Jacob
Buduća legenda
- Poruka
- 49.565
И да ли сам и ја то рекао:
Дакле, чињеница је да ти списи и извештаји постоје. "Постављени" су да унесу забуну и пометњу, као и наводне године када су настале...
Ko ih postavio

Koja paranoja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
И да ли сам и ја то рекао:
Дакле, чињеница је да ти списи и извештаји постоје. "Постављени" су да унесу забуну и пометњу, као и наводне године када су настале...

Не можемо, да не би било скретања са планираног тока...
Ko ih postavio
Koja paranoja![]()

neverovatno kolko jedna tema moze da ti promeni pogled na neku tako krupnu stvar...![]()
neko kome je bas bilo dosadno

ma sve su to vanzemaljci zamesili![]()
Teško mi da poverujem da možeš sa ovim da se složiš...
Mit o potopu postoji u svim starim spisima , religijskim i svetovnim. Na razlicitim mestima zemljine kugle, vreme ne moze da se precizira, kao ni kod Noe. Ono sto je fascinantno, u starom epu "Enuma elis" koji nastao hiljadama godina pre Starog zaveta, potop i njegovi akteri su opisani skoro na identican nacin. Bice da je ipak bio potop i to kao istorijska cinjenica.
Pitaću te to još jednom malo kasnije...
Elem,
ovaj tekst kao da je napisao neko ko ne veruje jer na malo finiji način (da ne upotrebim neku težu reč) i slikovito pobija biblijski potop.
Pisac teksta se poziva na spise ''Enuma elis'' koji su po njemu nastali hiljadama godina pre Biblije, odnosno Starog Zaveta u kome je opisan Potop, a koji opet, i ako su napisani toliko ranije... potvrdjuju Bibliju i biblijski potop.
Ako pisac teksta i ti koji se slažeš sa njim verujete u Boga, starozavetnog, i Bibliju i ako ste čitali pomenuto štivo... onda vrlo dobro znate da to jednostavno nije moguće jer se te ''hiljade'' godina kose sa samim biblijskim Postankom!
Pitanje: Po Bibliji, pre koliko godina je Bog stvorio svet i koliko godina kasnije je nastao biblijski Potop?
Da li se i dalje slažeš?
Hm,Sakal, malo ti znanja imas da bi mogao da se bavis ovako lepom temom. Hajd se malo obrazuj, obavesti, pa da onda argumentovano pricamo. Sumeri, Vavilonci, Akadjani, Indijci, Juznoamericki narodi itd... ostavili su svetu svoje price o potopu. Bas svi. To samo govori o tome da je malo verovatno da bar jednog potopa nije bilo. Enuma Elish je jedan od najvecih sacuvanih epova, na njega se naslanja Gilgamesh, pa tako redom...To nije moje (zlo)delo nego istorija.
Ajd važi...

Hm,Sakal, malo ti znanja imas da bi mogao da se bavis ovako lepom temom. Hajd se malo obrazuj, obavesti, pa da onda argumentovano pricamo. Sumeri, Vavilonci, Akadjani, Indijci, Juznoamericki narodi itd... ostavili su svetu svoje price o potopu. Bas svi. To samo govori o tome da je malo verovatno da bar jednog potopa nije bilo. Enuma Elish je jedan od najvecih sacuvanih epova, na njega se naslanja Gilgamesh, pa tako redom...To nije moje (zlo)delo nego istorija.

....ovaj tekst kao da je napisao neko ko ne veruje jer na malo finiji način (da ne upotrebim neku težu reč) i slikovito pobija biblijski potop.
Pisac teksta se poziva na spise ''Enuma elis'' koji su po njemu nastali hiljadama godina pre Biblije, odnosno Starog Zaveta u kome je opisan Potop, a koji opet, i ako su napisani toliko ranije... potvrdjuju Bibliju i biblijski potop.
Ako pisac teksta i ti koji se slažeš sa njim verujete u Boga, starozavetnog, i Bibliju i ako ste čitali pomenuto štivo... onda vrlo dobro znate da to jednostavno nije moguće jer se te ''hiljade'' godina kose sa samim biblijskim Postankom!
Kad krenes da debatujes na jednu temu, pod uslovom da nisi u skoli i ne odgovaras na pitanje profesora, onda je normalno da se tema malo prosiruje, dodiruje srodne fenomene. Mozda bi diskusija bila nastavljena sa moje strane , mozda bi sledio nastavak i sazimanje svih tih potopa pre Biblijskog u jednu smisaonu celinu, ali si krenuo, druze pa jos Shakale, malo djonom pa se ja zaustavih od dalje price o striktno biblijskom potopu.
Ako hoces da debetujes, budi otvoren, radoznao i dobronameran. Ne gordi se, ne budi ostar a posebno kad nemas pokrice. Nemoj da delis packe ni onima koji manje znaju od tebe, a posebno ne kad ti se pojavi neko ko se celog zivota bavi upravo i ovom temom.
Sve najbolje ti zelim.

Koliko verujete i da li uopšte verujete u ovu biblijsku priču?
Mislim, malo se kosi sa naukom i nekim naučnim činjenicama, sa datumima, fosilima, dinosaurusima...
why not
ako onaj asteroid roqne zemlju za kolko ono godina eto ti ga in live bez da moras da desifrujes biblijski kod

Hm, ma tko će njega dochekati... 2012 je blizha...![]()
Da li bi želeo da se desi armagedon?
Ono biblijsko sranye i ne bash... al jednu dobru exploziju yeloustona, promenu polova, ledeno doba... to che da se desi zeleo to ja ili ne... 
Hm, zavisi shta podrazumevash pod tim terminom....Ono biblijsko sranye i ne bash... al jednu dobru exploziju yeloustona, promenu polova, ledeno doba... to che da se desi zeleo to ja ili ne...
![]()
Zašto se nadaš da će da se desi ekspolzija Yellowstone-a?

stvarno me nervirajui kad zatvaraju zanimljive i infomativne teme.
magic?Iskljucujes najbitniju stvar. Prica potice iz Biblije, a Bog je predodredio Noja da to uradi. Znaci Bog je bio uz njih dok su pravili barku, kao i tokom svega ostalog...![]()
mutacije su pozitvne, negativane i neutralne.druga stvar, ne kapiram zashto evolucionisti sebi daju toliko vremena (osim da bi opravdalo teoriju)
kada se to kosi sa skorashnjim nauchnim otkricima..
druga stvar, chovek je po evoluciji nastao mutacijama, ne ukrshtanjem
a sa obzirom da korisne mutacije u prirodi ne postoje (kada se pominju mutacije pominju se Daunov sindrom, polidaktilija, itd..dakle, shtetne), to bash slabo drzhi vodu..
jos jedan dokaz da je biblija kopija starijih religija....nije to samo biblijska priča...
potop se pominje i u epu o gligamešu, u grčkoj mitologiji ... (tamo je potop trajao 9 dana i 9 noći)slovenskoj mitlogiji
http://www.arksearch.com/naevolu.htm