Mit o Potopu

kako je odreagovao?

Па мислим да је непотребно писати о томе, поготово што сам ја о томе раније писао, у једном периоду раније, па да не гушим, а сем тога овде се ионако све изврће руглу и исмева што је везано за Бога, па се понекад питам у чему је поента, али ето и даље сам ту.

Углавном, да не буде да ти нисам одговорио... Добио сам одговоре на своја питања, на своје молитве, врло јасне и прецизне, због којих сам заиста остао без текста и увидео да је Бог, заиста Живи Бог, Онај који чује и види и брине. У том тренутку живот постаје другачији, схваташ да смисао постоји, схваташ да вечност постоји и схваташ да одговорност, за живот који ти је дат, такође постоји. Схваташ и колико си уствари прљав и грешан и колико ти је неопходно опроштење...

neko jednom rece da je to po starom zavetu
a ja to vidim ovako...
kada su se ljudi malo vise namnozili,skapirali su da im ipak vise odgovara da zivotinje budu za hranu....
tada su izmenili bozije rechi i po novom zavetu zivotinje mogu da se jedu....
eto...ja to vidim tako

ok...ja necu da se rugam.....
a zasto jedes meso ako su zivotinje stvorene da nam prave drustvo a ne da budu hrana

Јесте, испрва су створене не да би се јеле то је тачно. Међутим и први људи, Адам и Ева су створени да управљају ониме што им је Бог створио и да Му служе, па су нажалост промашили циљ. У једном стиху у Новом Завету Исус се обраћа својим ученицима и каже им да смо ми (они који у Њега верују) у овом свету, али не од овог света. Не знам да ли је потребно да детаљишем о ономе шта је хтео Исус Христ ту да каже, али поента је да су и хришћани, дакле они који верују, део овога света. Узалудан је посао мењати свет. Ја то не могу, а не може ни нико други. Многе ствари које данас имамо су последица пада у грех, и оне ће таквима и остати.
Међутим, оно што је кључно јесте какав је наш однос према Богу, да ли прихватамо или не прихватамо Његовог Сина за Спаситеља или не, а то да ли једемо месо или не, је потпуно небитна ствар у контексту вечног.

Mit o potopu postoji u svim starim spisima , religijskim i svetovnim. Na razlicitim mestima zemljine kugle, vreme ne moze da se precizira, kao ni kod Noe. Ono sto je fascinantno, u starom epu "Enuma elis" koji nastao hiljadama godina pre Starog zaveta, potop i njegovi akteri su opisani skoro na identican nacin. Bice da je ipak bio potop i to kao istorijska cinjenica.

Јесте, испрва су створене не да би се јеле то је тачно. Међутим и први људи, Адам и Ева су створени да управљају ониме што им је Бог створио и да Му служе, па су нажалост промашили циљ. У једном стиху у Новом Завету Исус се обраћа својим ученицима и каже им да смо ми (они који у Њега верују) у овом свету, али не од овог света. Не знам да ли је потребно да детаљишем о ономе шта је хтео Исус Христ ту да каже, али поента је да су и хришћани, дакле они који верују, део овога света. Узалудан је посао мењати свет. Ја то не могу, а не може ни нико други. Многе ствари које данас имамо су последица пада у грех, и оне ће таквима и остати.
Међутим, оно што је кључно јесте какав је наш однос према Богу, да ли прихватамо или не прихватамо Његовог Сина за Спаситеља или не, а то да ли једемо месо или не, је потпуно небитна ствар у контексту вечног.

ne kupujem tu pricu...
reci lepo "jesam,greshnik sam,jedem zivotinje zato sto obozavam meso i tachka..."
najzanimljivije mi je kada vernici tvrde da bog postoji,a jos bitnije,tvrde da su price iz biblije istinite,a ne postuju to....
odakle tebi da nije bitno dal se meso jede?
ako bog kaze da ne treba da se jede i da to nije za jelo,ko si ti da kazes da nije bitno sto ljudi to jedu bez obzira na bozije rechi?

Mit o potopu postoji u svim starim spisima , religijskim i svetovnim. Na razlicitim mestima zemljine kugle, vreme ne moze da se precizira, kao ni kod Noe. Ono sto je fascinantno, u starom epu "Enuma elis" koji nastao hiljadama godina pre Starog zaveta, potop i njegovi akteri su opisani skoro na identican nacin. Bice da je ipak bio potop i to kao istorijska cinjenica.

Ajde molim te sledeći put razmisli dobro... Važi?

ne kupujem tu pricu...
reci lepo "jesam,greshnik sam,jedem zivotinje zato sto obozavam meso i tachka..."
najzanimljivije mi je kada vernici tvrde da bog postoji,a jos bitnije,tvrde da su price iz biblije istinite,a ne postuju to....
odakle tebi da nije bitno dal se meso jede?
ako bog kaze da ne treba da se jede i da to nije za jelo,ko si ti da kazes da nije bitno sto ljudi to jedu bez obzira na bozije rechi?

Ајде да будемо поштени и да не лутамо много и обрћемо и изврћемо...
Дакле, рећи ћу лепо, можда те нисам разумео, па извини, јесам грешан, нисам нигде ни рекао да нисам, али исто тако нисам ни рекао да "обожавам" месо, далеко било. Једем га, користим у исхрани и то је све. Што се поштовања тиче, читај у Новом Завету да ли је грех јести месо или није... Дакле твоје питање "odakle tebi da nije bitno dal se meso jede?" - понављам, наравно да није битно, поготово ако га гледаш у контексту вечности, спасења, циља који је Син Божији имао доласком на Земљу. Није Исус Христ дошао да би тебе или све нас научио да ли треба или не треба да једемо месо, већ да нам укаже да овај живот није све, није крај, да постоји вечни живот у Његовом присуству, али исто тако и у одбачености од Њега, да је Он платио цену за нас.... Зато је питање меса потпуно небитно. Будимо искрени па признајмо то.

Бог је такође тражио и да се за грехе приносе жртве, које је укинуо када је Његов Син Исус Христ на себи понео грехе целокупног човечанства.

У потпуности се слажем!

A el se slažeš sa celim textom ili samo sa poslednjom rečenicom?:lol:

Слажем са целим текстом. Сотона је кроз историју Бога копирао на све могуће начине и наставиће да га копира, као што то говори и Откривење Јованово.

jesti meso...cilj spasenja...
odo ja odavde....
znaci bitno je spasenje ljudi.....zivotinje iako su stvorene od strane boga,nisu bitne...
ok....
dovidjenja

А зашто се разговор овако нагло гуши? Шта је проблем? Зар није питање спасења кључно или макар битније од питања једења меса или не. Зашто такво скретање са теме. Да ли су животиње иако створене од Бога, битније од спасења макар и једног човека? Немојмо бити лицемерни и површни.

Слажем са целим текстом. Сотона је кроз историју Бога копирао на све могуће начине и наставиће да га копира, као што то говори и Откривење Јованово.

Teško mi da poverujem da možeš sa ovim da se složiš...

Pitaću te to još jednom malo kasnije...
Elem,
ovaj tekst kao da je napisao neko ko ne veruje jer na malo finiji način (da ne upotrebim neku težu reč) i slikovito pobija biblijski potop.
Pisac teksta se poziva na spise ''Enuma elis'' koji su po njemu nastali hiljadama godina pre Biblije, odnosno Starog Zaveta u kome je opisan Potop, a koji opet, i ako su napisani toliko ranije... potvrdjuju Bibliju i biblijski potop.
Ako pisac teksta i ti koji se slažeš sa njim verujete u Boga, starozavetnog, i Bibliju i ako ste čitali pomenuto štivo... onda vrlo dobro znate da to jednostavno nije moguće jer se te ''hiljade'' godina kose sa samim biblijskim Postankom!
Pitanje: Po Bibliji, pre koliko godina je Bog stvorio svet i koliko godina kasnije je nastao biblijski Potop?

Da li se i dalje slažeš?

А зашто се разговор овако нагло гуши? Шта је проблем? Зар није питање спасења кључно или макар битније од питања једења меса или не. Зашто такво скретање са теме. Да ли су животиње иако створене од Бога, битније од спасења макар и једног човека? Немојмо бити лицемерни и површни.

znas,ja gledam ljude i zivotinje kao jednake......sa jednakim pravom na zivot i dobrobit
a ti ne gledas
nosish ljudsku sujetu u sebi

Teško mi da poverujem da možeš sa ovim da se složiš...

Pitaću te to još jednom malo kasnije...
Elem,
ovaj tekst kao da je napisao neko ko ne veruje jer na malo finiji način (da ne upotrebim neku težu reč) i slikovito pobija biblijski potop.
Pisac teksta se poziva na spise ''Enuma elis'' koji su po njemu nastali hiljadama godina pre Biblije, odnosno Starog Zaveta u kome je opisan Potop, a koji opet, i ako su napisani toliko ranije... potvrdjuju Bibliju i biblijski potop.
Ako pisac teksta i ti koji se slažeš sa njim verujete u Boga, starozavetnog, i Bibliju i ako ste čitali pomenuto štivo... onda vrlo dobro znate da to jednostavno nije moguće jer se te ''hiljade'' godina kose sa samim biblijskim Postankom!
Pitanje: Po Bibliji, pre koliko godina je Bog stvorio svet i koliko godina kasnije je nastao biblijski Potop?

Da li se i dalje slažeš?

Па кажем ти, ниси можда обратио пажњу. Сотона, кажу учени теолози познаје феноменално Библију, а питамо се како и не би јел, кад је био најближи Богу, па сходно томе, понављам, могао је, што је и учинио да "ископира" и "умножи" извештај из Светог Писма у "стотине" примерака различитих извештаја и списа свих могућих народа и нација... То му је и посао, да заводи. Да "направи" хиљаду божанстава и религија, хиљаде богова и извештају да ли о потопу, да ли о нечем другом, само да би завео....На крају је сам себи скочио у стомак...

znas,ja gledam ljude i zivotinje kao jednake......sa jednakim pravom na zivot i dobrobit
a ti ne gledas
nosish ljudsku sujetu u sebi

Па не верујем да их гледаш као једнаке. Да ли би исто гледала на улици мртвог човека и можда рецимо одвратног пацова, дакле не умиљату мацу или куцу, чак ни за њима не би много патила, а камоли за нечим другим. Према томе, ослободимо се сувишног лицемерја.
Нажалост, носим сигурно људску сујету у себи. Нисам срећан због тога, али тако је...

Па не верујем да их гледаш као једнаке. Да ли би исто гледала на улици мртвог човека и можда рецимо одвратног пацова, дакле не умиљату мацу или куцу, чак ни за њима не би много патила, а камоли за нечим другим. Према томе, ослободимо се сувишног лицемерја.
Нажалост, носим сигурно људску сујету у себи. Нисам срећан због тога, али тако је...

ok...videla sam choveka kako gine.......bilo je strashno
videla sam psa kako gine...pticu kako umire....slepog misha kako gine na sred ulice od strane automobila(svashta sam videla nazalost)
i znam o chemu pricham
nista manje emotivna nisam bila u tim situacijama

Back