izmena:
Чуди ме да је Европу ограничио до Превлаке, Батроваца, Бајакова и Келебије, да није урачунао Војводину и Боку Которску. Грудобранови Хрвати углавном сматрају да су Војводина и Бока нису "Балкан" и да су део "Еуропе", јер су прошлости били под Угарском, Аустријом, Аустро-Угарском и Млетачком републиком. На Срем и Боку имају претензије. Читав Срем до Бранковог моста је био у геноцидној НДХ и они га називају "хрватски Сријем", а Боку митомани зову "заљев хрватских светаца." :rotf:

@GrdobanS
Ne zanimaju me opskurna mišljenja još opskurnijih ustaša.

Ono što sam napisao su zapazili daleko ozbiljniji likovi:

- Semjuel Hantington
- Arnold Tojnbi
- Alan Bezanson
- Konstantin Leontjev
- Nikolaj Danilevski

@GrdobanS
ja to zovem 'rudimentirani hrvatski postavljatelj' ocigledno iz mesanog braka.

a gle mu razmisljanja:
Bilo kako bilo, EU = Evropa i ona je bazirana na franačkom i habsburškom nasleđu , a ne na grčkom i rimskom.

da li moze da mu se objasni da EU nije = Evropa. a ta Evropa jeste bazirana na grcko/rimskom nasledju? :lol:

ja to zovem 'rudimentirani hrvatski postavljatelj' ocigledno iz mesanog braka.

a gle mu razmisljanja:
Bilo kako bilo, EU = Evropa i ona je bazirana na franačkom i habsburškom nasleđu , a ne na grčkom i rimskom.

da li moze da mu se objasni da EU nije = Evropa. a ta Evropa jeste bazirana na grcko/rimskom nasledju? :lol:
Једино што сам чуо од Грудобрана о њему и његовом пореклу за ових пар година од кад сам овде, је да живи у Земуну и да му је отац био војно лице због чега се често селио по СФРЈ.

Једино што сам чуо од Грудобрана о њему и његовом пореклу за ових пар година од кад сам овде, је да живи у Земуну и да му је отац био војно лице због чега се често селио по СФРЈ.
Pa?

Nismo svi selj... pardon zemljoradnici ko ti pa da doživotno budemo vezani za jedan komad blat... odnosno zemlje. ;)

Back